Ești aici:

Home » Excursii Elevi » EXCURSIE SCOLARĂ ELEVI: ARHITECTURA MEDIEVALĂ TRANSILVĂNEANĂ

Se poate realiza cu plecare din orice oraș din România

EXCURSIE SCOLARĂ ELEVI: ARHITECTURA MEDIEVALĂ TRANSILVĂNEANĂ
Excursie scolară de două zile la Sighișoara, Brașov și Cetatea Rupea cu autocarul

Itinerar: București, Brașov, Sighișoara

de la 225 Lei
/ persoană

Excursie școlară de două zile Brașov


Tip Transport: Autocar

Tip Masă: Demipensiune

Număr zile: 2

Grup minim: 40

Descriere Program

ZIUA 1

407 km 1 km 2

Sighișoara și Cetatea Rupea

Plecare la ora 07:00 pe traseul: Bucuresti – Pitesti – Râmnicu Valcea – Sibiu – Sighișoara.
Pe drum se vizitează Cetatea de la Rupea. Vizita obiective Sighișoara.
Cină seara la cazare.


ZIUA 2

14.5 km 2.5 km 2

Orașul Brașov

Ora 08:30 – Mic dejun.
Plecare spre Brasov. Vizita obiective Brasov.
Ora 21:30 sosire in Bucuresti.


Obiective Program

BRAȘOV

Biserica Neagra

Biserica Neagră este chiar lângă Piața Sfatului și sigur știi de ce se numește așa, nu? Denumirea o poartă datorită unui incediu care a avut loc și a distrus atunci parțial monumentul. Dar de notat este și că este cea mai mare biserică în stil gotic din România. Ai să vezi că interiorul ei este bine prezervat, găzduieste una din cele mai mari orgi din Europa de Est și a fost construită de către comunitatea germană de aici.

Prima școala românească

A fost odată ca niciodată prima școală românească. Da, la Brașov. Veche de prin secolul XI. A fost mai întâi biserică, și apoi a devenit școală. Oricum, scopul ei era acela de a te face om. Ce să mai, dacă ești prin preajmă, prin Șcheii Brașovului, intră la complexul muzeal și o să afli că mall-ul cel mai mare al acestui oraș nu se numește degeaba Coresi. Aici, toate se leagă și curiozitatea ta nu trebuie lăsată nesatifsacută.

Strada Sforii

Este printre subiectele favorite ale fotografilor, locul de întalnire al îndrăgostiților și una din cele mai înguste străduțe ale Europei. Nu poți să treci prin Brașov și să omiți Strada Sforii. Gândește-te că poți sa întinzi brațele și să atingi marginile acesteia sau poți să te fotografiezi pe micul culoar, fără să pierzi totuși din câmpul tău vizual muntele Tâmpa. Este foarte aproape și de piața Șchei, așa că în timp ce alegi să te pierzi pe străduțe, ca un turist adevărat, cere localnicilor sa te direcționeze către acest obiectiv de neratat al Brașovului.

Centrul Vechi

Centrul orașului Brașov nu este unul mare, dar cu siguranță este de neratat. Oferă diversitate, de la clădirea Modarom, pe care se pot vedea gloanțele de la revoluția din ’89 și cotinuând pe strada Republicii până spre Poarta Schei, este plin de clădiri care merită să arunci o privire. Aici se găsesc și cele mai importante monumente istorice, Piața Sfatului, cele mai drăguțe cafenele, restaurante, terase sau magazine pentru cazul in care pe lista ai trecut și shopping-ul.


SIGHISOARA

Construita de catre colonistii sasi in secolul XII-lea pe malul Tarnavei Mari, Sighisoara este printre putinele cetati medievale inca locuite, ea fiind inscrisa pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Cetatea este construita pe doua “etaje”, pe cel de sus aflandu-se Biserica din Deal si Scoala, iar la baza fiind cladirile cetatii. Zidul a fost construit in secolul al XIV-lea, avand o inaltime cuprinsa intre 4 si 14 metri, avand din loc in loc turnuri de aparare ce apartin diferitelor bresle mestesugaresti. Din cele 14 turnuri construite initial, azi se mai pastreaza doar 9, cel mai important, devenit si simbolul Sighisoarei, fiind Turnul cu ceas cu 7 figurine ce reprezinta zilele saptamanii.

Turnul cu Ceas Sighisoara

Turnul cu Ceas din Sighișoara

Emblematic pentru Cetatea Sighisoarei, Turnul cu ceas trebuie neaparat vizitat. Chiar daca in plin sezon cozile pentru bilete sunt mai lungi si este aglomerat, privelistea din turn merita asteptarea.
Turnul cu Ceas, inalt de 64 de metri, este asezat in partea sud-estica a fortificatiei, si este unul dintre cele doua turnuri de poarta ale Cetatii, dominand pietele Orasului de Sus si Orasului de Jos. Spre deosebire de celelalte turnuri ale Cetății, acesta nu a apartinut niciunei bresle, ci a fost al autoritatii publice, fiind sediul Sfatului Orășenesc. Partea inferioară a turnului datează din secolul al XIV-lea, iar nivelurile superioare sunt ulterioare.

