Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » Destinații europene pentru o vacanță în această toamnă

Destinații europene pentru o vacanță în această toamnă

20 septembrie, 2019


Există orașe pe care le poți descoperi doar vara, destinații valabile pentru orice perioadă a anului și țări care sunt mai fermecătoare odată cu venirea toamnei. Despre cele din urmă dorim să vă vorbim în acest articol și anume destinații europene care sunt mai frumoase, mai speciale și mai autentice în timpul toamnei. Fie că au parcuri splendide, care devin multicolore în perioada toamnei, fie au cafenele intime, în care să vă adăpostiți de ploaie și vânt pentru o oră, aceste destinații sunt învăluite într-un dans amețitor cu toamna, câștigând mii de inimi în fiecare an – inimi ale călătorilor care au curajul să le descopere în perioada aurie a anului.

1. Praga, Cehia

City break toamna la Praga

Praga este un oraș cu totul și cu totul misterios, enigmatic și plin de legende urbane, care capătă o ambianță unică în timpul toamnei. Printre clădirile gotice, castelele medievale și catedralele spectaculoase sunt presărate parcuri și copaci de toate felurile, care toamna, își colorează frunzele în toate nuanțele imaginabile, oferind oaspeților săi un spectacol de nedescris al naturii combinate cu arhitectura intrigantă a capitalei cehe. Îmbinați o vacanță la Praga cu sărbătoarea Halloween, pentru o călătorie provocatoare într-unul dintre cele mai misterioase orașe din Europa.

2. Toscana, Italia

Toamna în Toscana este un vis extraordinar. Îndepărtați-vă de plajele și satele colorate ale acestei regiuni italiene, care sunt atât de populare în timpul verii, și îndreptați-vă atenția către zonele rurale ale Toscanei, care vă vor răsplăti din plin – natura incredibilă dansează un vals de culori, orașele medievale prind o înfățișare autentică, drumurile sunt scăldate în razele soarelui și aroma vinului proaspăt, iar centrele SPA din regiune devin din ce în ce mai atrăgătoare. Acum este momentul pentru a închiria o mașină și a explora câmpiile infinite ale Toscanei.

3. Perthshire, Scoția

Perthshire este o regiune istorică a Scoției, faimoasă pentru peisajele sale variate, vaile nemărginite și pădurile dese. Acum vă invităm doar să vă imaginați frumusețea naturii din Scoția în splendoarea toamnei. Nu așa că este pur și simplu magic? Cadrul din Perthshire este fabulos și vă va surprinde toamna prin pădurile colorate, râurile agitate, cascadele învolburate și castele medievale. Plimbați-vă prin zonele naturale ale acestei regiuni, descoperiți berăriile și distileriile vechi, minunați-vă de frumusețea parcurilor și a grădinilor învăluite în bogăția toamnei.

4. Copenhaga, Danemarca

Copenhaga revine la vremea friguroasă chiar din prima lună a toamnei. Temperaturile scad, soarele se ascunde după nori, iar ploile își fac apariția. Cu toate acestea, există un farmec aparte în orașul danez pe timpul toamnei – posibil este vorba despre aleile aurite, cafenelele ademenitoare și faptul că orașul este mai puțin invadat de turiști. Acum este cel mai bun moment pentru a vă aventura pe străzile regale ale Copenhagăi, explorând castele, grădini, parcuri, canalul Nyhavn, unul dintre cele mai vechi parcuri de distracție din Europa – Grădinile Tivoli și conceptul de hygge, care a dus faima confortului și plăcerii daneze peste mări și țări. Nimic nu aduce mai multă satisfacție decât o ciocolată caldă și o prăjitură cu scorțișoară, servită după câteva ore de hoinăreală prin Copenhaga.

5. Transilvania, România

Vacanta in Transilvania toamna

Nu puteam să nu menționăm Transilvania în acest articol, pentru că toamna, cea mai vizitată regiune a țării este anume Transilvania, conturată de vârfurile Carpaților, scăldată în legende și povești, îmblânzită de localnicii săi minunați și încoronată în cele mai frumoase sate românești. Transilvania se bucură de o popularitate remarcabilă în întreaga lume, dar este păcat să fie ignorată de români. Așa că, în această toamnă vă recomandăm să descoperiți orașele medievale, cetățile și castelele spectaculoase, să petreceți timpul în drumeții montane, să vă aventurați în cele mai frumoase sate din Transilvania și să povestiți neapărat prietenilor cât de minunată este această regiune a României!

Pentru a găsi cele mai bune oferte de cazare, bilete de avion, city-breakuri și vacanțe personalizate, nu ezitați să ne contactați pentru a descoperi alături de Andrei Travel destinațiile europene de city break care devin mai fermecătoare pe timpul toamnei!SUS