Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » Ce este Aurora Boreală și unde pot fi văzute Luminile Nordului

Ce este Aurora Boreală și unde pot fi văzute Luminile Nordului

30 septembrie, 2019


Aurora Boreală, cunoscută și cu denumirea de Luminile Nordului, sunt acele lumini naturale ale cerului, care pot fi observate în țările din apropierea Arcticii și a Antarcticii. Astfel, există Aurora Polară din Nord și Aurora Australă din Sud. Aceste lumini apar în urma unor schimbări în magnetosferă, fiind cauzate de vânturile solare și rezultând în aceste lumini complexe și colorate, care pot fi considerate una dintre minunile lumii. Cei care au avut norocul să vadă Luminile Nordului, au fost martori la un fenomen natural magic, care este încărcat de o frumusețe și minunăție ireală. Pentru ceilalți, această atracție reprezintă unul dintre lucrurile pe care și-ar dori să le vadă cel puțin o dată în viață. Și îi înțelegem perfect – Luminile Nordului sau Aurora Boreală sunt un spectacol fantastic al Mamei Naturi, care nu vă va lăsa indiferent și care vă va marca prin frumusețea sa.

 

Deși Aurora Boreală poate apărea oriunde deasupra Pământului, aceasta poate fi observată în una dintre destinațiile situate pe o rază de până la 2500 km de polii magneti de pe glob, de la sfârșitul toamnei până la începutul primăverii. Desigur, pe parcursul istoriei acest fenomen a fost învăluit în diverse superstiții și legende, însă în prezent, există explicații științifice privind cauzele Luminilor Nordului, sfaturi de călătorii pentru observarea acestora și recomandări pentru înțelegerea fenomenului.

Sfatul nostru de călătorie pentru a vedea Luminile Nordului și pentru a descoperi Aurora Boreală este să vă planificați de acum o vacanță pentru iarnă, ca să observați acest show de lumini și culori de pe cer. Vedeți care sunt cele mai recomandate destinații de unde pot fi văzute Luminile Nordului:

Islanda este fenomenală din mai multe puncte de vedere – peisaje vulcanice, băi termale, cascade, ghețari și parcuri naturale sunt unele dintre cele mai mari atracții ale acestei țări europene. Aurora Boreală poate fi observată în intimitatea unei izvor termal sau în proximitatea unei zone de camping, care sunt atât de populare pe teritoriul Islandei. Desigur, se organizează și tururi ghidate pentru observarea Luminilor Nordice, precum acestea nu pot fi ratate dacă ajungeți să vizitați Islanda!

Unde în Islanda: Seltjarnarnes, Snaefellsnes, Thingvellir, baia termală Seljavallalaug, plaja Vik, lacul glaciar Jokulsarlon (septembrie-aprilie).

VEdere cu aurora boreala in Islanda

Norvegia este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, dar experiențele pe care le puteți trăi aici merită efortul financiar depus. Una dintre aceste experiențe sunt tururile ghidate spre localitățile de unde Luminile Nordului sunt cele mai vizibile, atmosfera este una într-adevăr scandinavă, iar frigul polar vă accentuează simțurile pentru a savura din plin momentele trăite sub aceste lumini magice. Combinați această activitate cu unele dintre cele mai fabuloase experiențe ale Norvegiei – observarea balenelor în habitatul lor natural, plimbarea cu sania trasă de câini sau reni, pescuit în ocean sau vizitați satele pescărești din Norvegia.

Unde în Norvegia: Tromso, Harstad, Bodo, Svalbard, Insulele Lofoten, Lakselv, Alta (octombrie-martie).

Aurora Boreala in Norvegia

Finlanda este o altă țară nordică, care poate fi vizitată pentru acest spectacol unic al naturii. Aici frigul e mai frig și iarna e mai iarnă, așa că pregătiți-vă pentru temperaturi drastice, dar și pentru emoții care vă vor umple sufletul de căldura și frumusețea Luminilor Nordice. Cea mai bună metodă pentru a vedea Aurora Boreală în Finlanda? Închiriați acum pentru iarnă un iglu de sticlă în care să vă bucurați de un cer luminat în diverse culori din căldura propriului pat sau optați pentru o vacanță SPA, în care sauna finlandeză și un jacuzzi în mijlocul zăpezii să vă încălzească trupul în timpul acestei experiențe.

Unde în Finlanda: toată regiunea Laponia (septembrie-martie)

Vedere cu Aurora Boreala in Finlanda

Alte destinații în care puteți admira Luminile Nordice sunt: Suedia (Abisko, Parcul Național Farnebofjarden, Tarendo, Jukkasjarvi), Rusia (St. Petersburg, Murmansk, Arkhangelsk, Petrozavodsk), Groenlanda (Nuuk, Ilulissat), Canada (Yukon, Nunavut, Manitoba, Quebec, Teritoriile de Nordvest), SUA (Alaska).

Pentru a primi cea mai mare plăcere și satisfacție din admirarea Luminilor Nordului, vă recomandăm să vă îndepărtați de marile orașe, unde vă va deranja lumina acestora și să fiți echipat pentru temperaturi minime, precum destinațiile menționate și mai ales pe parcursul iernii, vă vor surprinde cu vânt rece, multă zăpadă și frig pe tot parcursul călătoriei.

Pentru cea mai extraordinară vacanță în care să vedeți Luminile Nordului, nu ezitați să ne contactați!SUS