Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » Andrei Travel recomandă: 5 orașe pentru a călători singur

Andrei Travel recomandă: 5 orașe pentru a călători singur

26 august, 2019


La toți ne place să călătorim, să evadăm cu persoana iubită într-o nouă destinație sau să descoperim alături de prieteni diverse orașe și capitale europene. Cu toate acestea, nu întotdeauna se primește să avem libertatea să planificăm călătoria cu cei dragi din variate motive, iar o călătorie sau un scurt citybreak este uneori atât de dorit. Unica soluție pentru astfel de situații este decizia de a călători singur. Într-o astfel de vacanță aveți parte și de libertate și de liniște, pentru a explora atracțiile și străzile care vă atrag în mod deosebit și pentru a vă conecta mai bine cu localnicii și cultura țării pe care o vizitați.

Vă atrage această idee? Vă propunem 5 orașe perfecte pentru a călători singur și un motiv pentru care fiecare oraș este alegerea potrivită!

Roma, capitala Italiei, este o destinație în care fiecare călător ar trebui să ajungă cel puțin o dată în viață. Muzee, atracții, relicve, biserici, parcuri, fântâni și piețe – Roma este un izvor nesecat de obiective pe care fiecare ar dori să le vadă, iar cum fiecare are preferințe individuale, alegerea următorului punct de oprire, poate deveni complicată. Motivul pentru care să călătoriți singur în Roma este libertatea de a alege străduța pe care să mergeți și atracție pe care să o vizitați. Bonus: nu trebuie să împărțiți pizza cu cineva, așa că vă rămâne mai multe delicii culinare pentru a le savura în singurătate.

Zagreb este un oraș liniștit, plăcut și calm și este recomandat mereu de cei care au ajuns în capitala Croației. Aici veți găsi atracții clasice precum Catedrala din Zagreb, Teatrul Național din Croația, Grădina Botanică din Zagreb, Muzeul Arheologic și Muzeul Etnografic, dar și locații mai nonconformiste, pe care nu fiecare călători și-ar dori să le viziteze. Printre cele mai tari obiective din Zagreb pe care să le explorați singuri într-un city-break sunt: Muzeul Croat al Artei Naive, Muzeul Relațiilor Destrămate, Parcul Artei și alte locații unice. Să nu uităm să menționam că localnicii, adică croații, sunt unii dintre cei mai prietenoși și interesanți europeni. 

Berlin este un alt oraș nonconformist care ne vine în minte când ne gândim la destinații deosebite, dar în care vă veți simți în siguranță, chiar dacă alegeți să călătoriți singur în capitala germană. Acesta este orașul în care puteți să vă exprimați personalitatea în libertate, să fiți deschiși pentru diverse experiențe și să vă simțiți bine chiar dacă îl vizitați singur. Berlinul adună la un loc fire creative, pline de viață, artistice, care caută inspirație și noi prieteni, astfel, aici vă veți simți ca peștele în apă. Un oraș modern, dar plin de amintiri ale trecutului său bogat, Berlin deschide o ușă proaspătă spre cultură, artă stradală și distracție, așa că ar fi păcat să nu mergeți acolo unde sunteți așteptat.

Copenhaga este orașul fericirii. Mai simplu decât atât nu poate fi caracterizată capitala daneză, când localnicii au fost descriși ca cei mai fericiți oameni de pe pământ, în nenumărate articole și topuri internaționale. Aici sunteți sigur că vă veți simți fericit, chiar dacă veți călători singur. Copenhaga este orașul perfect pentru o astfel de vacanță, precum nivelul siguranței pe străzi în Danemarca este extrem de ridicat și aveți o mulțime de localuri și cafenele primitoare în care să vă opriți pentru a savura o ciocolată fierbinte și pentru a vă analiza emoțiile, stările și senzațiile pe care vi le trezește această nouă experiență.

Viena este un oraș fermecător în orice anotimp și în compania oricărei persoane. Nu există un motiv pentru care să nu vă îndrăgostiți de Viena – palate, trăsuri, parcuri și străzi încântătoare, Viena pare a fi un oraș care trebuie luat la pas pentru a nu pierde niciun detaliu. Dacă veți călători singur în Viena, nu trebuie să trageți pe nimeni de mânecă pentru a merge mai departe și pentru a descoperi noi frumuseți. Invitați orașul la un dans de vals și lăsați-vă condus prin cele mai frumoase locații din Viena.

Chiar dacă există un sentiment de frică și nesiguranță pentru a face acest pas, vă recomandăm să încercați cel puțin o dată o astfel de experiență. Iar dacă ați decis unde vreți să plecați, alegeți acum o ofertă de city-break de la Andrei Travel pentru a călători singur!SUS