Ești aici:

Home » Fără categorie » Ce să experimentați într-un city-break la Milano?

Ce să experimentați într-un city-break la Milano?

25 mai, 2019


City-breakurile aduc mereu în viața noastră un pic de nebunie, entuziasm și curiozitate. Oriunde nu ați pleca pentru câteva zile, doriți să profitați la maxim de oraș, să descoperiți cât mai în detaliu cultura țării pe care o vizitați, dar și să vă relaxați.

Milano este o destinație destul de accesibilă, companiile low-cost zboară în această destinație din mai multe orașe românești, iar gama de proprietăți de cazare se extinde de la hosteluri simple până la hoteluri luxoase de 5*. În Milano mereu veți găsi taverne în care să mâncați gustos, gelaterii în care să vă satisfaceți pofta de un gelato și pizzerii care să nu facă o gaură neagră în bugetul personal. Să nu uităm că Milano este considerată și capitala modei, astfel, pregătiți-vă bagajul pentru city-break încă să vă rămână loc pentru noile cumpărături.

Porniți la drum către aventura italiană și notați activitățile pe care să nu le ratați într-un city-break la Milano!

Primul obiectiv pe care trebuie să-l vizitați la Milano este Domul său grandios. Cea mai mare biserică din Italia și a treia cea mai mare din Europa, Domul din Milano și-a început istoria încă în 1386 și a fost construit pe parcursul a aproape 6 secole, până în 1965. Astăzi, Domul este o atracție istorică, arhitecturală și religioasă pentru turiștii din toată lumea, care îi pot admira detaliile și elementele decorative, pot analiza sculpturile și monumentele, altarele și orga, se pot bucura de priveliștea orașului de pe acoperișul catedralei. Prețul de intrare în Domul din Milano începe de la 8 euro, dar nu ratați și acoperișul acestei biserici, spre care puteți urca cu liftul sau pe scări.

Intrați apoi în Galeria Vittorio Emanuele II – cel mai vechi mall funcțional și până în zilele noastre. Aceasta este nu doar o atracție pentru cei interesați de shopping, dar și pentru călătorii care preferă să admire monumente arhitecturale deosebite, care impresionează prin frumusețea și farmecul său. Galeria Vittorio Emanuele II este una dintre aceste locații – o construcție grandioasă cu un scop comercial, renumit în întreaga lume!

Faimoasa pictură murală „Cina cea de taină” a marelui Leonardo da Vinci este un must-see pentru cei care ajung pentru prima dată în Milano. Găsiți pictura pe peretele din sala de mese din mănăstirea Santa Maria delle Grazie, dar vă preîntâmpinăm că vizitarea acesteia trebuie rezervată cu câteva luni înainte, iar biletul costă de la 24 euro.

Bazilica Sant’Ambrogio este una dintre cele mai vechi biserici din Milano, construită încă în anii 379-386. Aceasta nu va rata să vă farmece prin arhitectura sa exterioară, iar odată ce veți intra în biserică, și prin mozaicul complex de pe absidă, un altar grandios, cripta Împăratului Louis al II-lea, dar și galeriile de pe pereții interiori. Intrarea este liberă, însă consultați orarul bazilicii pentru a o vizita în orele deschise publicului.

Pentru a profita din plin de acest city-break la Milano, vă recomandăm o ieșire din oraș și explorarea frumuseții naturale a Lacului Como. La o distanță de doar 45 km de Milano, puteți evada de orașul aglomerat într-o zonă care vă va fermeca din prima clipă – apa lacului în strălucirea soarelui, vegetația abundentă și florile aromate, munții și vilele luxoase, fac din Lacul Como o curiozitate pentru călătorii de toate vârstele. Urcați în tren spre Menaggio, Bellagio sau Varenna, pentru a explora peisajele din jur, pentru a lua prânzul într-o atmosferă aristocratică și pentru a prinde o plimbare cu feribotul pe unul dintre cele mai frumoase lacuri din lume!

Ah, Italia! Suntem îndrăgostiți la nesfârșit de această țară – o destinație care-și descoperă frumusețea în fiecare călătorie. De această dată vă propunem un city-break la Milano și câteva dintre cele mai importante experiențe pentru o vacanță relaxantă și plină de priveliști de neuitat! Rezervați oferta de city-break la Milano pe site-ul Andrei Travel!SUS