Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » Andrei Travel recomandă: ce să mănânci în Amsterdam!

Andrei Travel recomandă: ce să mănânci în Amsterdam!

8 octombrie, 2019


Planifici o vacanță în Amsterdam și în afară de cartofi prăjiți și gofre nu știi ce mănâncă olandezii? Andrei Travel a gustat din bucătăria olandeză și vă poate invita la dejun, prânz și cină, pentru a vă răspunde la întrebarea – ce să mănânci în Amsterdam? Desigur, dorești să te oprești la fiecare colț de stradă pentru a lua încă o porție de cartofi prăjiți, pentru că sunt delicioși, dar… nu sunt unicul fel de mâncare gustos pe care îl poți încerca în Amsterdam! Să trecem efectiv la meniul olandez!

Heringul crud nu sună ca cea mai apetisantă gustare, însă olandezii îl ador. Servit la chioșcurile de pe strada, ca mâncare de stradă, sau în pub-urile locale, heringul crud, sărat și asortat cu ceapă și castraveți murați este una dintre mâncărurile tradiționale din Olanda. Cereți broodje haring pentru un sandviș cu aceste ingrediente simple, dar savuroase.

Cea mai buna mancare in Amsterdam

Dacă sunteți amator de pește, dar, totuși, nu îl preferați atât de mult încât să-l mâncați crud, în mijlocul Amsterdamului, atunci puteți gusta kibbeling – bucățele de pește, de obicei cod, prăjit în ulei, într-o crustă crocantă, servit cu maioneză și lămâie. Apropiați-vă de un chioșc de mâncare stradală în Amsterdam, cumpărați-vă o porție de kibbeling și mâncați-o cât este fierbinte și aromată. Nu veți regreta!

Pentru serile cu multe beri olandeze, belgiene sau germane pe care să le gustați în pub-urile din Amsterdam, vă recomandăm să nu ratați să comandați și bitterballen – chifteluțe din carne, servite cu muștar, perfecte pentru a fi combinate cu bere. Aceste chifteluțe le găsiți în orice bar din Amsterdam și sunt o gustare delicioasă dacă nu ați reușit să mâncați ceva mai sățios.

Mancare inedita in Amsterdam

Cartofii, despre care am amintit mai sus, sunt un must pentru Amsterdam. Chiar dacă nu sunteți entuziasmați de cartofi prăjiți, trebuie doar să-i încercați pe cei din capitala olandeză.  Veți găsi pe fiecare stradă câte o locație de unde să cumpărați cartofi prăjiți într-un con de hârtie, învăluiți în sosuri care mai de care și mâncați cu poftă de oaspeții orașului. Încercați mereu sosuri noi și opriți-vă acolo unde vedeți cele mai lungi cozi – un indiciu pentru cartofi extra crocanți și super buni!

Stroopwafels sunt desertul nostru preferat din Amsterdam. După o zi plină de aventuri, plimbări pe canale și hoinărit prin orașul superb, o cană cu ceai sau cafea, așezată lângă câteva stroopwafels este un adevărat răsfăț pentru papile gustative și pentru suflet, dacă vreți să fim sinceri până la capăt. Aceste delicatese locale, umplute cu caramelă, știu drumul direct către inima oricărui gurmand. Nu le puteți rata!

Un alt desert pe trebuie neapărat să-l încercați odată ce ajungeți în Amsterdam, este poffertjes – clătite mici și pufoase, servite cu zahăr pudră, de obicei în ajunul sărbătorilor de iarnă. Dacă vacanța la Amsterdam este organizată în timpul târgurilor de Crăciun, veți vedea nenumărate standuri de unde puteți cumpăra aceste delicatese, preparate proaspete și scăldate în zahăr.

Cașcavalurile olandeze au intrat demult în istorie, așa că o vizită în Amsterdam nu este completă fără a procura câteva feluri de cașcaval gustos. Veți întâlni în oraș nenumărate magazine specializate, unde puteți degusta mai multe tipuri de cașcaval, puteți cere sfatul consultanților și alege un cașcaval delicios. Un răsfăț personal sau un cadou celor dragi, cașcavalul olandez este unicul lucru fără de care nu puteți părăsi Amsterdamul.

V-am făcut poftă? V-am trezit curiozitatea în privința heringului crud sau v-am intrigat cu descrierea divinelor stroopwafels? Nu vă rămâne nimic altceva de făcut decât să vă rezervați un city break la Amsterdam, pentru a le gusta pe toate!SUS