Ești aici:

Home » Blog » România Minunată » De ce să alegeți vacanță pe litoral în România?

De ce să alegeți vacanță pe litoral în România?

12 mai, 2019


Când zicem vară, gândul ne zboară la plajă. Când ne gândim la vacanță pe litoral, putem enumera câteva dintre destinațiile preferate de români pentru petrecerea unui sejur: Bulgaria, Grecia, Turcia, Cipru, Italia, Spania și multe alte țări europene sau destinații exotice. Uităm însă de România, care se bucură de peste 240 km de litoral la Marea Neagră, o ofertă bogată de cazare și alte beneficii de care nu putem uita!

Care sunt motivele principale pentru care ați alege să vă petreceți vacanța pe litoral în România? Vi le prezentăm mai jos:

1. Proximitatea. Apropierea de litoralul din România este un motiv important pentru a vă organiza vacanța într-o stațiune locală. Mai ales dacă sunteți din București sau din județele apropiate. Ați urcat în mașină sau ați procurat un bilet la tren și în două ore sunteți pe plajă. Iar dacă aveți și copii mici cu care călătoriți, acest motiv este și mai important – nu vrem să suportăm drumuri lungi și zboruri problematice dacă mergem în vacanță, iar pentru cei mici, acestea sunt și mai obositoare.

2. Varietatea plajelor. De la plaja Corbu până în Vama Veche, în România veți găsi o groază de stațiuni și plaje perfecte pentru vacanța pe care v-o doriți. Pentru petreceri alături de colegi sau prieteni, nu ratați Vama Veche, Costinești, Mamaia sau Constanța în perioada festivalului Neversea. Pentru o vacanță pe litoral în România în care să vă relaxați cu familia și cu picii, vă recomandăm stațiunile Jupiter, Saturn, Neptun, Eforie. Pentru o escapadă în care să vă bucurați de sălbăticia și frumusețea naturală a unei plaje, aveți de ales între plaja din Sulina sau cea din apropierea localității Sfântu Gheorghe. Chiar aveți o selecție variată pentru orice tip de vacanță.

3. Prețul. Desigur, există oferte avantajoase pentru diverse destinații din lume, iar dacă profitați de perioada Early Booking, aveți șansa să vă organizați iarna o vacanță memorabilă cu un preț care să nu afecteze bugetul familiei. Cu toate acestea, prețurile de litoral din România sunt destul de competitive, calitatea serviciilor se îmbunătățește în fiecare an, iar dacă faceți rezervări din timp, vă puteți bucura de prețuri mici. Să nu uităm că și drumul până la plajă în România vă costă mai puțin.

4. Plata cu vouchere de vacanță. Dacă sunteți unul dintre norocoșii care se bucură de tichete de vacanță de la locul de muncă, puteți opta pentru o vacanță pe litoral în România, fără prea multe cheltuieli sau bătăi de cap. Folosiți voucherele de vacanță!

5. Organizarea rapidă. Un avantaj enorm pentru alegerea litoralului românesc, este faptul că vă puteți organiza vacanța în mod spontan. Nu trebuie să vă planificați concediul cu jumătate de an înainte, nu verificați site-urile companiilor aeriene pentru bilete avantajoase în perioada estivală și nu aveți alte bătăi de cap pentru organizarea unei vacanțe în România. Aveți chef de un weekend la mare? Rezervați cazarea și porniți la drum imediat la sfârșitul unei săptămâni solicitante.

6. Diversitate și distracție. De la cluburile de plajă din Mamaia, până la campingurile unice din Vama Veche, diversitatea privind oferta turistică pe litoral în România este enormă. Aveți plaje publice, dar și spații exclusive care aparțin unor hoteluri de lux, puteți alege resorturi cu piscine, spații pentru copii și servicii all inclusive, sau puteți selecta pensiuni de familii în care să aveți un pat curat și comod în care să vă aruncați după o petrecere pe plajă. Indiferent de unde mergeți pe litoral în România, nu vă veți plictisi și vă puteți diversifica escapada la mare cu unele vizite și distracții – Delfinariu din Constanța, Parcul acvatic Aqua Magic din Mamaia, cluburile din Vama Veche, atracții turistice din zona stațiunilor de litoral și centre pentru diverse sporturi de apă.

Indiferent de motivul care va convins să alegeți o vacanță pe plaja românească, nu ratați lista cu oferte de litoral în România de la Andrei Travel!SUS