Turnul Fierarilor din Sighișoara

A fost construit in anul 1631, in locul vechiului Turn al barbierilor. A ars in anul 1676, apoi a fost reparat.

Primaria Sighișoarei

A fost construita in 1885 in stil neorenascentist, pe locul fostei manastiri dominicane.

Biserica Mănăstirii Dominicane din Sighișoara

Prima data mentionata documentar in 1298, Biserica Manastirii a apartinut calugarilor dominicani pana la alungarea acestora si trecerea sasilor la lutheranism. Forma actuala a capatat-o dupa marele incendiu din 1676. In patrimoniul bisericii se afla printre altele o cristenita de bronz turnata in 1440 si 39 de covoare orientale confectionate in secolele XVI-XVII.

Turnul Cizmarilor din Sighișoara

Avea rol de aparare, si cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi, fiind mentonat inca din 1521, si-a capatat forma de azi in anul 1681.

Turnul Croitorilor din Sighișoara

Turnul Croitorilor a fost construit in secolul al XV-lea, scopul acestuia fiind acela de depozitare, dar in caz de pericol cele doua ganguri se puteau inchide cu porti metalice. In anul 1676, in timpul incendiului, praful de pusca depozitat aici a explodat, distrugand partea superioara a turnului.

Turnul Cojocarilor din Sighișoara

A fost distrus de incendiul din anul 1676 si a fost reconstruit ulterior.

Turnul Măcelarilor din Sighișoara

A fost distrus de incendiul din anul 1676 si a fost reconstruit ulterior.

Scara acoperită a Școlarilor

Scara a fost construita pentru usurarea accesului elevilor spre Scoala din deal. Pe fatada s-au imitat elemente din epoca Renasterii.


Cetatea Rupea

Cetatea Rupea, aşa cum ni se înfăţişează astăzi, acoperă o suprafaţă de aproape 11 ha cu ziduri, turnuri şi curţi interioare. Datorită poziţiei dominante pe care o ocupă în apropierea drumului european E 60, în dreptul oraşului, este o prezenţă remarcabilă de la mare distanţă. În ciuda unor speculaţii avansate de diferiţi autori, este sigur că suprafaţa sa a fost utilizată în preistorie, însă nu şi în Antichitate, de către daci sau romani. La fel de sigur este că reprezintă o creaţie medievală, un complex arhitectonic major, cu nivele rezultate în cinci secole de funcţionare.
Anul primei sale consemnări documentare este 1324. Dar acesta nu este al întemeierii, care trebuie să fie anterioară măcar cu câteva decenii. Atunci când a început să funcţioneze, a fost mereu legată de autorităţile publice rânduite într-o ierarhie specifică Evului Mediu: rege – voievod – castelan – scaun şi autorităţi scăunale. Raporturile dintre ele s-au modificat doar în sensul eliminării intermediarilor, astfel încât, la final, dispunem de un centru al scaunului Rupea şi de autoritatea principatului Transilvaniei, intermediată adesea doar de „Universitatea” saşilor (organizarea autonomă), cu centrul de la Sibiu.

Informații Suplimentare Ofertă

  • Include: transport, cazare cu mic dejun si cina
  • Nu include: intrarile la obiectivele turistice, prânz și alte cheltuieli personale
  • Tarif: 225 Lei / persoană
  • Itinerar: București, Brașov, Sighișoara
  • Obiective:

    Brașov, Sighișoara, Cetatea Rupea

  • Telefon Detalii: 0770 573 540

Întrebări Frecvente

Întrebare: Programele afisate pe site/catalog pot fi modificate ?
Răspuns: În funcție de preferintele clientului orice program poate fi modificat.


Întrebare: Se poate organiza pe traseu masa de prânz în cadrul unui restaurant ?
Răspuns: Bineînțeles, de comun acord se va stabili meniul in urma propunerii locatiei de catre agentie.


Întrebare: Există și variante de transport cu o capacitate mai mica de 50 de locuri ?
Răspuns: Bineînțeles, există și varianta unui MIDI – AUTOCAR de 35 de locuri și a unui microbuz de 21 de locuri.


Întrebare: Cu cât timp înainte se poate cere realizarea unei excursii de grup?
Răspuns: Cu minim 30 de zile calendaristice înainte de data dorită pentru realizarea acesteia.


Întrebare: Care este procedura de plată a excursiilor de grup?
Răspuns: Se achită 40% avans în momentul cererii ferme, iar restul sumei de plata cu 10 zile înainte de realizarea excursiei.


Descarcă PDF Program

Descarcă întregul Catalog PDF

Cere o ofertă pentru acest program

Completează formularul de mai jos și vei primi în cel mai scurt timp o ofertă de nerefuzat, pe care grupul vostru o va transforma într-o amintire pentru o viață! Alege Andrei Travel pentru experințe de neuitat!

ex. Ion Popescu
Necesar pentru primirea ofertei cerute
Pentru confirmare trimitere ofertă prin SMS
Localitatea din care se pleacă în excursie
Minim 40
Profesori și însoțitori (maxim. 8)
Scrieți data exactă sau aproximativă la care doriți să efectuați excursia


Vezi și toate programele din aceeasi CATEGORIE

S-ar putea să îți placă și următoarele excursii:

TESTIMONIALESUS