Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » Cele mai tari muzee de vizitat în Londra

Cele mai tari muzee de vizitat în Londra

6 aprilie, 2019


Capitala engleză este o atracție pentru fiecare călător – fie că sunteți un gurmand și vă place să mâncați gustos, fie că sunteți un amator al vieții culturale și vă plac evenimentele de seară și spectacolele, la Londra veți găsi și restaurante fabuloase și săli de concerte, teatre, centre culturale internaționale. Pentru aventurieri, Londra prezintă și ea un teren de distracție, iar parcurile fermecătoare din oraș vor atrage, cu siguranță, iubitorii de natură și faună. Dar să nu uităm și de călătorii pasionați de istorie și cunoaștere, care vizitează țări și continente, descoperind tainele vechilor civilizații, entuziaștii de artă modernă sau din cele mai vechi timpuri. Londra tentează cu un șir de muzee importante la nivel internațional, care ar fi un păcat să le pierdeți din vedere, mai ales că au și intrare liberă în orice zi.

Așa că, vă invităm în lumea artei, istoriei, designului și a celor mai importante momente de-a lungul existenței vieții pe pământ – vă prezentăm cele mai tari muzee de vizitat în Londra.

Muzeul Național de Istorie Naturală din Londra este un spațiu uimitor, care va impresiona vizitatorii de la cele mai mici vârste până la cele mai înaintate. Muzeul promovează cunoașterea, curiozitatea și interesul pentru lumea naturală, așa că nu vă fie frică să vă pierdeți printre galeriile muzeului, citind despre speciile de dinozauri sau admirând fluturii extraordinari expuși în vitrine. Totul este destul de interactiv, sunt săli în care dinozaurii iau viață sau sunt organizate activități pentru cei mici.

Muzeul Britanic este primul muzeu național deschis pentru public. Acesta datează din anul 1759 și până în zilele actuale, Muzeul Britanic este un reper demn pentru lumea muzeală din toate țările. Peste 50 mii de artefacte și obiecte descoperite de savanți importanți sunt expuse în galeriile Muzeului Britanic – marmura sculptată din Pantheon, mumiile din Egiptul Antic, statuia de pe Insula Paștelui și Piatra din Rosetta nu trebuiesc ratate. Acestea sunt cele mai importante vestigii istorice pe care să le admirați în muzeu, dacă nu aveți timp să explorați fiecare sală a acestei impresionante galerii.

Pasionații de artă din diverse epoci, își vor putea satisface curiozitatea la Galeriile Naționale. Aici aveți ocazia să urmăriți liniile, umbrele, culorile folosite de cei mai cunoscuți pictori din lume – van Gogh, Rembrandt, Michelangelo, Raphael, da Vinci, Ingres, Bellini, Titian și mulți alții. Nu veți regreta dacă dedicați câteva ore pentru cunoașterea artistică și pentru a vedea cu proprii ochi operele unor dintre cei mai cunoscuți artiști plastici.

Victoria and Albert Museum este un spațiu dedicat artei decorative și designului, fiind un exemplu, pentru instituțiile de acest fel la nivel global. Aici puteți admira obiecte de ceramică, sticlă, textile prețioase și costume, bijuterii, mobilă, tapiserii, sculpturi, fotografii și desene, care datează cu câteva secole în urmă sau cu mai puțin de un deceniu. Victoria and Albert Museum vă permite o călătorie în tunelurile timpului, pentru o comparație obiectivă a elementelor de decor, a formelor și a ideologiilor care s-au schimbat cu fiecare generație.

Salvați lista cu cele mai tari muzee de vizitat la Londra pentru perioada când veți alege o ofertă de city-break în unul dintre cele mai uimitoare orașe din Europa.SUS