Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » Atracții turistice din Praga: legende misterioase ale orașului

Atracții turistice din Praga: legende misterioase ale orașului

24 septembrie, 2019


Cei care au ajuns vreodată la Praga au remarcat imediat farmecul orașului și atmosfera misterioasă cu care orașul își întâmpină oaspeții. Catedralele impunătoare, castelele grandioase, statuile enigmatice și străzile pavate din Praga contribuie, cu siguranța, la crearea acestei ambianțe care se face simțită din prima clipă. Hoinăriți pe străzile capitalei cehe, rezervați-vă un tur ghidat pe la cele mai populare atracții misterioase din Praga sau plimbați-vă cu croazieră pe râul Vltava, pe sub podurile legendare din oraș.

Aventurați-vă într-o călătorie misterioasă și explorați poveștile atracțiilor și obiectivelor legendare din Praga:

Podul Carol din Praga este o construcție superbă, o arteră importantă a orașului și o atracție care trezește curiozitatea călătorilor din toate colțurile lumii. Podul a fost construit cu peste 6 secole în urma și a fost unicul pod care traversa râul Vltava până în 1841. Acesta este renumit pentru statuile și monumentele situate de-a lungul său, dar și pentru priveliștile spectaculoase ale râului și ale celor două părți importante ale capitalei – Mala Strana și Orașul Vechi din Praga. Una dintre legendele urbane presupune că dacă treceți pe sub pod în timpul unei plimbări cu barca pe Vltava, trebuie să vă puneți o dorință, pentru că energia misterioasă a acestui Pod va contribui la realizarea acesteia. Împăratul Carol al IV-lea, cel care a comandat construcția acestui Pod, era interesat de alchimie și ta a consultat astrologi pentru sfaturi și idei de construcții. După consultarea graficelor astrologice, aceștia au recomandat construcția podului în iulie 1357, perioada când au început lucrările de construcție. Vizitați Podul Carol dimineața devreme sau seara târziu, pentru a simți energia puternică a acestei atracții turistice din Praga.

Cartierul Evreiesc din Praga este învăluit în mai multe legende, povești și istorii de groază, pe care le puteți descoperi cu un tur tematic sau cu un ghid care sa va încânte prin diverse informații misterioase. Acesta a fost cel mai mare ghetou evreiesc din Europa, fiind în prezent înscris chiar și pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Unul dintre cele mai frumoase cartiere din Praga povestește istoria unuia dintre cele mai fericite popoare din lume, amintind vizitatorilor despre ororile și tragediile evreilor pe parcursul istoriei. Astfel, sa nu va mirați când veți auzi Legenda Golemului din Praga, care amintește despre rabinul Judah Loew și Golemul său, creat din argila de pe malurile Vltavei, pentru protecția evreilor din Cartierul Evreiesc al Pragăi. În timp ce Golemul creștea în puteri, acesta devenea tot mai violent și furios pe nedreptățile care afectau viața evreilor, începând să ucidă tot mai mulți localnici. Judah Loew și-a ucis Golemul, punând capăt crimelor înfăptuite de acesta, însă se spune că fiul rabinului l-a înviat, astfel, că gigantul continuă să se plimbe pe străduțele pietruite ale Cartierului Evreiesc. Explorați aceasta parte a orașului, admirați clădirile fascinante și străzile enigmatice ale acestui cartier și verificați dacă Golemul se mai plimba prin Praga!

Orașul Vechi este o bijuterie arhitecturala din Praga. Piețe, catedrale, case și palate incredibile sunt construite în aceasta parte a orașului, fermecând localnicii și turiștii prin frumusețea și istoria sa. Alături de aceste, se ridica și Casa Fântânii de Aur, care este învăluită într-o poveste enigmatică și o atmosferă pentru cei cu inima puternică. În timpurile apuse ale Pragăi, se zvonea că în curtea acestei case exista o fântână plină cu aur și comori inestimabile. Povestea se auzea pe străzi și în puburile cehe, până a ajuns la urechile unei servitoare, care, condusă de curiozitate, s-a aplecat peste puțul din curtea casei pentru a verifica bârfa, căzând mortal în fântână. La cererea autorităților, proprietarul a curățat fântâna, ce a cauzat ca o piatră să cadă din structura acesteia și sute de monede de aur să umple interiorul ei. Astfel, proprietarul Casei cu Fântâna de Aur s-a bucurat de bogăția găsită, însă trupul servitoarei nu a mai fost găsit. Legendele urbane spun că fantoma servitoarei se plimbă și astăzi pe străzile din Orașul Vechi din Praga, bântuind împrejurimile Casei Fântânei de Aur și speriind turiștii care se plimbă noaptea pe aici. Aveți curaj să descoperiți dacă această legendă este adevărată? Casa Fântânii de Aur are o arhitectură încântătoare și mai multe detalii decorative care merită admirate, însă, posibil nu la miezul nopții?

Alegeți acum un city-break la Praga pentru a vizita unul dintre cele mai misterioase și enigmatice orașe din Europa!SUS