Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » Ce aveți de vizitat la Londra într-un city-break

Ce aveți de vizitat la Londra într-un city-break

20 aprilie, 2019


Londra conține atât de multe atracții încât doar un singur city-break nu vă ajunge să descoperiți în detaliu fiecare cartier, piață, parc, dar și obiectiv turistic. Să nu uităm și de excursiile de o zi pe care le puteți face dacă ajungeți în capitala engleză, dar despre ele vom vorbi într-un articol aparte.

Ați decis să mergeți într-un city-break la Londra și nu știți ce merită de vizitat în aceste zile? Vă ajutăm cu o listă cu cele mai importante atracții de vizitat la Londra. Recomandarea noastră este să nu vă limitați doar la aceasta și să reveniți neapărat mereu când aveți ocazia pentru a vă aventura în viața cosmopolită, culturală și plină de experiențe de neuitat, pe care Londra o poate oferi oricărui călător.

Big Ben și Palatul Westminster trebuie să fie prima atracție spre care să vă îndreptați de la aeroport! Mărețul palat are o arhitectură impresionantă, detalii care vă va capta atenția și o istorie grozavă. Clădirea adăpostește Parlamentul Marei Britaniei și poate fi vizitat doar în ziua de sâmbătă sau pe parcursul lunii iulie și august, astfel, dacă vă doriți o excursie prin palat, organizați-vă un city-break la Londra care să includă și ziua de sâmbătă sau în cele două luni de vară. Big Ben a devenit un simbol al orașul și a Regatului Unit, însă până în 2021 acesta este supus unor lucrări de restaurare, făcând imposibilă admirarea în întregime a frumuseții acestui obiectiv important. Cu toate aceste, nu îl ratați dacă vizitați Palatul Westminster sau alte locații din zonă.

Un alt palat care merită să fie vizitat într-un city-break la Londra este Palatul Buckingham, reședința familiei regale. Unele săli ale palatului pot fi vizitate de curioșii turiști, dar una dintre cele mai importante atracții ale acestei locații este și schimbarea gărzii, care are loc zilnic la ora 11.30. Dacă aveți noroc, puteți fi chiar și la câțiva metri de Regină – verificați dacă este arborat drapelul Royal Standard sau Union Jack (Drapelul Regatului Unit). Dacă vedeți fluturând în vânt drapelul Royal Standard, sunteți onorat cu prezența Reginei la reședința sa și puteți fi chiar salutat de Excelența sa la balconul Palatului.

Muzeul Britanic este un must-see pentru oricine ajunge la Londra. Fie că sunteți pasionat de istorie, arheologie, viața antică sau mumii, nu puteți rata această instituție importantă. Galeriile sunt extrem de bine organizate, oferind informații prețioase și generoase pentru vizitatorii care au răbdarea să descopere fiecare sală a muzeului. Dacă nu aveți timp, mergeți direct către expozițiile care vă interesează. Nu uitați – intrarea în muzeele din Londra este absolut gratuită și va trebui să achitați doar pentru accesul la expozițiile temporare, excursiile ghidate sau ghidurile audio. Un articol despre muzeele din Londra puteți vedea și blogul nostru aici.

Pășiți în erele trecute cu o vizită la Turnul Londrei – o cetate, o reședință pentru familiile regale și o închisoare istorică. Turnul Londrei este o construcție fascinantă, cu o istorie bogată, învăluită în sute de povești, legende și evenimente importante. Chiar și peste o mie de ani, acesta impresionează și rămâne în amintirea milioanelor de vizitatori care se încumetă să pășească pe teritoriul Tunului, să-i descopere miturile și să fie transportați prin secole de istorie.

Dacă tot v-am recomandat un muzeu, mai multe construcții fascinante și clădiri cu un istoric captivant, ce ziceți de un parc, mai ales că Londra are atât de multe spații verzi. Parcul Sfântului James este unul din preferatele noastre, a turiștilor, dar și a localnicilor. Înconjurat de clădiri, palate, muzee și alte atracții din zonă, Parcul Sfântului James este o adevărată oază de verdeață, pace și relaxare în inima Londrei – plimbați-vă de-a lungul lacului, hrăniți veverițele prietenoase din parc și admirați păsările sălbatice care locuiesc în parc. Vă promitem – nu veți dori să plecați de acolo!

Pentru a vă rezerva un city-break la Londra nu uitați să consultați ofertele noastre și să vă adresați la AndreiTravel pentru o vacanță de neuitat!

 

 SUS