Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » De ce să vizitezi Pamukkale, Turcia?

De ce să vizitezi Pamukkale, Turcia?

21 mai, 2019


Una dintre cele mai populare atracții din Turcia și o minunăție a Mamei Naturi, terasele Pamukkale sunt o priveliști pe care fiecare trebuie să o vadă cel puțin o dată în viață. Și nu toți au ocazia să admire această formațiune geologică, chiar dacă ajung în vacanță în Turcia.

Pamukkale este un sistem de terase si piscine din travertin, care include 17 izvoare termale și atrage turiști din toată lumea. Frumusețea naturală a regiunii, reflecția formațiunilor calcaroase în apele izvoarelor minerale și istoria acesteia, creează din Pamukkale un must-see pentru cei mai înrăiți și pasionați călători.

Pamukkale este cunoscut și sub denumirea de Palatul de Bumbac, datorită culorii calcaroaselor, care în contrast cu cerul azuriu, vă vor fermeca prin magia sa incomparabilă. Pamukkale, alături de ruinele băilor termale din secolul al II-lea î.Hr., templelor și a monumentelor grecești pe care le puteți admira la Hierapolis, au fost înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, datorită unicității și spectaculozității priveliștii care formează aceste terase cu bazine, dar și datorită importanței arhitecturale și istorice pe care ruinele vechilor construcții o emană în această regiune. Un ghid informat vă poate povesti mai multe detalii despre istoria ruinelor, băilor romane și a monumentelor care se găsesc pe teritoriul Hierapolis, iar pentru a admira frumusețea teraselor Pamukkale aveți nevoie doar de liniște și curiozitate – superba formațiune geologică va vorbi de la sine prin farmecul său care nu poate fi descris prin cuvinte.

Apa caldă a izvoarelor termale cu siguranță vă vor invita pentru o oră de relaxare în piscine, așa că nu uitați acasă costumul de baie pentru o procedură de SPA asemenea împăraților romani și zeițelor grecești.

Pentru a evita aglomerația din lunile estivale, vă recomandăm să înnoptați în satul Pamukkale și să vizitați în zorii zilei sau la apusul soarelui acest muzeu în aer liber. Vă asigurăm, formațiunile calcaroase de un alb strălucitor, în contrast cu cerul colorat în nuanțe de roșu, portocaliu și violet sunt o priveliște pe care nu o veți uita vreodată.

Pamukkale se află la câteva ore de unele dintre cele mai importante orașe și stațiuni de litoral din Turcia – Antalya (3 ore), Bodrum (4 ore), Izmir (3 ore), Kusadasi (3 ore), de aceea, vă recomandăm să nu ratați această locație incredibilă dacă sunteți prin sud-vestul Turciei. În cazul în care aveți ocazia, rămâneți peste noapte la un hotel din regiune, pentru spectacolul de la răsăritul sau apusul soarelui și pentru a savura din plin peisajul natural care vă va lăsa fără cuvinte.

De pe 1 aprilie și până pe 1 octombrie, programul este de la ora 6.30 până la 21.00, iar în celelalte luni acesta durează doar până la ora 19.00. Biletul de intrare la Pamukkale costă 50 lire turcești sau 35 lei / 7,5 euro.

Cu AndreiTravel aveți unica ocazie să vă bucurați de un circuit cu autocarul în Turcia în octombrie, care să includă și o vizită ghidată la Pamukkale, așa că rezervați acum pentru cel mai bun preț!SUS