Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » Destinații din Europa pentru plajă în toamnă

Destinații din Europa pentru plajă în toamnă

3 iulie, 2019


 

Cu toții așteptăm vacanța de vară – concediul în cele mai călduroase luni ale anului pentru a evada pe o insulă sau pentru a sta câteva zile pe plajă, savurând peisajul, marea și un cocktail dulce. Însă nu fiecare reușește să se bucure de aceste momente idilice sau posibil, nu sunteți fanul plajelor aglomerate, invadate de turiști. Din acest motiv, ne rămân pentru vacanță primele două luni din toamnă, când apele sunt calde, soarele strălucește la fel de luminos, iar temperaturile sunt mai plăcute decât vara. Vă mai trebuie un motiv pentru o vacanță la plajă în toamnă? Avantajul principal al acestei perioade este desigur lipsa aglomerației – imaginați-vă aceleași plaje populare din Europa, pline de soare și fără turiști. Un paradis!

Nu vă întristați dacă nu reușiți să vă luați concediu în această vară, toamna este la fel de plăcut să mergeți la plajă, doar trebuie să cunoașteți care sunt acele destinații pentru plajă în toamnă. Vedeți mai jos care sunt stațiunile europene perfecte pentru un sejur în septembrie sau octombrie și haideți să planificăm concediul împreună!

Creta (Grecia) este una dintre cele mai frumoase insule din Grecia care găzduiește și una dintre cele mai superbe plaje din Europa – Plaja Elafonissi. Chiar dacă cea mai populară perioadă pentru Creta este vara (iunie-august), începutul toamnei este la fel de plăcut – temperaturile sunt mai răcoroase, dar destul de atractive pentru o zi la plajă, apele sunt curate si calde, iar soarele continuă să strălucească toată ziua.

Temperaturile ziua sunt între 25 °C (început de octombrie) și 30 °C (septembrie).

Temperatura apei este între 22-27 °C.

Limassol (Cipru) este cea mai mare stațiune de litoral în Cipru, o destinație fermecătoare din sudul țării și o locație perfectă pentru a vă petrece vacanța pe plajă chiar și toamna. Zilele sunt călduroase și umede, serile sunt răcoroase, dar plăcute pentru o plimbare de-a lungul plajei sau o cină la un restaurant elegant. În Limassol veți avea parte de peste 10 ore de soare pe zi chiar în octombrie, iar temperaturile sunt chiar perfecte pentru familiile cu copii mici.

Temperaturile ziua sunt între 25 °C (început de octombrie) și 33 °C (septembrie).

Temperatura apei este între 23-28 °C.

Dubrovnik (Croația) este o destinație populară indiferent de perioada anului. Mii de turiști vizitează faimosul oraș medieval, nu atât pentru plajă, cât pentru atracțiile istorice care au devenit renumite datorită serialului TV Urzeala Tronurilor. În centrul vechi al orașului găsiți câteva zone pentru plajă, însă dacă ieșiți din Dubrovnik, la câțiva km aveți parte și de plaje cu steag albastru, pe care le puteți vizita chiar și toamna. Toamna, orașul va fi plin de turiști curioși din toate colțurile lumii, însă plajele… plajele sunt destul de libere, veți întâlni doar localnici prietenoși aici.

Temperaturile ziua sunt între 23 °C (început de octombrie) și 28 °C (septembrie).

Temperatura apei este între 18-27 °C.

Ischia (Italia) este o insulă fermecătoare, superbă pentru vizitare pe parcursul întregului an. Faimoasele izvoare termale fac din această locație o escapadă perfectă chiar și în timpul primăverii și toamnei. Astfel, pe lângă plajele superbe, cu vegetație abundentă și nisip fin, aveți la dispoziție izvoare termale cu ape fierbinți nu doar vara, dar până hăt în iarnă. Descoperiți mai multe despre Ischia în acest articol.

Temperaturile ziua sunt între 23 °C (început de octombrie) și 27 °C (septembrie).

Temperatura apei este între 20-27 °C.

Mallorca (Spania) invită călătorii să-i descopere frumusețea și să se răsfețe cu multe zile la plajă chiar și toamna. Cu temperaturi minunate în octombrie și septembrie, cu ape calde și soare sus pe cer, escapada în Mallorca pare un vis realizabil, dacă vă doriți să descoperiți faimosul litoral din Spania. O destinație foarte populară pe parcursul verii, Mallorca pare și mai atractivă în lipsa miilor de petrecăreți și călători care invadează plajele și atracțiile sale turistice.

Temperaturile ziua sunt între 23 °C (început de octombrie) și 28 °C (septembrie).

Temperatura apei este între 21-27 °C.

Alegeți să călătoriți la mare în toamnă din cauza temperaturilor fierbinți și a aglomerației de pe plaje din timpul estival? Perfect! Principalul este să alegeți destinația și să începeți chiar acum planificarea vacanței cu Andrei Travel!

 SUS