Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » Ce trebuie să știți despre un pelerinaj în Israel?

Ce trebuie să știți despre un pelerinaj în Israel?

4 iunie, 2019


Israel este considerat a fi Țara Sfântă, locul în care s-a născut Iisus Hristos. Este o destinație uimitoare de vacanță, oferind multe de experiențe unice, captivante și provocatoare pentru toți turiștii, indiferent de vârstă și preferințe de călătorie.

Dar, pentru credincioși, Israel este într-adevăr destinația nr. 1, este pământul sacru pe care ar dori să ajungă cel puțin o dată în viață, pentru a merge pe urmele lui Iisus Hristos. Pelerinajul din Israel este unul dintre cele mai sfinte drumuri din lumea creștină, așa că sunteți invitați să descoperiți locațiile legendare și să ajungeți în orașele divine ale acestei țări. Dar înainte de a purcede la drum, vă prezentăm cele mai importante informații despre o astfel de călătorie!

Ce este un pelerinaj în Israel?

Un pelerinaj în Israel este o călătorie spirituală în care aveți ocazia să vizitați mai multe locații și orașe care sunt menționate în Biblie, să mergeți pe urmele lui Hristos și să explorați frumusețea Israelului.

Ce puteți vizita într-un pelerinaj în Israel?

Betleem – orașul în care s-a născut regele David și Iisus Hristos. Este un loc de pelerinaj renumit în toată lumea de mai mult de 2000 de ani, datorită acestor două personaje religioase, dar și pentru Biserica Nativității, cunoscută și ca Biserica Nașterii Domnului.

Ierusalim, acolo unde, pe Muntele Măslinilor, aveți posibilitatea să vizitați Biserica „Tatăl nostru”, în incinta căreia se află o peșteră unde Mântuitorul și-a învățat ucenicii rugăciunea domnească „Tatăl nostru”, Dominus Flevit, cunoscută și ca Biserica lacrima, acolo unde Hristos a plâns locuitorii fără pocăință din Ierusalim, Grădina Ghetsimani și Peștera Ghetsimani – locul unde Hristos venea să se roage. La baza Muntelui Măslinilor este ridicată Biserica Tuturor Națiunilor, unde puteți să vă închinați în fața unei pietre pe care Iisus a îngenuncheat în noaptea dinaintea Patimilor să se roage. Vizavi de aceasta veți vizita și biserica zidită pe locul unde a fost înmormântată Maica Domnului, o biserică în formă de cruce, săpată în piatră, spre care veți coborî cu grijă pe niște trepte din piatră.

Cetatea Ierusalimului este o altă atracție pe care nu o puteți rata cu un pelerinaj în Israel. Aceasta este împărțită în patru cartiere – creștin, armenesc, evreiesc și musulman, cartiere care nu se deosebesc printr-o arhitectură specifică – ziduri înalte, străzi înguste, diverse magazine și restaurante, câteva lăcașuri sfinte specifice celor 3 religii. În interiorul Cetății puteți vizita locul Nașterii Maicii Domnului, să parcurgeți Drumul Crucii cu cele 14 popasuri și să vă rugați în Biserica Sfântului Mormânt sau Biserica Învierii. Vizitați și Zidul Plângerii, cel mai sacru loc din religia iudaică.

Cana Galileii, localitatea în care Iisus Hristos a săvârșit prima Sa minune – a transformat apa în vin la nunta la care a participat alături de ucenicii Săi și Maica Sa.

Nazaret, locul de copilărie a Mântuitorului. În acest oraș sfânt puteți vizita Biserica Ortodoxă a Bunei Vestiri, locul în care Fecioara Maria a fost anunțată de Arhanghelul Gavriil că îl va naște pe Iisus.

Se vizitează și alte locații sfinte, biblice, în care aveți ocazia să vă rugați.

Ce ținută trebuie să aveți într-un pelerinaj în Israel?

Vizitarea diverselor locații sacre, presupune și adoptarea unei ținute potrivite, decente – sunt interziși pantalonii scurți pentru bărbați, fustele sau rochiile scurte și umerii neacoperiți pentru femei. De asemenea, femeile trebuie să-și acopere capul la intrarea în locurile sfinte. Clima călduroasă și uscată impune ca hainele pe care vi le alegeți să fie din materiale naturale, mai ales că va trebui să vă acoperiți în întregime corpul.

Biserica Sfantului Mormant Israel

Alte informații importante pentru un pelerinaj în Israel.

– Pentru cetățenii români nu este necesară obținerea vizei de intrare în Israel.

– Aveți nevoie de pașaport, valabil cel puțin 6 luni de la data intrării în Israel.

– Nu se impun vaccinări suplimentare pentru o călătorie în Israel, însă este recomandată o asigurare de călătorie sau de viață.

– Cărțile de credit sunt acceptate pe larg în Israel.

– Chiar dacă limbile oficiale sunt ebraica și araba, există multe indicatoare în engleză, iar majoritatea localnicilor o și vorbesc la un nivel ridicat.

– Weekendul în Israel înseamnă vineri și sâmbătă, când are loc și Sabatul evreiesc. Astfel, transportul public este limitat, iar magazinele și restaurantele au program prescurtat sau sunt închise.

Pentru a vă bucura de o călătorie în Țara Sfântă și pentru a descoperi locațiile biblice, vă recomandăm un pelerinaj în Israel, care vă va oferi ocazia să mergeți pe urmele lui Iisus Hristos și să explorați frumoasele orașe din Israel.SUS