Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » 7 greșeli pe care sa le evitați într-o vacanță exotică

7 greșeli pe care sa le evitați într-o vacanță exotică

13 august, 2019


Planificați o vacanță exotică și sunt prea multe detalii de care trebuie să țineți cont? Atunci sunteți în locul potrivit, pentru că, în cele ce urmează, vă vom informa despre cele mai mari greșeli pe care să le evitați într-o vacanță exotică , mai ales dacă ați ales o destinație îndepărtată și călătoriți în celălalt capăt al lumii pentru prima dată. Citiți mai jos care sunt greșelile pe care să nu le faceți!

1. Să vă împachetați lucrurile greșite
Să-ți faci valiza nu este cea mai plăcută activitate înaintea unei vacanțe – ce haine să-ți împachetezi, de câte perechi de încălțăminte vei avea nevoie, va ploua, va fi soare? Și mai complicat este să-ți faci valiza pentru o vacanță într-o destinație exotică în care nu ai fost anterior – clima este destul de imprevizibilă și există alte nuanțe de care trebuie să ții cont. În primul rând este important să consultați site-urile de vreme pentru a analiza sezoanele și condițiile meteo în acea destinație. În orice caz, veți avea nevoie de o pelerină de ploaie și de o pereche de ghete cu talpă antiderapantă, pentru drumețiile din pădurile tropicale, vizitarea cascadelor sau ploile imprevizibile. Acestea sunt lucrurile pe care să le împachetați alături de hainele pentru zilele însorite – costum baie sau slipi de plajă, haine din țesături naturale (in, bumbac), sandale comode. Din accesorii vă recomandăm să luați o pălărie, ochelari de soare și brățări… anti-țânțari, desigur. Să nu uităm că unele destinații necesită și un dress-code special pe străzile orașelor sau în lăcașurile sfinte. 
2. Să mergeți în vacanță neinformat
Cercetați toate informațiile de pe internet sau cereți recomandări specialiștilor. Cu un acces atât de vast la informații, este păcat să ratați atracții unice, plaje superbe, retrase și lipsite de aglomerația marilor stațiuni sau templele autentice, vizitând atracții create special pentru turiști, care nu au nimic de a face cu populația locală sau cultura acelei destinații. Informați-vă în legătură cu orarul de vizite la diverse obiective, condițiile de siguranță și criminalitate, necesitatea de obținere a vizei înainte de vacanță și diferențele culturale existente, pentru o vacanță fără griji și probleme. 
3. Să contribuiți la experiențe care fac abuz de animale
Evitați grădinile zoologice, plimbările pe diverse animale (elefanți, măgăruși, cămile) și parcurile în care puteți interacționa cu mamifere sălbatice sau păsări exotice. În acest caz, dacă doriți să observați animale sălbatice, vă recomandăm să vizitați sanctuarele și centrele de reabilitare, care vă permit să admirați de la distanță diverse specii de faună sălbatică, fără a contribui la industria de abuz a animalelor. Dacă nu sunteți sigur în legătură cu un parc sau cu un centru în care vi se propune să interacționați cu animale sălbatice, dacă observați cicatrice pe corpul mamiferelor sau dacă acestea sunt înlănțuite și nu au un comportament caracteristic animalelor sălbatice, evitați aceste locații. 
4. Să subestimați intensitatea soarelui
Investiți în creme de protecție solară! Destinațiile exotice din apropierea ecuatorului sau din cealaltă emisferă este mai puternic și nu merită subestimat. Investiți de acasă în creme cu un grad ridicat de SPF, pentru că la destinație, acestea vor costa de câteva ori mai scump. Nu uitați pălăria acasă și ochelarii de soare. Dacă închiriați o mașină în țara de călătorie, verificați ca aerul condiționat să funcționeze. Nu doriți să vă plimbați în Thailanda într-o mașină fără aer condiționat pe o căldură de 40 °C.
5. Să nu țineți cont de restricții și recomandări
Aventurați-vă neapărat în bucătăria locală, dar țineți cont de avertizările specialiștilor, precum: beți doar apă îmbuteliată, savurați doar mâncare preparată termic, curățați de coajă fructele înainte de a mușca din ele. Nu doriți să suferiți de o intoxicație în India sau să plătiți pentru un transfer cu avionul la spital în Maldive. Nu trebuie să vă amintim și de asigurarea de călătorie/vacantă/viață, care de obicei nu este obligatorie, dar este recomandată mereu. 
6. Să ratați spectacole unice ale naturii
Cu siguranță ați avut parte de o mulțime de răsărituri de soare pe care le-ați admirat anterior. Cu toate acestea, nu ratați să vă treziți cu noaptea-n cap pentru a admira răsăritul la începutul vacanței. Dacă acesta este unul spectaculos, veți mai dori să vă treziți dimineața pentru un răsărit pe malul mării, iar dacă acesta nu v-a impresionat, cel puțin ați aflat de la început cum stă treaba. Vă asigurăm însă că răsăritul și apusul în cealaltă parte a lumii are un farmec cu totul aparte.
7. Să nu negociați peste tot
Să vă fie rușine să negociați prețul! Chiar dacă nu aveți limite prea mari la bugetul de vacanță sau vi se pare ieftin suvenirul pe care doriți să-l procurați, nu ratați să negociați prețul. De la un mic suvenir în piețele locale până la o călătorie cu taxi, aveți tot dreptul să cereți un preț mai bun. Economisiți pentru a procura daruri celor dragi sau pentru a vă răsfăța cu un masaj balinez. 
 
Acum că dispuneți de informații și recomandările noastre, nu ezitați să ne contactați pentru oferte în destinații exotice!SUS