Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » Coasta Amalfi: ghid de vacanță

Coasta Amalfi: ghid de vacanță

27 aprilie, 2019


Asemenea unei signorine în timpul verii, îmbrăcată într-o rochie albă, cu flori în păr și cu un parfum amețitor, Coasta Amalfi atrage, cucerește și reușește să cocheteze cu oricine privește în a sa direcție. Dacă numai v-ați gândit la o vacanță în Coasta Amalfi și ați considerat o călătorie în această regiune din Italia, nu veți putea renunța ușor la acest gând. Însorită, scăldată în razele soarelui și valurile mării, înmiresmată de natura din jur și de aromele din tavernele locale, Coasta Amalfi este o alegere perfectă pentru vacanță, dacă vă doriți relaxare autentică într-un cadru de basm.

Coasta Amalfi este declarat un Sit a Patrimoniului Mondial de către UNESCO, datorită frumuseții și a diversității naturale. Din acest motiv, ne simțim obligați să vă prezentăm un ghid de vacanță pentru Coasta Amalfi pentru a vă lăsa cuceriți de această destinație spectaculoasă.

Unde se află și cum ajungem în Coasta Amalfi

Coasta Amalfi se situează în sudul Italiei, în golful Salerno, pe malul Mării Tireniane, umbrită de Munții Lattari și înconjurată de un șir de orașe de o frumusețe memorabilă. În apropierea Coastei Amalfi găsiți faimoasele orașe și locații istorice precum Napoli, Pompei, Sorrento, Salerno, insula Capri. Coasta Amalfi este ușor accesibilă datorită aeroporturilor din apropiere – cel din Salerno și cel din Napoli. Astfel, această regiune a Italiei devine destul de atrăgătoare, mai ales că din România sunt zboruri directe spre Napoli.

Perioada perfectă pentru o vacanță în Coasta Amalfi

Datorită climei mediterane, Coasta Amalfi este o destinație pentru orice lună a anului, în dependență de tipul de călătorie pe care doriți să îl faceți. Din iulie și până în septembrie, condițiile sunt perfecte pentru o vacanță la plajă, precum temperaturile sunt destul de ridicate, sezonul estival este în toi, toate hotelurile și restaurantele funcționează în regim normal, sunt organizate un șir de evenimente importante, oferindu-vă serviciile ideale pentru relaxare și distracție. Din octombrie și până în martie, temperaturile scad și orașele sunt părăsite de turiștii curioși din toată lumea. Această perioadă este potrivită pentru o vacanță activă, de explorare și descoperire a satelor și orașelor, de plimbare în liniște pe străduțele italiene și de drumeții prin munții din apropiere. Lunile aprilie, mai și iunie atrag prin clima mai prietenoasă, prin florile care colorează această regiune, transformând-o într-un colț de rai și prin primele semne ale verii, care permit bronzul și scăldatul în apele mării, pentru cei mai curajoși.

Atracții turistice de vizitat în Coasta Amalfi

Coasta Amalfi este compusă din 13 orașe care fac din această regiune o destinație nemaipomenită, datorită frumuseții naturale, a patrimoniului istoric și cultural care creează o atmosferă autentică de neegalat. Nu ratați să descoperiți cele 13 locații unice: Amalfi, Positano, Vietri sul mare, Scala, Ravello, Atrani, Cetara, Furore, Conca dei Marini, Maiori, Minori, Praiano, Tramonti. Descoperiți priveliștile scenice din Amalfi, plimbându-vă pe străzile însorite, printre terasele și yachturile din oraș, îndreptați-vă spre Catedrala din Amalfi pentru a vă bucura de o moștenire arhitecturală unică și apoi spre Chiostro del Paradiso, pentru a admira mai multe fresce și artefacte religioase importante. În drum spre Praiano, treceți pe la Vallone di Furore, cheile de pe Coasta Amalfi care vă vor uimi din prima clipă. Explorați terasele largi și străduțele înguste din Praiano, plimbați-vă printre casele colorate din Positano și relaxați-vă pe Spiaggia Grande, una dintre cele mai fermecătoare și largi plaje de pe Coasta Amalfi. Pentru priveliști care să vă taie respirația – îndreptați-vă spre Ravello și urcați până la Villa Rufolo, unde din grădinile șic ale acestei construcții puteți admira marea nemărginită, vegetația luxuriantă și peisajul din jur. Nu ratați nici un apus pe Coasta Amalfi, precum în fiecare seară puteți fi martor la diverse spectacole ale naturii, când soarele dispare după munți, iar cerul se colorează în nuanțe incredibile.

Coasta Amalfi este o alegere nemaipomenită pentru turiștii de toate vârstele și cu diverse dorințe de călătorie. Arhitectura și moștenirea istorică, plajele și natura din jur, bucătăria italiană și atmosfera autentică va fi pe placul oricărui călător. Alegeți o vacanță în Coasta Amalfi cu Andrei Travel!

SUS