Ești aici:

Home » Excursii Elevi » EXCURSIE ELEVI 3 ZILE: ESCAPADĂ LA BRAȘOV

Se poate realiza cu plecare din orice oraș din România

EXCURSIE ELEVI 3 ZILE: ESCAPADĂ LA BRAȘOV
Excursie școlară de trei zile în zona Brașov cu autocarul

Itinerar: București, Sinaia, Bușteni, Brașov, Bran, Râșnov, Brașov, București

de la 335 Lei
/ persoană

Excursie scolara trei zile Brasov


Tip Transport: Autocar

Tip Masă: Demipensiune

Număr zile: 3

Grup minim: 40

Descriere Program Excursie Elevi Brasov 3 zile

ZIUA 1

189 km 2 km 3

Castelul Peleș, Castelul Cantacuzino, Parc Aventura

Plecare spre Brașov. Pe drum se vizitează Castelul Peleș, Castelul Cantacuzino, Parc Aventura din Brașov Cina seara la cazare.

ZIUA 2

86.8 km 1.5 km 2

Castelul Bran și Cetatea Râșnov

Ora 08:00 – Mic dejun.
Vizită la Castelul Bran și la Cetatea Râșnov
Cina seara la cazare.


ZIUA 3

189 km 2.5 km 1

Centrul Brașovului

Ora 08:00 – Mic dejun.
Vizită în Centrul Brașovului.
Întoarcere la București.


Obiective Program

Castelul Peleș – Sinaia

Castelul Peleş a fost construit la iniţiativa primului Rege al României, Carol I, în afara perimetrului comunei Podul Neagului, localitate cu o suprafaţă de 24 de km în anul 1874, an în care, din iniţiativa suveranului, comuna primeşte numele de Sinaia. Un an mai târziu, în centrul localităţii sunt construite primele case boiereşti, iar în 1876 începe construirea căii ferate Ploieşti – Predeal, care străbate și Sinaia. Concomitent, între anii 1873 şi 1875 a fost edificată fundaţia castelului Peleş. Ceremonia de punere a pietrei de temelie a reşedinţei a avut loc într-un cadru festiv la 10/22 august 1875.

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino este amplasat în Bușteni, cartierul Zamora, pe locul unei vechi case de vânătoare, ce dăinuia încă din sec. al-XVIII-lea și care servea ca popas familiei Cantacuzino, în drumul său spre Brașov. Castelul Cantacuzino este construit în stil neoromânesc, singurul stil ce a reînviat tradiția, a întârit originile și le-a conectat la prezent. Arhitectura sa este, probabil, cel mai amplu patrimoniu dat de România, culturii mondiale. Fațada este din piatră cioplită și placată la interior cu cărămidă.De forma unui patrulater, cu latura sudică deschisă, castelul se integrează perfect în peisaj și se întinde pe o suprafață de 3148 mp, iar curtea și grădina măsoară o suprafață de 3,5 hectare. Domeniul cuprinde şi 970 hectare de pădure..

Aventura Parc Brașov

O activitate sportiva și recreativa în aer liber, un mod foarte placut de a petrece timpul liber cu familia și cu prietenii. Parc Aventura Brașov inseamna emotie, curaj, adrenalina, distractie, forta și indemanare, inseamna depasirea limitelor și cresterea increderii în sine, inseamna depasirea fricii de inaltime, inseamna „o minte sanatoasa intr-un corp sanatos”.

Biserica Neagră

Biserica Neagră este chiar lângă Piața Sfatului și sigur știi de ce se numește așa, nu? Denumirea o poartă datorită unui incediu care a avut loc și a distrus atunci parțial monumentul. Dar de notat este și că este cea mai mare biserică în stil gotic din România. Ai să vezi că interiorul ei este bine prezervat, găzduieste una din cele mai mari orgi din Europa de Est și a fost construită de către comunitatea germană de aici.

Prima școală românească

A fost odată ca niciodată prima școală românească. Da, la Brașov. Veche de prin secolul XI. A fost mai întâi biserică, și apoi a devenit școală. Oricum, scopul ei era acela de a te face om. Ce să mai, dacă ești prin preajmă, prin Șcheii Brașovului, intră la complexul muzeal și o să afli că mall-ul cel mai mare al acestui oraș nu se numește degeaba Coresi. Aici, toate se leagă și curiozitatea ta nu trebuie lăsată nesatifsacută.

Strada Sforii

Este printre subiectele favorite ale fotografilor, locul de întalnire al îndrăgostiților și una din cele mai înguste străduțe ale Europei. Nu poți să treci prin Brașov și să omiți Strada Sforii. Gândește-te că poți sa întinzi brațele și să atingi marginile acesteia sau poți să te fotografiezi pe micul culoar, fără să pierzi totuși din câmpul tău vizual muntele Tâmpa. Este foarte aproape și de piața Șchei, așa că în timp ce alegi să te pierzi pe străduțe, ca un turist adevărat, cere localnicilor sa te direcționeze către acest obiectiv de neratat al Brașovului.

