Ești aici:
Se poate realiza cu plecare din orice oraș din România
Itinerar: Ungaria, Austria, Franta, Germania, Elvetia, Luxembourg
de la 475 €
/ persoană
Plecare spre Budapesta. Croazieră Budapesta.
Mic dejun.
Vizite la Passau și Nurnberg.
Mic dejun.
Vizite la Trier, Valea Rinului și Luxembourg.
Mic dejun.
Vizite obiective Paris.
Mic dejun.
Vizită la Disneyland Paris.
Mic dejun.
Vizite la castelele Chambord și Blois.
Mic dejun.
Vizite la Reims și Strasbourg.
Mic dejun.
Vizite la Munchen, Salzburg și Viena.
Cazare.
Mic dejun.
Întoarcere în București.
Budapesta este capitala Ungariei. Orașul este situat pe ambele maluri ale Dunării. În partea de est a Dunării se află Pesta, care ocupă două treimi din suprafață, iar pe partea de vest se află Buda, cealaltă treime a orașului. Budapesta are cca. 1,7 milioane de locuitori (est. 1999).
Cetatea Buda și zona malurilor Dunării din Budapesta au fost înscrise în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Viena – Viena (învechit Beciu, în germană Wien, este capitala Austriei. Orașul este situat în extremitatea răsăriteană a acestei republici federale, în landul (regiunea autonomă) Viena, și este traversat de Dunăre. Regiunea autonomă Viena este, cu cei aproape două milioane de locuitori ai săi, ce reprezintă un sfert din populația totală a Austriei, al zecelea oraș ca mărime din cadrul Uniunii Europene.
Passau (în latină Batavis, Batavia sau Passavium; în italiană Passavia; în cehă Pasov) este un oraș din regiunea administrativă Bavaria Inferioară, landul Bavaria, Germania. Passau are, administrativ, statut de district urban, este deci un oraș-district. Orașul este cunoscut și sub numele de Dreiflüssestadt („Orașul celor trei râuri”), datorită faptului că la Passau se întâlnesc trei râuri: Dunărea, Inn și Ilz.
Populația trece puțin peste 50.000 de locuitori, dintre care circa 10.000 sunt studenți la Universitatea din Passau. Aceasta, înființată în anii ’70, este o extensie a Institutului pentru studii catolice, vechi de sute de ani. Este faimoasă în toată Germania pentru facultățile de economie, drept, informatică și științe culturale.
Orașul este din anul 739 sediul Episcopiei de Passau, cu un rol însemnat în creștinarea spațiului est-european. Multe din bisericile întemeiate sub jurisdicția Episcopiei de Passau au ca patrociniu pe sfântul Severin, inclusiv fosta episcopie a Severinului.
Nürnberg este un oraș din Franconia Mijlocie, landul Bavaria, Germania, cu peste 500.000 de locuitori, al doilea oraș ca mărime din Bavaria. Împreună cu orașele Fürth, Erlangen și Schwabach formează centrul economic și cultural al Franconiei.
Valea Rinului în Wetterstein (germană Reintal) se află la nord de Höllentalspitze, fiind format de cursul pârâului Partnach, începe la de est de Zugspitze și de termină la pistele de schi de la Garmisch-Partenkirchen. Drumul de-a lungul văii urcă domol, valea oferind o ușurare pentru drumeți de a ajunge pe Zugspitze, muntele cel mai înalt din Germania. Pe vale nu există șosea, toate drumurile fiind poteci. Lacul de acumulare natural Vordere Blaue Gumpe, care oprea apele lui Partnach a fost distrus la data de 23 august 2005 de averse intense de ploaie care au declanșat alunecări de teren.
Trier (în franceză: Trèves) este un oraș din Vestul Germaniei, landul Renania-Palatinat, situat pe cursul râului Mosela. Trier are statut administrativ de district urban, adică este un oraș-district (în germană: kreisfreie Stadt). Este considerat a fi cel mai vechi oraș de pe teritoriul german actual, în prezent având o populație de 98.000 locuitori. Orașul a fost fondat în epoca romană în anul 16 î.Hr., sub numele de colonia Augusta Trevorum. Este considerat ca fiind cel mai vechi oraș al Germaniei. Capitală a provinciei romane Belgica, Trierul a constituit o foarte importantă citadelă defensivă contra atacurilor barbare. Începând din secolul al II-lea, devine un mare oraș comercial și apoi una dintre capitalele regimului Tetrarhieiromane, astfel că la sfârșitul secolului al III-lea era calificat ca fiind „a doua Romă”. În catedrala din Trier se află o relicvă considerată a fi tunica purtată de Isus din Nazaret.
Luxemburg, oficial Marele Ducat de Luxemburg, este o țară fără ieșire la mare, din vestul Europei. Se învecinează cu Belgia la vest și la nord, cu Germania la est, și cu Franța la sud. Capitala, Luxemburg, este, împreună cu Bruxelles și Strasbourg, una dintre cele trei capitale oficiale ale Uniunii Europene și sediul Curții Europene de Justiție(d), cea mai înaltă instanță judecătorească din UE. Cultura, oamenii și limbile vorbite sunt extrem de strâns legate cu țările vecine, fiind în esență un amestec cultural franco-germanic(d). Repetate invazii din partea țărilor vecine, mai ales în al Doilea Război Mondial, au condus la o puternică dorință în această țară pentru medierea între Franța și Germania, ceea ce a condus la fondarea Uniunii Europene.
