Ești aici:

Home » Excursii Elevi » EXCURSIE 2 ZILE TÂRGOVIȘTE, CURTEA DE ARGEȘ

Se poate realiza cu plecare din orice oraș din România

EXCURSIE 2 ZILE TÂRGOVIȘTE, CURTEA DE ARGEȘ
Excursie școlară pentru elevi cu demipensiune cu autocarul

Itinerar: București, Târgoviște, Câmpulung, Curtea de Argeș, Câmpulung, Nămăești, București

de la 210 Lei
/ persoană

Excursie Manastirea Curtea de Arges


Tip Transport: Autocar

Tip Masă: Demipensiune

Număr zile: 2

Grup minim: 40

Descriere Program

ZIUA 1

82 km 2 km 4

Curtea de Argeș, Complexul Domnesc Târgoviște, Mănăstirea Dealu, Mănăstirea Curtea de Argeș

Plecare spre Curtea de Arges. Pe drum se viziteaza Complexul Domnesc de la Targoviste, Mănăstirea Dealu și Mănăstirea Curtea de Arges.
Cina seara la cazare.


ZIUA 2

95 km 1.5 km 2

Mănăstirea Negru Vodă, Mausoleul Nămăiești

Ora 08:00 – Mic dejun.
Plecare spre București. Pe drum se viziteaza Manasitrea Negru Voda și Mausoleul de la Nămăești.


Obiective Program

Curtea Domnească

Resedinta domneasca și capitală între 1396 și 1714, orașul Târgoviște a deținut, mai bine de trei secole, statutul de cel mai important centru economic, politico-militar și cultural-artistic al Țării Românești.
Turnul Chindia a fost construit de către domnitorul Vlad Tepeș. Între anii 1847 și 1851, turnul a fost complet restaurat de către domnitorul Gheorghe Bibescu, forma actuală datorându-se acestuia.
Muzeul Tiparului și al Cărții Românești este structurat pe săli ce reprezintă activitatea tipografică de-a lungul timpului, de la apariția tiparului până la editarea primelor ziare cu apariție regulată (secolul al XIX-lea).
Complexul Curtea Domnească fost edificat între secolele XIV-XVII, devenind centru de concepere a luptei pentru neatârnare și focar de cultură și civilizație.

Mausoleul Namaiesti

Mănăstirea Dealu

Printre monumentele de seamă ale patriei noastre, la loc de cinste se află şi biserica Mănăstirii Dealu – împreună cu întregul ansamblu arhitectural restaurat cu mai bine de cincizeci de ani în urmă. Ea îmbogăţeşte patrimoniul cultural românesc, numărându-se printre cele mai vechi ctitorii domneşti, suferind puţine modificări de-a lungul timpului, deşi nu a fost cruţată de vremurile vitrege ce au afectat Ţara Românească.
Prima biserică datează de la sfârşitul secolului al XIV-lea sau începutul secolului al XV-lea, din timpul lui Mircea cel Bătrân. Pe locul ei domnitorul Radu cel Mare (1495-1508) a construit o prea măreaţă biserică din cărămidă placată cu piatră şi împodobită în chip deosebit.
Ea avea să fie luată ca exemplu de către urmaşul lui Radu, Neagoe Basarab (1512-1521), atunci când a ridicat biserica episcopală din Curtea de Argeş. Numai că sobrietatea clasică a vocabularului decorativ întâlnit la Dealu avea să fie abandonată în favoarea unei încărcături de tip baroc – dar care a încântat în chip deosebit pe contemporanii lui Neagoe și pe urmaşi deopotrivă.

