Ești aici:

Home » Excursii Elevi » EXCURSIE ELEVI TIMIȘOARA 3 ZILE: AVENTURĂ ÎN BANAT

Se poate realiza cu plecare din orice oraș din România

EXCURSIE ELEVI TIMIȘOARA 3 ZILE: AVENTURĂ ÎN BANAT
Excursie școlară de trei zile în Timișoara pentru elevi, cu autocarul

Itinerar: București, Alba Iulia, Hunedoara, Deva, Timișoara, Hunedoara, Dubova ( Chipul lui Decebal ), București

de la 385 Lei
/ persoană

Excursie 3 zile Timisoara


Tip Transport: Autocar

Tip Masă: Demipensiune

Număr zile: 3

Grup minim: 40

Descriere Program Excursie Timisoara 3 zile

ZIUA 1

359 km 1 km 2

Alba Iulia și Castelul Corvinilor

Plecare spre Hunedoara cu oprire pentru vizita la Alba Iulia și Castelul Corvinilor.
Cina seara la cazare.


ZIUA 2

223 km 2.5 km 3

Deva, Timișoara

Ora 08:00 – Mic dejun.
Plecare spre Timisoara cu oprire pentru vizita la cetatea Devei.
Cina seara la cazare.


ZIUA 3

553 km 3.5 km 7

Clisura Dunării, Dubova

Ora 08:00 – Mic dejun.
Plecare spre București cu scurtă oprire pentru a admira Clisura Dunării și chipul lui Decebal de la Dubova.
Întoarcere la București.


Obiective Program

Cetatea Alba-Iulia

Cetatea Alba Carolina, cea mai mare și cea mai impresionanta fortificatie de tip vauban din Europa de Est a revenit la viata, repunand trecutul istoric în drepturi odata cu finalizarea proiectului principal al lucrarilor de restaurare care au durat cativa ani. În prezent, Cetatea, readusa la gloria de demult, se numara printre obiectivele turistice cu cea mai impresionanta crestere a numarului de vizitatori din ultima perioada. Cu filmulete de promovare realizate atât independent cât și de administratia locala și numeroase aparitii în presa și pe blogurile de turism, cetatea Alba Carolina se impune drept un obiectiv ce nu trebuie ratat la vizita în aceasta zona a tarii. Cetatea în sine reprezinta un obiectiv istoric, militar și arhitectural de exceptie pentru intreaga Europa, numarandu-se printre cele mai mari și mai impresionante fortarete de tip Vauban construite pe continent. Cetatea este dispusa în forma de stea, cu 7 bastioane și a fost construita în perioada 1715-1738 după influentele arhitecturale tipice vremii și structurilor de acest tip.

Statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul

Celebra statuie realizata în 1968 de catre sculptorul Oscar Han și basorelieful din spatele acesteia reprezentand domnitorul primind omagiile tarilor romane unite sunt printre cele mai importante simboluri istorice ale identitatii și unirii din intreaga tara.

Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail

Ridicată în secolul al XIII-a, catedrala în fața căreia se află statuia ecvestră a lui Mihai Viteazu este unul dintre cele mai valoroase monumente arhitecturale medievale din Transilvania. Catedrala este concepută în formă de basilică cu trei nave și combina elemente arhitecturale romanice și gotice. În interiorul catedralei se pastreaza sarcofagele lui Iancu de Hunedoara, al reginei Isabella și a lui Ioan Sigismund.

Catedrala Ortodoxa a Reîntregirii – Catedrala Încoronării

Alba-Iulia

Un alt simbol de imensa valoare pentru intregul popor roman, catedrala ortodoxa a Reintregirii sau Catedrala Incoronarii este locul în care au fost incoronati primii suverani ai Romaniei Mari, Regele Ferdinand și Regina Maria. Turnul catedralei are o inaltime de 58 de metri, iar stilul arhitectural este tipic edificiilor eclesiastice construite în acea perioada.

Muzeul Unirii și Sala Unirii

Alba Iulia este simbolul Romaniei Unite, iar un tur prin Cetatea Alba Carolina este un tur prin bogata și zbuciumata istorie care a dus la realizarea acestui mare vis. Sala Unirii este o cladire-simbol ce poate fi vizitata gratuit de toti turistii care doresc sa stea martori în locul în care a fost decisa unirea Transilvaniei cu Romania la 1 Decembrie 1918. În sala se pastreaza documentele originale și steagurile folosite de delegati cu acesta ocazie.
Pentru intrarea în Muzeul Unirii, situat în Cladirea Babilon, se percepe taxa.

Traseul Portilor cu Celula lui Horea

Toate portile au fost reconditionate integral în cadrul proiectului de restaurare a cetatii și sunt deschise pentru vizitare turistilor. În acest scop, se poate urma Traseul Portilor care duce turistii prin toate cele 5 porti deschise publicului. La Poarta a III se organizeaza zilnic ceremonia schimbului de garzi.

