Ești aici:

Home » Blog » Noutati din Turism » De ce să alegi o vacanță tip circuit turistic: 9 motive de la Andrei Travel

De ce să alegi o vacanță tip circuit turistic: 9 motive de la Andrei Travel

5 mai, 2019


Cum iti faci un itinerar perfect pentru un circuit

Dacă ai călătorit în întreaga lume sau abia începi să flirtezi cu această activitate, un circuit turistic este o alegere numai bună pentru o experiență de neuitat, în unele cazuri – chiar cel mai recomandat tip de vacanță. Cei experimentați nu se sinchisesc să descopere noi continente sau regiuni mai îndepărtate printr-un circuit turistic organizat, iar cei începători vor să-și satisfacă dorința de a explora, de a vizita cât mai multe și de a se lăuda prietenilor cu o listă de țări în care au reușit să ajungă.

Indiferent de motivul pentru care vă gândiți că ați fi compatibil cu un circuit turistic, vă asigurăm că există încă alte câteva avantaje greu de ignorat.

  1. În primul rând, un circuit turistic îți oferă posibilitatea să descoperi multe orașe sau țări într-un număr limitat de timp. Deseori, vacanțele de acest tip includ un itinerar organizat printr-o regiune a unei țări (de exemplu Provența din Franța sau Toscana din Italia), prin mai multe orașe al unei țări exotice (de exemplu New Delhi – Jaipur – Mumbai – Kochi din India) sau mai multe țări (de exemplu Italia, Franța, Croația, Austria, Elveția și multe altele). Sigur nu te plictisești într-un circuit turistic.
  2. Petrecând timpul într-un circuit turistic și vizitând în fiecare zi noi orașe și localități incredibile, ai posibilitatea să analizezi la rece, cu emoțiile și senzațiile noi, cultura acestor țări, să compari și să te bucuri de asemănările și deosebirile dintre diverse țări. Astfel, poți identifica o țară care să-ți fie pe plac pentru a te reîntoarce într-o vacanță dedicată anume acestei destinații.
  3. Un circuit turistic nu este cea mai ieftină alegere de vacanță, mai ales comparând cu prețurile unui city-break în Europa, dar pentru experiența complexă și memorabilă pe care ți-o oferă, sigur există anumite avantaje financiare. Prețul unui circuit turistic este mai mic decât cel al mai multor vacanțe cumulate în destinațiile incluse în itinerarul acestei călătorii.
  4. Pe lângă banii economisiți, reușești să economisești și timp. În câteva zile vezi mai multe destinații, descoperi locații de vis, nu pierzi timpul informându-te despre atracțiile de vizitat din fiecare țară, nu pierzi timpul alegând hoteluri, transfer și transport între locații.
  5. Continuând ideea din paragraful precedent, ținem să menționăm că într-un circuit turistic ești asigurat cu servicii de calitate: hoteluri confortabile, zboruri avantajoase, asistență pe parcursul vacanței, informații și servicii suplimentare. Cel puțin, noi la Andrei Travel avem grijă de călătorii noștri în cel mai bun mod posibil.
  6. Chiar dacă nu un partener de călătorie cu care să-ți petreci vacanțele pe plajele din toată lumea sau aventurându-te în orașe din Europa, un circuit turistic îți oferă posibilitatea să îți faci prieteni pentru toată viața. Gândește-te că ești alături de câteva zeci de persoane cu aceleași preferințe și interese pe parcursul a 8 zile – este imposibil să nu îți creezi prietenii frumoase.
  7. Te bucuri de un ghid sau un grup de ghizi care să-ți povestească cele mai interesante detalii despre atracțiile turistice vizitate, care să-ți spună poveștile orașelor misterioase sau legende urbane. Desinestătător, este destul de complicat să găsești astfel de persoane în fiecare oraș, care să fie disponibil pentru intervalul de timp când îți dorești să vizitezi o destinație. Într-un circuit turistic ești asigurat cu cei mai buni ghizi.
  8. Alegând un circuit turistic poți spune PA stresului și să te bucuri de o vacanță adevărată. Nu trebuie să planifici nimic, nu trebuie să cauți informații, orare de mers al trenurilor, programul de lucru a muzeelor și uiți de multe momente stresante care, vrei sau nu, apar neapărat în procesul de organizare. Cu o vacanță de tip circuit turistic nu îți faci griji, îți faci doar valiza și te bucuri de cea mai tare experiență!
  9. Și cel mai important – într-un circuit turistic ai posibilitatea să analizezi seriozitatea agenției cu care pleci în vacanță, găsindu-ți, astfel, un partener de călătorii de încredere pentru viitoarele vacanțe. Dacă îți place agenția, dacă oamenii din spatele acestei vacanțe au fost la nivelul așteptărilor tale, atunci poți fi sigur că ai la cine să apelezi pentru concediul următor!

Intră pe AndreiTravel.ro pentru a alege un circuit turistic memorabil, plin de noi descoperiri și clipe de poveste!SUS