Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » Cinci palate din Viena pentru un city-break regal!

Cinci palate din Viena pentru un city-break regal!

7 septembrie, 2019


Există oare ceva mai frumos decât să vizitezi un oraș european și să-i descoperi istoria autentică și să te conectezi cu adevărata cultură a țării? Pentru aceasta, vizitând Viena, unul dintre cele mai importante obiective turistice spre care trebuie să vă îndreptați atenția sunt palatele regale, care vă vor arăta cultura, istoria și arta Austriei într-un mod fascinant.

Aventurați-vă într-o călătorie regală la Viena și descoperiți cele mai frumoase palate din capitala austriacă!

Palatul Schönbrunn este unul dintre cele mai cunoscute din Viena și unul dintre cele mai vizitate din capitala austriacă. Principala reședință de vară a conducătorilor din dinastia Habsburgilor, în prezent o atracție turistică populară, Palatul Schönbrunn are un farmec aparte, așa cum se cuvine construcțiilor regale. Palatul a fost construit în secolul al XVII-lea în stil Rococo, astfel reprezintă un obiectiv important pentru cei pasionați de arhitectură, arte frumoase și construcții grandioase, care uimesc prin frumusețea sa. Rezervați un tur ghidat prin Palat pentru a vă plimba pe holurile bogat decorate și pentru a admira decorul unor dintre cele mai încântătoare săli ale acestuia: Marea Galerie, Apartamentele Împăratului Franz Joseph si Cabinele Chinezești. Nu ratați și o simplă plimbare în grădina Palatului Schönbrunn, unde puteți observa mai multe construcții, fântâni și sculpturi, sau la Grădina Zoologică situată chiar în curtea Palatului.

Palatul Hofburg a fost principala clădire imperială a conducătorilor din dinastia Habsburgilor, astăzi servind drept reședință oficială și loc de muncă pentru Președintele Austriei. Palatul se află chiar în inima Vienei, în Piața Helden, atrăgând turiști curioși din toate colțurile lumii. Acesta a fost construit în secolul al XIII-lea și a avut mereu un rol important în politica țărilor și imperiilor existente pe teritoriul actualei Austriei. În 1958, Palatul Hofburg a fost deschis pentru public și de atunci aici s-au organizat continuu diverse evenimente, târguri și expoziții, concerte și balurile faimoase din Viena. În cadrul Palatului puteți vizita Apartamentele Imperiale, Muzeul dedicat Împărătesei Sisi (Elizabeth) și Colecția de Argintărie.

Belvedere este un complex regal, care include doua palate în stil baroc, Orangeria regală și grajdurile palatului. Palatele au fost construite la începutul secolului al XVIII-lea, iar grădinile care înconjoare cele câteva clădiri regale, au fost inspirate din arhitectura și designul Grădinilor de la Versailles. În prezent, toate clădirile regale din cadrul complexului și construcția modernă Belvedere 21 găzduiesc Muzeul Belvedere, cu o colecție remarcabilă de picturi ale lui Klimt, Monet, van Gogh și mulți alții, printre care și faimoasa pictură a lui Klimt – Sărutul! Inspirată din curentul Absolutismului luminat, Maria Terezia a Austriei expune colecția imperială de opere de artă în cadrul Palatului Belvedere Superior, creând, astfel, primul muzeu public din lume, de care vă puteți bucura și dumneavoastră cu o vizită la Belvedere.

Palatul Kinsky este o construcție în stil baroc din centrul Vienei, construit de Contele Wirich Philipp von Daun, intrat mai târziu în posesia familiei de nobili Kinsky din Boemia. Palatul are o fațadă impresionantă, care nu vă va lăsa indiferent dacă treceți pe alături, chiar și fără scopul de a-l vizita. Interiorul său este și mai uimitor, precum scările principale sunt decorate din abundență, oglinzile acoperă pereți întregi, iar podurile sunt pictate cu fresce spectaculoase. Palatul este folosit ca spațiu de organizare a diverselor întâlniri, evenimente, licitații, dar și pentru nunți, pentru cei care-și doresc o sărbătoare într-adevăr regală.

Palatul Todesco este situat chiar în fața Operei de Stat din Viena, așa că nu îl ratați atunci când vizitați cea mai importantă instituție culturală din Austria. Palatul a fost construită în anii 1861-1864 pentru Eduard Todesco, bancher austriac, provenit dintr-o familiei cu origini românești. Deși exteriorul Palatului nu este unul remarcabil, în comparație cu alte clădiri fascinante din Viena, interiorul acestuia păstrează fresce și poduri pictate în secolele trecute și restaurate după Cel de-al Doilea Război Mondial și alte elemente care creează o atmosferă regală. Astăzi, aici se află Restaurantul Gerstner, care servește delicatese tradiționale și produse de patiserie ale cofetarului și ciocolatierului de la curtea regală. Intrați neapărat în restaurant pentru a savura o masă delicioasă în cadrul opulent al Palatului Todesco.

Alege acum o ofertă pentru city-break la Viena și descoperă Palatele fenomenale din capitala austriacă!

 

 SUS