Ești aici:
Se poate realiza cu plecare din orice oraș din România
Itinerar: București, Câmpina, Posada, Sinaia
de la 65 Lei
/ persoană
Andrei Travel vă propune o excursie scolară Castelul Peles de o zi, cu un program denumit Pe urmele Familiei Regale, prin care vom descoperi frumusețea Castelului Peleș, un obiectiv emblematic pentru turismul românesc. Mai jos prezentăm câteva dintre obiectivele pe care le vom vizita în timpul acestei excursii scolare.
Castelul Iulia Hasdeu este o casă construită sub forma unui castel mic de către istoricul și politicianul Bogdan Petriceicu Hasdeu din orașul Câmpina, România. Munca la ea a început în 1893, după ce fiica lui Hasdeu, Iulia Hasdeu, a murit la vârsta de 19 ani, eveniment care a zguduit dramatic și a schimbat viața lui Hasdeu. El a susținut că fiica sa tardivă a oferit planurile de construire a castelului în timpul se și unilor de spiritism. Clădirea a fost finalizată în 1896. Castelul Iulia Hasdeu, care a nece și tat foarte multe reparații, chiar și atunci când Hasdeu era în viață, a fost afectat de Primul Război Mondial, iar în 1924, Ateneul Popular al Câmpinei „B. P. Hasdeu” a încercat să-l ia pentru restaurare. Castelul a fost din nou afectat de cel de-al Doilea Război Mondial și și-a păstrat starea până în 1955, când numele său a fost scris în Listarea monumentelor istorice. Din 1994 Castelul Iulia Hasdeu găzduiește Muzeul Memorial „B. P. Hasdeu”, care afișează mobilier, obiecte personale ale familiei Hasdeu, fotografii și documente originale, manuscrise, recenzii ale lui Hasdeu, multe imagini realizate de Nicolae Grigorescu și Sava Henția.
După ample lucrari de renovare și redecorare realizate în anul 2004 cu sprijinul financiar al Regiei Nationale a Padurilor – ROMSILVA ( în patrimoniul careia a fost trecut prin hotarare de guvern), muzeul și -a redeschis portile. Cu siguranță ca veti fi surprin și sa constatati ideile noi, materialele și mijloacele tehnice moderne utilizate în reamenajarea dar și atmosfera ambientala mult mai placuta de prezentare a fantasticei colectii de exponate: de la impre și onanta colectie de trofee ( 2400 de piese), la opere de arta, obiecte cu specific vanatoresc sau utilitate vanatoreasca, arme specific diverselor etape ale evolutiei umane. Infiintarea Muzeului Cinegetic al Carpatilor Posada R.A. este un act de datorie culturala și de educatie în cunoasterea și ocrotirea faunei tarii. Romania detine o bogata biodiversitate floristica și faunistica, recunoscuta în timp și spatiu. În acest context ecologic se inscrie și vanatul romanesc, valoros nu numai din punct de vedere numeric dar și al diversitatii și vigurozitatii, pus în evidenta de calitatea trofeelor. Existenta valoroaselor colectii aflate în depozitele Complexului Muzeului Cinegetic Posada premiate la expozitii nationale și internationale au impus la infiintarea acestui muzeu.
Castelul Peleş a fost construit la iniţiativa primului Rege al României, Carol I, în afara perimetrului comunei Podul Neagului, localitate cu o suprafaţă de 24 de km în anul 1874, an în care, din iniţiativa suveranului, comuna primeşte numele de Sinaia. Un an mai târziu, în centrul localităţii sunt construite primele case boiereşti, iar în 1876 începe construirea căii ferate Ploieşti – Predeal, care străbate şi Sinaia. Concomitent, între anii 1873 şi 1875 a fost edificată fundaţia castelului Peleş. Ceremonia de punere a pietrei de temelie a reşedinţei a avut loc într-un cadru festiv la 10/22 august 1875.
Castelul Peleș, Muzeul Cinegetic Posada
Întrebare: Programele afisate pe site/catalog pot fi modificate ?
Răspuns: În functie de preferintele clientului orice program poate fi modificat.
Întrebare: Se poate organiza pe traseu masa de prânz în cadrul unui restaurant ?
Răspuns: Bineinteles, de comun acord se va stabili meniul in urma propunerii locatiei de catre agentie.
Întrebare: Există și variante de transport cu o capacitate mai mica de 50 de locuri ?
Răspuns: Bineînțeles, există și varianta unui MIDI – AUTOCAR de 35 de locuri și a unui microbuz de 21 de locuri.
Întrebare: Cu cât timp înainte se poate cere realizarea unei excursii de grup?
Răspuns: Cu minim 30 de zile calendaristice înainte de data dorită pentru realizarea acesteia.
Întrebare: Care este procedura de plată a excursiilor de grup?
Răspuns: Se achită 40% avans în momentul cererii ferme, iar restul sumei de plata cu 10 zile înainte de realizarea excursiei.