Ești aici:

Home » Blog » România Minunată » Cele mai frumoase orașe din țară – city break România

Cele mai frumoase orașe din țară – city break România

9 mai, 2019


Acum că tot se încălzește și înverzește în jur, înțelegem perfect dorința de a călători, de a explora, de a revizita orașele preferate. Dacă nu aveți prea multe zile de vacanță sau pur și simplu doriți să descoperiți frumoasele orașe din România în 2019 și să revizitați locurile îndrăgite, vă propunem câteva orașe perfecte pentru o escapadă de weekend prin țară.

Fie că ați călătorit în aceste orașe sau le-ați amânat mereu pentru altă dată, suntem siguri că vă vor uimi prin frumusețea sa, prin oferta culturală și prin schimbările care s-au produs în ultimii ani.

Înarmați-vă cu o listă de recomandări și purcedeți la drum pentru a descoperi frumoasele orașe din România în 2019.

City Break OradeaOradea a început să se transforme într-un oraș turistic cu un potențial enorm, atrăgând călătorii români, dar și pe cei străini, prin clădiri renovate, parcuri verzi și spații de relaxare pentru fiecare. Mulți ani, Oradea a fost un simplu oraș de tranzit, care nu a trezit curiozitatea și dorința de explorare în conaționali sau turiștii din alte țări, însă o dată cu procesul de reabilitare și restaurare a clădirilor istorice, care impresionează prin povestea sa și elementele arhitecturale, această destinație a devenit din ce în ce mai populară. Descoperiți-i centrul istoric, palatele în stil Art Noveau și atmosfera „de afară” în acest an.

City Break ClujGazdă a mai multor evenimente naționale și internaționale, Cluj-Napoca a fost mereu un oraș care a respirat prin cultură, artă și frumusețe. Untold, Electric Castle, Festivalul Internațional de Film Transilvania, Transilvania Jazz Festival sunt doar câteva dintre evenimentele care atrag turiștii români și străini să viziteze Cluj-Napoca. Să nu uităm și de arhitectura orașului, restaurantele unice și viata de noapte dinamică, fac din Cluj o destinație pe care trebuie să o descoperiți cât mai curând sau să o revizitați în această vară. Iar bucătăria delicioasă din această regiune vă va convinge cu siguranță – varză a la Cluj, pui a la Cluj, tocănită ardelenească – ah, te lingi pe degete!

City Break TimisoaraTimișoara, orașul vestic al României, te va transporta peste hotarele țării. Atmosfera boemă, europeană care domnește pe străzile orașului, dar mai ales în Piața Unirii îți va oferi acea senzație că ești plecat din țară. Și de ce să pleci în city-breakuri în capitale europene, dacă nu ai explorat încă toate orașele fermecătoare din România? Îți recomandăm să profiți de un tur ghidat prin oraș, să-i afli trecutul tumultuos și poveștile care te vor fascina. Iar după ce obosești, nu rata o terasă însorită sau o cafenea din care să admiri clădirile colorate și impresionante din Piața Unirii.

City break SibiuTrebuie să recunoaștem – Sibiu este unul dintre orașele noastre preferate din România și credem că unele dintre puținele orașe care ne fac cunoscuți peste hotarele țării. Sibiu are o mulțime de atracții turistice, muzee și spații pentru relaxare, bucură localnicii și călătorii cu evenimente culturale importante (amintim doar Festivalul Astra Film, Târgul Olarilor, Târgul de Crăciun, Festivalul Medieval și multe altele), cu legende urbane și cu obiective turistice care să încânte chiar și pe cei mai înrăiți călători – Piața Mare și Piața Mică, Catedrala Ortodoxă, Biserica Evanghelică, Palatul Brukenthal, Casa Haller, Podul Minciunilor. Nu ai cum să te plictisești în Sibiu.

City Break BrasovO altă destinație îndrăgită de români, dar și de turiștii străini este orașul Brașov. Situat la poalele Muntelui Tâmpa și a importantei stațiuni Poiana Brașov, orașul impresionează prin combinația unică de natură abundentă și arhitectură specifică trecutului istoric din Brașov și regiune. Doar pentru a mai urca iarăși Tâmpa și pentru a admira frumusețea spectaculoasă din jur merită vizitat Brașovul  încă o dată și încă o dată. Strada Sforii, Biserica Neagră, Poarta Ecaterinei, turnurile orașului și Piața Sfatului merită o atenție deosebită. Descoperi mereu ceva nou în Brașov!

Alege să călătorești cu Andrei Travel pentru a vizita cele mai frumoase orașe într-un city break România de neuitat!SUS