Mănăstirea Negru Vodă

Mănăstirea Negru Vodă reprezintă cel mai important ansamblu monastic din Muscel. În componenta ei intra Paraclisul Domnesc al curtii voievodale, ulterior Biserica mare a mănăstirii, Biserica mica – bolnita – din primul sfert al veacului al XVIII-lea, Turnul clopotniță de la intrarea în incinta – secolul al XVII-lea, Casa Domneasca – secolul al XVII-lea construita pe vechi temelii din secolul al XIV-lea, Casele egumenesti – secolul al XVIII-lea, anexa casei domnesti și chiliile de la inceputul secolului al XIX-lea. Aici se mai afla și Hanul-Bazar al mănăstirii, disparut inca din 1746.

Mausoleul de la Nămăiești

Mausoleul Eroilor din comuna Valea Mare-Pravăț, județul Argeș, cunoscut și sub numele de Mausoleul de la Mateiaș, este un monument dedicat eroilor din Războiul de Întregire Națională dîntre anii 1916-1918. Este situat pe Drumul european E574 (DN 73), la 11 km de Câmpulung spre Brașov, pe Dealul Mateiaș. Aici în zona Mateiașului, Grupul Nămăiești – condus de Generalul Traian Găiseanu – având în componență diviziile 22 și 12 Infanterie, a reușit să reziste unui inamic net superior echipat și mult mai bine pregătit, în perioada 25 septembrie/8 octombrie-10/23 noiembrie 1916. Prin luptele duse aici, a fost oprită înaintarea Puterilor centrale spre Câmpia Română, dar datorita străpungerii frontului pe Jiu soldații celor 2 divizii au primit ordin să se retragă – neinvinși – pe 16/29 noiembrie 1916, spre Târgoviște.

Informații Suplimentare Ofertă

  • Include: cazare cu demipensiune la hotel/pensiune (minim 3*), transport cu autocar/microbuz, însoțitor din partea agenției
  • Nu include: intrarile la obiectivele turistice, prânz și alte cheltuieli personale
  • Tarif: 210 Lei / persoană
  • Itinerar: București, Târgoviște, Câmpulung, Curtea de Argeș, Câmpulung, Nămăești, București
  • Obiective:

    Curtea Domnească Târgoviște, Curtea de Argeș, Mănăstirea Argeș, Mănăstirea Dealu, Mănăstirea Negru Vodă, Mausoleul de la Nămăiești

  • Telefon Detalii: 0770 573 540

Întrebări Frecvente

Întrebare: Programele afisate pe site/catalog pot fi modificate?
Răspuns: În functie de preferințele clientului orice program poate fi modificat.


Întrebare: Se poate organiza pe traseu masa de prânz în cadrul unui restaurant?
Răspuns: Bineînțeles, de comun acord se va stabili meniul în urma propunerii locației de către agenție.


Întrebare: Există și variante de transport cu o capacitate mai mică de 50 de locuri?
Răspuns: Bineînțeles, există și varianta unui MIDI – AUTOCAR de 35 de locuri și a unui microbuz de 21 de locuri.


Întrebare: Cu cât timp înainte se poate cere realizarea unei excursii de grup?
Răspuns: Cu minim 30 de zile calendaristice înainte de data dorită pentru realizarea acesteia.


Întrebare: Care este procedura de plată a excursiilor de grup?
Răspuns: Se achită 40% avans în momentul cererii ferme, iar restul sumei de plată cu 10 zile înainte de realizarea excursiei.


Descarcă PDF Program

Descarcă întregul Catalog PDF

Cere o ofertă pentru acest program

Completează formularul de mai jos și vei primi în cel mai scurt timp o ofertă de nerefuzat, pe care grupul vostru o va transforma într-o amintire pentru o viață! Alege Andrei Travel pentru experințe de neuitat!

ex. Ion Popescu
Necesar pentru primirea ofertei cerute
Pentru confirmare trimitere ofertă prin SMS
Localitatea din care se pleacă în excursie
Minim 40
Profesori și însoțitori (maxim. 8)
Scrieți data exactă sau aproximativă la care doriți să efectuați excursia


Vezi și toate programele din aceeasi CATEGORIE

S-ar putea să îți placă și următoarele excursii:

TESTIMONIALESUS