Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa!

Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa!

23 octombrie, 2019


Acolo unde magia este la ea acasă, unde aroma de sărbătoare plutește în aer și inima cântă de fericire, acolo se organizează cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Indiferent de ce capitală europeană nu ați alege pentru a o vizita în ajunul sărbătorilor de iarna, aceasta vă va impresiona printr-un decor minunat, târguri cu delicatese și produse locale, dar și evenimente superbe, în care să vă distrați și să vă apropiați de cultura acelei destinații. Desigur, există și orașe în care târgurile de Crăciun sunt mai fermecătoare, iar fiecare călător și-ar dori să ajungă acolo cel puțin o dată în viață – despre aceste destinații vrem să vă povestim mai jos!

Zagreb a fost mereu menționat în topuri internaționale, articole cu recomandări și reviste de specialitate ca un oraș încântător, care găzduiește unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Și nu degeaba, capitala croată știe să îndrăgostească de sine, dar mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. În comparație cu alte orașe din Croația, unde nu ninge mai deloc, în Zagreb luminițele de pe copaci și străzi se combină într-un joc unic cu fulgii de nea. Decorațiunile moderne și copacii împodobiți prin tot orașul sunt un semn incontestabil că Zagreb devine un tărâm de poveste, cu muzică, concerte, dulciuri tradiționale și vin fiert, în care fiecare va găsi ceva pentru sine!

Strasbourg se mândrește cu cel mai vechi târg de Crăciun din Europa. Din 1570 și până astăzi, aici se organizează un eveniment incomparabil prin frumusețea și magia sa. Străzile vechi din Strasbourg se umplu de decorațiuni roșii și luminițe de sărbătoare, vitrinele sunt împodobite în cel mai diferit mod posibil, iar veselia și râsetele localnicilor și a turiștilor devin auzite din orice colț al străzii. În aer plutește atmosfera feerică a sărbătorilor de iarnă, Notre Dame de Strasbourg veghează cel mai vechi târg de Crăciun din Europa, iar aromele dulci ale scorțișoarei, ciocolatei și a covrigilor calzi vă vor ademeni spre inima festivităților. Nu degeaba Strasbourg este considerată a fi Capitala Crăciunului – fiecare trebuie să ajungă aici cel puțin o dată în viață!

La Viena, sărbătorile de iarnă sunt luate în serios. În tot orașul veți găsi târguri de Crăciun și piețe împodobite în luminițe și pomi decorați, însă se cunoaște – cel mai mare și frumos târg se organizează în Rathausplatz (Piața Primăriei din Viena). Aici, fiecare oaspete al târgului va fi răsfățat din plin – prin muzică și dans, delicatese locale și gusturi internaționale, produse hand-made și cadouri pentru cei dragi, arome care să vă gâdile papilele olfactive și o ambianță de basm, care vă va strânge la piept și vă va ține îmbrățișat până la finele vacanței. Vă preîntâmpinăm – starea de bine și de fericire se va menține câteva zile sau săptămâni după această vizită, așa că fiți pregătiți pentru a împărți lumină și bucurii tuturor celor din jur.

Dacă nu doriți sau nu aveți timp să plecați din țară, dar sufletul vă cere magie într-un cadru fermecător, atunci recomandarea noastră este Sibiu! La Sibiu, cu siguranță, veți găsi unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa și din România, astfel, chiar nu aveți ce pierde cu o călătorie în inima țării. Orașul medieval, plin de atracții turistice și oameni prietenoși vă va întâmpina cu bucurie în luna decembrie. Piața Mare din Sibiu va fi la fel de frumoasă, împodobită și fabuloasă ca oricare altă piață din Europa, mai ales că tradiția acesteia este păstrată cu sfințenie și este inspirată de la alte târguri din orașele europene. Pregătiți-vă pentru un city-break chiar în România – de pe 15 noiembrie, Sibiu devine una dintre cele mai vizitate destinații din țară!

Pentru a vă organiza o vacanță de neuitat, în splendoarea magiei sărbătorilor de iarnă, pentru a gusta dulciuri delicioase și pentru a vă molipsi cu o stare de fericire, vă recomandăm să rezervați acum cu Andrei Travel un city-break spre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa!SUS