Circuit pelerinaj Israel

Circuit Pelerinaj Israel

Pe urmele Mântuitorului

ZIUA
1

BUCURESTI – BETHLEEM ( 15.05.2019 )

17:00 Intalnire cu insotitoul de grup in aeroportul Henri Coanda.

19:55 Decolam spre Tel Aviv aterizare la ora 22:30. Suntem preluati de la aeroport si transferati la hotel Shepherd (similar)in Bethlehem.


ZIUA
2

BETHLEEM ( 16.05.2019 )

Mic dejun.

Vizita la Ein Karem, “patria Sfantului Ioan Botezatorul”. Vizitarea Bisericii si a Criptei in care s-a nascut “cel mai mare om nascut dintr-o femeie” si Fantana Fecioarei Maria. Tur auto/ panoramic in jurul Portilor Sfintei Cetati.

Cina si cazare la hotel Shepherd ctg.”turist”(similar)in Bethlehem.


ZIUA
3

BETHLEEM – IERUSALIM ( 17.05.2019 )

Mic dejun.

Vizitarea Bisericii Ortodoxe a Nativitatii si a Criptei “unde Dumnezeu S-a facut Om”, pentru Mantuirea noastra (aici se afla o icoana a Maicii Domnului ”Aparatoarea Betleheemului”, facatoare de minuni). Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina, Intoarcere la Ierusalim, vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul - Cina cea de taina, Mormantul Marelui Rege David. Vizita la Zidul Plangerii.

Cina si cazare hotel in Bethleem.


ZIUA
4

IERUSALIM ( 18.05.2019 )

Mic dejun.

Deplasare la Ierusalim. Incepem Pelerinajul nostru (pe jos/incaltari comode!) cu Muntele Maslinilor; vizita la Biserica Pater Noster (Tatal Nostru), Biserica Dominus Flavit (Domnul a plans), Biserica Natiunilor (Agoniei) cu Gradina Ghetsimani. In continuare Biserica Mormantului Maicii Domnului si Pestera Getsimani. Vom intra in cetate prin Poarta Sfantului Stefan (Poarta Leilor). Vizitarea casei in care a locuit Maria in Cetatea Antonia.

Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 Statii in care s-a oprit Domnul pana la Sfantul Mormant. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea Paracliselor Sfinte. Incheiem ziua aprinzand o lumanare la Biserica Romaneasca din Ierusalim.

Cina si cazare la hotel in Bethleem.


ZIUA
5

IERUSALIM – JERIHON – MAREA MOARTA – TIBERIAS ( 19.05.2019 )

Mic dejun.

Deplasare Bethleem – Ierusalim – Marea Moarta. Intrare in orasul Jerihon – cel mai vechi oras din lume. Vizita la Biserica Greco – Ortodoxa unde se afla “Dudul lui Zacheu” si Biserica si Caminul Romanesc de la Jerihon. Privire asupra Muntelui Carantania si Manastirii Sfantului Gheorghe, unde Mantuitorul a fost ispitit de diavol.

Coboram spre Marea Moarta (-400 m), cea mai joasa mare de pe glob si vom ajunge la Qumran (vechiul centru al Esenienilor). Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice si la restaurant cu autoservire. baie in Marea Moarta.

Cina si cazare la hotel in Bethleem.


ZIUA
6

MUNTELE TABOR – NAZARET - CAANA GALILEII ( 20.05.2019 )

Mic dejun.

Deplasare la Muntele Tabor – vizitarea Bisericii Grec-Ortodoxe, aflate pe locul “Schimbarii la Fata”. Nazaret. Vizitarea Bisericii Ortodoxe Sfantul Gavril cu Izvorul Mariei – pictata de Fratii Morosanu in anul 1977 si a Bisericii Catolice “Buna Vestire”, cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat.

Caana, vizita la Biserica Grec-Ortodoxa, aflata pe locul casei lui Simion Cananitul unde a avut loc prima minune din Galileea, transformarea apei in vin.OPTIONAL, in functie de timp, scurta croaziera cu o copie a ”Barcii lui Iisus”, pe apele Sfinte ale Marii Galileii. Vizita la fabrica de aur si diamante.

Cina si cazare la hotel in Tiberias.


ZIUA
7

TIBERIAS – CAPERNAUM – HAIFA – TEL AVIV ( 21.05.2019 )

Mic dejun.

Capernaum, oras denumit si ”Cetatea Domnului”, vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sfantului Petru. Tabha, unde Iisus a savarsit minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti. Muntele Fericirilor, vizitarea Bisericii.

Parasim orasul Tiberias si ne indreptam spre. Haifa, splendid oras-port la Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom admira Templul Cultului Bahai cu gradinile pe terase – etajate. Vizitarea Bisericii Stela Maris (Steaua Marii) cu grota Sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul.

Parasim Haifa si ne indreptam pe langa coasta Mediteranei spre Tel Aviv. Plimbare pe faleza eleganta din Tel Aviv, de-a lungul marii, pina la Jaffa – port stravechi la Marea Mediterana, unul din cele mai vechi orase-porturi din lume. O parte a portului antic si cateva mozaicuri antice s-au pastrat pina astazi. In zilele noastre Jaffa a devenit parte din Tel Aviv. Ne indreptam spre aeroportul Ben Gourion (ora 20:30).

Imbarcare( ora 22:30 – 21 mai) pentru cursa Tel Aviv - Bucuresti Otopeni. Sosire Bucuresti ora 02:15


Tarif: 695 euro / persoana

Tariful include:

 • bilet avion zbor compania Tarom
 • bagaj cala 23 kg
 • 6 nopti servicii de hotel 3*/4* : 1 noapte in Tiberias + 5 nopti Bethlehem.
 • tururile zilnice si intrarile incluse.
 • taxi Tabor, Hozeva si Sf. Sava.
 • 2 mese pe zi zilnic,conform programului.
 • intrare libera la obiectivele din program.
 • autocar modern cu aer conditionat,conform programului.
 • ghid atestat de Ministerul turismului de limba romana specializat in actiuni turistice si pelerinaje.

Tariful NU include:

 • tips, se achita la fata locului ( 20 EURO )
 • asigurari de medicala si storno 16 euro
 • eventual program optional, peste cel nominalizat.

Conditiile grupului:


Grup minim 35 turisti. In cazul in care grupul nu se completeaza se va achita o diferenta de:

 • 20 euro pentru minim 30 de turisti
 • 55 euro pentru minim 25 de turisti