Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » Ce face Cappadocia o atracție de neratat?

Ce face Cappadocia o atracție de neratat?

29 iulie, 2019


Cu toții am văzut acele fotografii fermecătoare cu sute de baloane cu aer cald care zboară deasupra văilor, stâncilor, viilor, peșterilor și orașelor istorice. Este vorba despre Cappadocia, una dintre locațiile de top la nivel mondial pentru astfel de plimbări la înălțimea sutelor de metri deasupra pământului. O experiență pe lista călătorilor înrăiți din toată lumea, zborul cu balonul cald în Cappadocia este într-adevăr o activitate care vă poate oferi cele mai tari senzații, emoții pozitive și desigur peisaje spectaculoase de neuitat. Cu toate acestea, Cappadocia este mai mult decât o locație pentru această activitate incredibilă și credem că merită o atenție deosebită datorită valorii sale culturale și istorice. Să descoperim împreună de ce Cappadocia este o destinație de neratat!

Balon cu aer cald Cappadocia

Cappadocia este o regiune istorică din Turcia situată în inima unei zone vulcanice active în trecut. Erupțiile vulcanilor, trecerea anilor, razele soarelui, precipitațiile și vântul au conturat o regiune unică în Turcia, dar și în lumea întreagă. Stâncile din rocă vulcanică (hoodoo) care împânzesc Cappadocia au fost numite de localnici – „Șeminee de basm”, deoarece acestea amintesc niște coșuri de fum, creând un decor de poveste pentru cine are ochi să vadă și să se minuneze. Pe parcursul istoriei, aceste stânci au servit drept locuință și loc de rugăciune pentru localnicii Anatoliei, care au reușit să construiască peste 250 de orașe subterane în această împărăție a stâncilor vulcanice.

Alături de Mama Natură, omul a contribuit la dezvoltarea unei regiuni bogate, care astăzi este o destinație impresionantă pentru oricine ajunge aici. Asemenea unui muzeul în aer liber, Cappadocia este o mărturie a talentului naturii și a creativității umane care, împreună, au reușit să-i ofere o valoare inestimabilă. Cappadocia se face remarcabilă și printr-o cronologie uimitoare. Cu o istorie bogată, această regiune a servit drept casă pentru mai multe popoare și imperii până a devenit parte a Turciei pe care o cunoaștem astăzi. Începând cu Hitiții din Epoca Bronzului, continuând cu Imperiul Persan, Grecii și Romanii antici, Armeni și până la dominația Imperiului Otoman și existența Turciei moderne, Cappadocia s-a bucurat de un interes unic, care izvorăște și astăzi în inima cuceritorilor de destinații spectaculoase. Cappadocia este una dintre cele mai populare atracții din Turcia, atrăgând prin peisajele sale ireale, orașele istorice – Goreme, Urgup, Selime, Valea Ihlare, Avanos, Kaymakli, Derinkuyu și experiențele inedite.

Cappadocia

Hoodoo sau acele stânci din rocă vulcanică oferă o senzație mistică acestei regiuni, însă orașele subterane și construcțiile impresionante fac din Cappadocia o adevărată destinație care nu poate fi ratată. De la locuințe și spații simple de depozitare, până la mănăstiri și biserici, sculptate cu un talent și o răbdare fantastică, Cappadocia și orașele sale subterane sunt un monument istoric de o valoare prețioasă, un patrimoniu al umanității și o moștenire cu care Turcia se poate doar mândri, iar milioanele de turiști se pot minuna la nesfârșit.

Un loc de poveste, de o frumusețe rară, ruptă de realitatea imaginabilă, o dovadă a măreției Naturii și o mărturie unică a omenirii, Cappadocia este încărcată de o valoare culturală și istorică care nu vă va lăsa indiferent, iar peisajele unice nu vor întârzia să vă farmece.

Acum aveți o ocazie deosebită să descoperiți și să explorați regiune fabuloasă a Turciei. Cu un circuit unic în Turcia în octombrie vizitați Cappadocia și fiți unul dintre martorii acestei opere de artă!SUS