Traseul celor 3 fortificatii

Alternativ, turistii pot alege sa urmeze traseul celor 3 fortificatii, ce include vizite la castrul Roman datat din secolele II-III, Cetatea Medievala Balgrad datata din secolele XVI-XVIII și Cetatea Alba Carolina, secolul XIII. Incursiune în cetatea Hunedoarei, devenit castelul celui mai strălucit rege al Ungariei medievale, Matia Corvin. Monumentul are un farmec aparte datorat stilurilor de construcţie diverse, a prezenţei unor inovaţii în plan militar şi civil, precum și vieţii tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani. Castelul Corvinilor impresionează prin prezenţa sa, ce domină oraşul Hunedoara. Pentru cei atraşi de evul mediu, castelul reprezintă un monument singular în România și printre cele mai atractive din spaţiul european.

Cetatea Devei

Monument istoric și de arhitectură laică, Cetatea medievală a Devei (maghiară: Déva vára, germană: Diemricher Burg) a fost construită la mijlocul secolului al XIII-lea pe Dealul Cetății, un con vulcanic cu altitudinea de 378 m. Prin poziția sa strategică deosebită, cetatea a păzit din înălțimea ce domina orașul Deva, secole de-a rândul, ieșirea și intrarea în Transilvania pe valea Mureșului. S-au descoperit aici urme de locuire din neolitic și din epoca bronzului iar prezența unor blocuri de piatră cioplită, cu caracteristicile tăieturi în formă de coadă de rândunică, îi face pe arheologi să intuiască rămășițele unei fortificații dacice.

Timișoara

Centrul Timișoarei

Centrul este primul dintre locurile cu care vei dori să faci cunoștiință imediat ce ai ajuns și ți-ai lăsat bagajele în cameră. Începând cu Palatul Culturii și până la Catedrala Mitropolitană, centrul orașului cunoscut și sub numele de Piața Victoriei sau Piața Operei concentrează un număr impresionant de palate și clădiri care încă păstrează gloria și arhitectura spectaculoasă de pe vremuri. O simplă privire în sus de-a lungul a celor două alei centrale îți dezvăluie un uimitor amestec de istorie şi actualitate. Stilul preponderent este cel baroc vienez (de unde și denumirea Timișoarei de Mica Vienă) dar și stilurile neo-bizantin și Art Nouveau care şi-au pus amprenta pe numeroase clădiri. Palatele pe care le poți admira în această parte a orașului sunt: Palatul Lloyd, Palatul Neuhausz, Palatul Marbl, Palatul Camerei de Comerț și Industrie, Palatul Dauerbach, Palatul Loffler, Palatul Hilt-Vogel, Palatul Szechenyi și Palatul Weiss. Majoritatea găzduiesc astăzi restaurante cu diferite specifice culinare, instituții sau magazine. Clădirea Palatului Culturii (cea care mărginește centrul în parte de nord) adăpostește astăzi Opera Națională Română și cele trei teatre de stat Teatrul National Mihai Eminescu, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely și Teatrul German de Stat (o situație unică și totodată o premieră în Europa). Dacă inițial clădirea avea exteriorul în stil Renaissance, în urma celor două mari incendii din 1880 și 1920, au mai rămas intacte doar aripile. Reconstrucția a fost realizată de arhitectul Duiliu Marcu, stilul original păstrându-se numai pe laterale. La fațada principală și sala de spectacole s-a adoptat stilul neo-bizantin. Catedrala Mitropolitană din Timișoara marchează cealaltă intrare principală în centrul orașului, fiind dispusă în partea de sud a pieței. Catedrala este fără îndoială una dintre clădirile care îți va atrage privirea indiferent în ce parte a centrului te vei afla, doar este cel mai mare edificiu religios din oraș. Impresionează atât prin arhitectura somptuoasă care îmbină stilul bizantin cu cel moldovenesc cât și prin dimensiunile sale vaste (cel mai înalt turn dintre cele 11 existente măsoară o înălțime amețitoare de 83,7 metri). Un lucru mai puțin cunoscut este acela că lăcaşul de cult ascunde o istorie extrem de interesantă. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la 30-31 octombrie 1944, aviaţia germană a bombardat Timişoara. Şase bombe erau destinate Catedralei Mitropolitane. Din cele șase bombe care au căzut lângă catedrală, doar una a explodat, producând pagube minore (geamuri sparte). Faptul că structura catedralei nu a fost afectată a fost considerată o minune a Lui Dumnezeu.