Centrul Vechi

Centrul orașului Brașov nu este unul mare, dar cu siguranță este de neratat. Oferă diversitate, de la clădirea Modarom, pe care se pot vedea gloanțele de la revoluția din ’89 și cotinuând pe strada Republicii până spre Poarta Schei, este plin de clădiri care merită să arunci o privire. Aici se găsesc și cele mai importante monumente istorice, Piața Sfatului, cele mai drăguțe cafenele, restaurante, terase sau magazine pentru cazul în care pe lista ai trecut și shopping-ul.

Cetatea Râșnov

Cetatea Râșnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orașului Râșnov din județul Brașov, unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea, probabil pe locul fortificației din lemn ridicate de Cavalerii Teutoni la începutul sec. al XIII-lea.Cetatea Râșnov controla prin poziția sa strategică accesul în Transilvania dinspre Valea Râșnoavei. Dată fiind importanța trecătorilor montane spre teritoriile sud-carpatice, drumul Branului a fost supravegheat militar și după alungarea cavalerilor teutoni, regalitatea maghiară încredințând fortificația de la Râșnov cavalerilor ordinului Sfintei Cruci. Aceștia au fost subordonați fie comitelui secuilor, fie voievodului Transilvaniei. Până la mutarea vămii de la Rucăr la Bran și construirea cetății Bran pentru protejarea vămii regale la sfârșitul secolului al XIV-lea, cetatea Râșnov era prima fortificație lângă drumul Branului, după intrarea în Transilvania. În anul 1427 împăratul Sigismund de Luxemburg a vizitat cetatea Râșnov, pe care a trecut-o în administrarea comunității locale, căreia i-a acordat rangul de târg. Cetatea este declarată monument istoric.

Castelul Bran

Castelul Bran – Castelul Bran (în germană Törzburg, în maghiară Törcsvár) este un monument istoric și arhitectonic situat în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de kilometri de Brașov. Un document emis de regele Ludovic I al Ungariei (1342-1382) la 17 noiembrie 1377 în Zvolen le confirmă sașilor din Scaunul Brașovului (totaque communitas Saxonum sedis Brassouiensis) dreptul de a ridica, conform promisiunii, pe cheltuiala și cu meșterii lor, o nouă cetate de piatră la Bran (promiserunt novum castrum în lapide Tydrici edificare). Cu această ocazie, regele le promite brașovenilor că, dacă Țara Românească va ajunge „în mâinile noastre”, atunci vama va fi mutată de la Rucăr (Ruffa Arbor) la Bran. Referința din textul documentului din 1377 cu privire la o „nouă cetate de piatră” permite deducția că fortificația de piatră, ce urma să fie edificată pe acest loc, a fost precedată de o întăritură de graniță mai veche. Această cetate, probabil din lemn, a fost ridicată de cavalerii teutoni între 1211-1225. Ea îi este atribuită magistrului Theodorikus. În secolul al XIII-lea, teritoriul cetății Bran a fost supus jurisdicției comitatului regal de Alba Iulia.

Informații Suplimentare Ofertă

  • Include: cazare cu demipensiune la hotel / pensiune ( minim 3* ), transport cu autocar / microbuz
  • Nu include: intrarile la obiectivele turistice, prânz și alte cheltuieli personale
  • Tarif: 335 Lei / persoană
  • Itinerar: București, Sinaia, Bușteni, Brașov, Bran, Râșnov, Brașov, București
  • Obiective:

    Castelul Peleș, Castelul Cantacuzino, Aventura Parc Brașov, Biserica Neagră, Prima Școală Românească, Strada Sforii, Centrul Vechi, Cetatea Râșnov, Castelul Bran

  • Telefon Detalii: 0770 573 540

Întrebări Frecvente

Întrebare: Programele afisate pe site/catalog pot fi modificate ?
Răspuns: În functie de preferintele clientului orice program poate fi modificat.


Întrebare: Se poate organiza pe traseu masa de prânz în cadrul unui restaurant ?
Răspuns: Bineinteles, de comun acord se va stabili meniul in urma propunerii locatiei de catre agentie.


Întrebare: Există și variante de transport cu o capacitate mai mica de 50 de locuri ?
Răspuns: Bineînțeles, există și varianta unui MIDI – AUTOCAR de 35 de locuri și a unui microbuz de 21 de locuri.


Întrebare: Cu cât timp înainte se poate cere realizarea unei excursii de grup?
Răspuns: Cu minim 30 de zile calendaristice înainte de data dorită pentru realizarea acesteia.


Întrebare: Care este procedura de plată a excursiilor de grup?
Răspuns: Se achită 40% avans în momentul cererii ferme, iar restul sumei de plata cu 10 zile înainte de realizarea excursiei.


Descarcă PDF Program

Descarcă întregul Catalog PDF

Cere o ofertă pentru acest program

Completează formularul de mai jos și vei primi în cel mai scurt timp o ofertă de nerefuzat, pe care grupul vostru o va transforma într-o amintire pentru o viață! Alege Andrei Travel pentru experințe de neuitat!

ex. Ion Popescu
Necesar pentru primirea ofertei cerute
Pentru confirmare trimitere ofertă prin SMS
Localitatea din care se pleacă în excursie
Minim 40
Profesori și însoțitori (maxim. 8)
Scrieți data exactă sau aproximativă la care doriți să efectuați excursia


Vezi și toate programele din aceeasi CATEGORIE

S-ar putea să îți placă și următoarele excursii:

TESTIMONIALESUS