Ești aici:
Se poate realiza cu plecare din orice oraș din România
Itinerar: Bucuresti, Torino, Lyon, Geneva, Marsilia, Annency, Nisa
de la 450 €
/ persoană
Aterizare la Torino si scurta vizita.
Seara cazare.
Mic dejun.
Plecare spre Lyon, vizita Lyon.
Cazare Lyon.
Mic dejun. Vizita Geneva si Annecy. Seara cazare la acelasi hotel.
Mic dejun.
Vizita Marsilia.
Cazare la Marsilia / Nisa.
Mic dejun.
Vizita la Nisa.
Mic dejun.
Zbor intoarcere Bucuresti.
Torino este un important oraș industrial în nord-vestul Italiei. Este situat pe malul stâng al râului Pad, aproape de confluența sa cu râurile Sangone, Dora Riparia și Stura di Lanzo. Înainte de epoca romană, zona Torino era locuită de taurini; numele nu semnifică neapărat etimologic cuvântul taur – care devine ulterior simbolul cetății, ci mai degrabă cuvântul celtic „tau“ (munte). Așezarea inițială, Taurisia a fost distrusă parțial de cartaginezi în timpul invaziei lui Hannibal din 218 î.Hr. În secolul I d.Hr., romanii au întemeiat în această zonă o tabără militară Castra Taurinorum, care a fost mai târziu închinată lui Augustus (Augusta Taurinorum). Planul stradal actual păstrează structura romană, cu 3-4 axe orizontale intersectate în unghi drept de mai multe străzi perpendiculare.
Lyon este un oraș în Franța situat la confluența fluviului Rhône cu râul Saône. Este capitala departamentului Rhône și a regiunii Auverge-Ron-Alpi. Istoria Lyonului, începe în perioada romanilor în primul secol înainte de Hristos. Romanii au întemeiat așezarea numită Lugdunum(colina luminoasă după unii, iar după alții colina cu ciori). Timp de trei secole așezarea a servit ca centru al celor trei Galii, din punct de vedere politic, economic, militar și religios. După o vreme Lyonul cunoaște o perioadă decandentă, biserica fiind cea care i-a oferit ocazia de a renaște începând cu secolul al XI-lea, ca Primat al Galilor. Prosperitatea sa nu a încetat să se amplifice atingând apogeul în timpul Renașterii. De la finele secolului al XV-lea, apar marile târguri, apar bănci locale care îi atrag pe comercianții din întreaga Europă. Apoi elita intelectuală și artistică se instalează la Lyon.
Annecy este un oraș în Franța, prefectura departamentului Haute-Savoie, în regiunea Ron-Alpi. Castelul din Annecy – prin silueta lui, Castelul se încadrează perfect peisajului montan. Face parte din moștenirea arheologică a regiunii. Are 4 mari turnuri: Turnul Perierre domină lacul, Turnurile St. Paul și St. Peter domină orașul. Cel mai impozant și cel mai vechi (secolul al XII-lea) este Turnul Reginei. Zidurile de apărare reprezintă un exemplu de arhitectură militară care permit privitorului să își imagineze aspectul castelului înainte de amplasarea altor construcții între turnuri.
Geneva este un oraș elvețian situat în extremitatea vestică a țării, capitală a cantonuluicu același nume. Geneva este situată pe malul celui mai mare lac din Europa, lacul Leman (lacul Geneva). În Geneva râurile Ron și Arve se varsă în lacul Leman. Direct la marginea lacului s-au strâns multe bănci, mari hoteluri (palate), magazine de ceasuri și bijuterii. Geneva ocupă primul loc (la egalitate cu Zürich) în lista orașelor cu cea mai bună calitate a vieții.
Marsilia este al doilea cel mai mare oraș din Franța. Situată pe coasta Mediteranei, în vechea Provența (Provenza în italiană, în franceză Provence, Provença în occitană), este cel mai mare port comercial al țării. Marsilia este prefectura departamentului Bouches-du-Rhône și capitala regiunii Provence-Alpi-Coasta de Azur. A fost fondată de greci în secolul VII î.Hr. A trecut în subordinea romanilor în 49 î.Hr. Vechiul nume grecesc e Massilía, de la Mασα (citit masa), ce înseamnă „jertfă”.
Nisa este un oraș în sud-estul Franței, pe coasta Mării Mediterane, la poalele Alpilor Maritimi. Orașul are 360 mii de locuitori și este al 5-lea ca mărime oraș din Franța. Nisa este un important centru turistic și stațiune balneară, fiind supranumită „capitala Coastei de Azur” (Côte d’Azur). Printre principalele obiective turistice se numără Muzeul Matisse, Muzeul de Arte (situat în Palatul Kociubei[necesită citare]), palatul-muzeu Massena (sec. XVIII-XIX), orașul vechi cu palatul-muzeu Lascaris (sec.XVII) și catedrala Saint Reparat (sec. XVII), grădina și ruinele castelului (sec. XI-XVII), ruinele orașului roman Cimenelum (inclusiv amfiteatrul roman din sec. I-II), mănăstirea franciscană din Cimiez (sec. XIII-XVII) cu un superb rozariu, grădina botanică Phoenix cu cea mai mare seră din Europa, teatrul de operă (sec. XIX), catedrala ortodoxă rusă (sec. XIX) ș.a.
Torino, Lyon, Geneva, Marsilia, Annency, Nisa
Întrebare: Programele afisate pe site/catalog pot fi modificate ?
Răspuns: În functie de preferintele dumneavoastră, orice program poate fi modificat.
Întrebare: Se poate organiza pe traseu masa de prânz în cadrul unui restaurant ?
Răspuns: Bineînțeles, de comun acord se va stabili meniul în urma propunerii locației de către agenție.
Întrebare: Există și variante de transport alternativ deplasării cu avionul?
Răspuns: Bineînțeles, există și varianta unui traseu cu autocarul, cu un grup de minim 45 de elevi.
Întrebare: Cu cât timp înainte se poate cere realizarea unei excursii de grup?
Răspuns: Cu minim 30 de zile calendaristice înainte de data dorită pentru realizarea acesteia.
Întrebare: Care este procedura de plată a excursiilor de grup?
Răspuns: Se achită 40% avans în momentul cererii ferme, iar restul sumei de plata cu 10 zile înainte de realizarea excursiei.