Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » Andrei Travel recomandă: ce poți face în Montmartre, Paris

Andrei Travel recomandă: ce poți face în Montmartre, Paris

14 septembrie, 2019


Montmartre este un cartier istoric din Paris, o poveste care se plimbă pe străzile arondismentului 18 din capitala franceză. Atât de multe istorii și legende au conturat străduțele pavate, casele în pantă și cafenelele cochete din această zonă a Parisului, că fiecare călător este, pur și simplu, dator să viziteze Montmartre. Renumele acestui cartier a venit o la sfârșitul secolului al XIX-lea, când această bucățică de deal s-a transformat într-o zonă animată și importantă a orașului, odată cu începerea construcției Bazilicii Sacre Coeur, deschiderii Moulin Rouge-ului și a altor teatre de tip cabaret. Cu toate acestea, faima cartierului Montmartre a venit în secolul XX, în perioada Belle Epoque, când aici au locuit, au activat și s-au distrat unele dintre cele mai proeminente personalități ale secolului trecut.

Știți că atunci când urcați spre Bazilica Sacre-Coeur, treceți prin unul dintre cele mai importante și artistice cartiere din Paris? Astfel, când mergeți să vizitați frumoasa biserică din vârful dealului, fiți atenți la străzi, case, cafenele, atmosfera boemă și indicatoarele din cartier, pentru a surprinde cele mai frumoase detalii din Montmartre. Iar dacă vă doriți să simțiți din plin ambianța artistică, să pășiți pe urmele pictorilor și compozitorilor francezi, vedeți în continuare o listă cu activități pe care le puteți face în Montmartre.

Admirați apusul peste Paris. Fiind situat pe un deal, Montmartre oferă unele dintre cele mai frumoase priveliști peste oraș, clădiri, biserici. De aici, Parisul pare mic, însă la fel de grandios, mai ales în ultimele raze de soare ale zilei. Peisajul pe care îl puteți surprinde de pe scările Bazilicii Sacre Couer nu include și Turnul Eiffel, dar… Parisul este mult mai mult decât acest turn!

Vizitați Moulin Rouge. Muzică, dans, costumații, reflectoare, șampanie – aici s-a născut cabaretul francez și dansurile can-can. Dacă aveți posibilitate, rezervați-vă un bilet pentru un show de zile mari, în caz contrar, vă puteți plimba pe lângă această atracție, fiind atent și la alte teatre și locații din jur.

Vedere din Montmartre Paris

Hoinăriți prin Place du Tertre. Această piață cochetă din Montmartre păstrează autenticitatea întregului cartier – case vechi, cafenele intime, străzi pavate, artiști locali și raze de soare care mângâie chipul francezilor de la terasele înguste.

Explorați Muzeul Montmartre. Deși Parisul este o adunătură de unele dintre cele mai captivante muzee din lume, aceasta instituție are un farmec aparte, mai ales că este găzduită de o clădire în care au locuit mai mulți artiști faimoși ai secolului trecut, printre care și pictorul Renoir. Până la urmă, Montmartre este despre personalități, istorie și acest farmec boem.

Restaurant in Montmartre Paris

Pierdeți-vă pe străzile vechi din Montmartre. Nimic nu este mai încântător într-o zi de toamnă să rătăciți pe străduțele din acest cartier istoric, să vizitați Bateau-Lavoir, să vă minunați de căsuțele cochete, să mergeți pe urmele personalităților remarcabile ale secolelor trecute, care au locuit, au creat și s-au bucurat de viață în acest cartier. Picasso, van Gogh, Matisse, Renoir, Degas, Utrillo, Dali, Modigliani  – acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante nume care au marcat viața în Montmartre.

Magazine din Montmartre Paris

Vizitați Cimitirul din Montmartre. Da, recunoaștem o astfel de experiență nu este tocmai pentru toți, dar aici aveți ocazia să vizitați mormintele unor giganți literari și artistici precum este Emile Zola, Alexandre Dumas și Edgar Degas. Pentru cei pasionați de literatură și artă, această experiență chiar nu pare a fi deloc depresivă.

Găsiți unde scrie „Te iubesc” pe Peretele Dragostei. Acesta a fost creat în anul 2000 și este situat în grădina Jehan Rictus din Montmartre. Peretele Dragostei conține expresia „Te iubesc” scrisă de 311 ori în 250 de limbi din toate colțurile lumii.

Vacanta Montmartre Paris

Chiar dacă pare că nu ați avea ce face în Montmartre pe parcursul unei zile, vă asigurăm că acest cartier istoric vă va absorbi atenția, vă va capta prin farmecul său și vă va seduce iremediabil. Alegeți acum o ofertă de city-break la Paris pentru a vă bucura de Montmartre!SUS