Vechea Cetate sau Centrul Vechi

Dacă pornești de la Operă în sus pe strada Mărășești, ai ocazia să mai bifezi și alte puncte importante de vizitat cu un patrimoniu cultural la fel de bogat. Unul dintre ele este Sinagoga din Cetate – un monument arhitectonic de o valoare excepțională. Acest lăcaș de cult evreiesc a fost construit cu mai mult de un secol în urmă în stil maur. În prezent servește ca locație alternativă pentru diverse recitaluri și spectacole de teatru. De la Piața Libertății până la centrul vechi (denumirea oficială este Piața Unirii) nu mai e decât o aruncătură de băț. Piața Unirii, realizată în stil baroc, este cea mai veche piață din Timișoara și este denumită astfel în cinstea trupelor române care au intrat în cetate la 3 august 1919 când au instaurat administraţia românească, definitivând astfel unirea Banatului cu România (această dată a devenit și ziua oficială a oraşului). Această parte istorică a orașului concentrează importante obiective turistice precum Domul romano-catolic, Palatul baroc (Muzeul de Artă), Catedrala ortodoxă sârbă, Monumentul Sfintei Treimi, Casa Brück , fântâna cu apă minerală și alte monumente arhitecturale la fel de impresionante. Piața Unirii ocupă o suprafață vastă (dimensiunile ei sunt de 150 x 110 metri), fiind destul de încăpătoare pentru sutele de persoane care o parcurg la orice oră din zi sau din noapte ori își petrec timpul liber relaxându-se la numeroasele terase.

Biserica romano-catolică Millenium

Aflată în același cartier cu Fabrica de bere, în imediata apropiere a Pieței Traian, domnește cea mai mare biserică romano-catolică a Timișoarei, Millenium. Biserica are dimensiuni impozante având o cupolă de 45 de metri și două turnuri de 65 de metri înălțime. Stilul construcției este neo-romanic şi neo-gotic iar denumirea de Millenium are legătură cu comemorarea unui mileniu de la aşezarea poporului maghiar pe aceste meleaguri. Programul de vizitare este cuprins în intervalul 10.00-13.00 de Miercuri până Vineri dar numai seara te poți bucura de iluminare arhitecturală splendidă.

Chipul lui Decebal

Chipul regelui dac Decebal este un basorelief înalt de 55 m, aflat pe malul stâncos al Dunării, între localitățile Eșelnița și Dubova, în apropiere de orașul Orșova, România. Basorelieful îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei, și este sculptat într-o stâncă. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa.

Informații Suplimentare Ofertă

  • Include: cazare cu demipensiune la hotel / pensiune ( minim 3* ), transport cu autocar / microbuz
  • Nu include: intrarile la obiectivele turistice, prânz și alte cheltuieli personale
  • Tarif: 385 Lei / persoană
  • Itinerar: București, Alba Iulia, Hunedoara, Deva, Timișoara, Hunedoara, Dubova ( Chipul lui Decebal ), București
  • Obiective:

    Alba Iulia și Castelul Corvinilor, Deva, Timișoara, Clisura Dunării, Dubova

  • Telefon Detalii: 0770 573 540

Întrebări Frecvente

Întrebare: Programele afisate pe site/catalog pot fi modificate?
Răspuns: În functie de preferintele dumneavoastră orice program poate fi modificat.


Întrebare: Se poate organiza pe traseu masa de prânz în cadrul unui restaurant?
Răspuns: Bineînțeles, de comun acord se va stabili meniul în urma propunerii locației de către agenție.


Întrebare: Există și variante de transport cu o capacitate mai mica de 50 de locuri?
Răspuns: Bineînțeles, există și varianta unui MIDI – AUTOCAR de 35 de locuri și a unui microbuz de 21 de locuri.


Întrebare: Cu cât timp înainte se poate cere realizarea unei excursii de grup?
Răspuns: Cu minim 30 de zile calendaristice înainte de data dorită pentru realizarea acesteia.


Întrebare: Care este procedura de plată a excursiilor de grup?
Răspuns: Se achită 40% avans în momentul cererii ferme, iar restul sumei de plata cu 10 zile înainte de realizarea excursiei.


Descarcă PDF Program

Descarcă întregul Catalog PDF

Cere o ofertă pentru acest program

Completează formularul de mai jos și vei primi în cel mai scurt timp o ofertă de nerefuzat, pe care grupul vostru o va transforma într-o amintire pentru o viață! Alege Andrei Travel pentru experințe de neuitat!

ex. Ion Popescu
Necesar pentru primirea ofertei cerute
Pentru confirmare trimitere ofertă prin SMS
Localitatea din care se pleacă în excursie
Minim 40
Profesori și însoțitori (maxim. 8)
Scrieți data exactă sau aproximativă la care doriți să efectuați excursia


Vezi și toate programele din aceeasi CATEGORIE

S-ar putea să îți placă și următoarele excursii:

TESTIMONIALESUS