Paris este capitala și cel mai mare oraș din Franța. Orașul este traversat de fluviul Sena, în nordul Franței, în mijlocul regiunii Île-de-France (cunoscută și ca regiunea Paris). Orașul în limitele sale administrative (cele 20 de arondismente) este în mare parte neschimbat din anul 1860, având o populație de 2.211.297 locuitori (ianuarie 2008), iar zona metropolitană Paris are o populație de 12.089.098 locuitori (ianuarie 2008). Este una dintre cele mai populate zone metropolitane din Europa. Parisul a fost unul dintre cele mai mari orașe ale lumii occidentale pentru aproape 1000 de ani, înainte de secolul al XIX-lea și cel mai mare oraș din lume între secolele XVI-XIX.
Disneyland Paris este o stațiune de vacanță și de recreere în Marne-la-Vallée, un oraș nou aflat în zona de est a Parisului, Franța. Complexul este situat la 32 km (20 mile) distanță de centrul Parisului și se află în cea mai mare parte în comuna Chessy, Seine-et-Marne. Disneyland Paris cuprinde două parcuri tematice, un centru comercial, districtul de mese și de divertisment și șapte hoteluri aflate în proprietatea Disney. De la deschiderea sa din 12 aprilie 1992, acesta a fost al doilea parc Disney care s-a deschis în afara Statelor Unite (după Tokyo Disney Resort) și primul care a fost deținut și operat de Disney.
Castelul Chambord (francezǎ Château de Chambord , Chambourg ) , situat la 15 km est de Blois, la Chambord (Loir-et-Cher, Franța), este unul dintre cele mai cunoscute castele din lume datorită unei foarte distincte arhitecturi renascentiste franceze care îmbină stilul tradițional francez cu structuri renascentiste. Castelul, cel mai mare de pe valea Loarei, a fost construit în inima celui mai mare parc forestier închis din Europa (5441m). A fost construit din ordinul regelui Francisc I între anii 1519 și 1547. Are 365 de camere care sunt mari, spațioase și încălzite de șeminee. Pe lângă camere, castelul mai are o bucătărie,o capelă și o sală de teatru. Lângă castel sunt grajdurile și grădina. Scara principală a fost proiectată de Leonardo da Vinci și este dublu spiralată. În prezent castelul este în proprietatea statului francez și este muzeu.
Castelul Blois este situat pe Valea Loarei mai precis pe malul de nord-est al fluviului în orașul Blois din Departamentul Loir-et-Cher, Franța. Între anii 1498 – 1589, el a fost reședința nobililor din casele de Valois și Orléans.
În secolul al X-lea contele de Blois a fost arestat și închis în unul din turnurile castelului. Ultimul conte de Blois a vândut la sfârșitul secolului XIV castelul casei de Valois care devin ulterior monarhi.
Ludovic al XII-lea al Franței și Francisc I al Franței au folosit clădirea ca reședință principală și au lăsat să fie construite o serie de anexe și amenajări exterioare. Ultimele lucrări de construcție au loc în secolul al XVII-lea, după planurile arhitectului François Mansart, după aceea castelul a fost neglijat.
În timpul Revoluției franceze a fost jefuit și distrus. Din anul 1845 a fost restaurat în mare parte, devenind model pentru celelalte castele de pe valea Loarei, ca de exemplu castelele Azay-le-Rideau, Chenonceau și Amboise. În prezent castelul este muzeu.
Reims este un oraș în Franța, sub-prefectură a departamentului Marne, în regiunea Champagne-Ardenne. Principala atracție turistică a orașului este Catedrala Notre-Dame. Cu toate că este cel mai populat oraș din regiune, Reims nu este nici capitala regiunii, nici prefectura departamentului.Catedrala Notre-Dame, fosta mănăstire Sfântul Remi și Palatul Tau din Reims au fost înscrise în anul 1991 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Strasbourg este un oraș în Franța, prefectura departamentului Bas-Rhin, capitala regiunii Alsacia. Are o populație de peste 360.000 locuitori, se află pe malul stâng al fluviului Rin și este traversat de un afluent al acestuia, Ill. Strasbourg este sediul Parlamentului European.
Numele orașului este legat de o colonie (în locul numit Petersbergl) a unor călugări proveniți de la mănăstirea Schäftlarn. Nu se cunoaște data exactă a fondării așezării. Prima atestare documentară datează din 1158 sub în latina medievală villa Munichen, în timpul lui Henric Leul (Heinrich der Löwe), duce de Saxonia. O jumătatate de secol mai târziu localitatea a primit statut de cetate și a fost fortificată.Munchen este capitala landului federal Bavaria (Bayern) din Germania și al treileaoraș ca mărime din Germania, după Berlin și Hamburg, cu o populație de 1.526.056 locuitori (31 decembrie 2017). Se află pe râul Isar.
Salzburg (populație 150.000 în 2006) este al patrulea oraș ca mărime din Austria, capitală a statului federal Salzburg. Orașul Vechi (Altstadt) din Salzburg, cu arhitectura sa barocă renumită în întreaga lume, are unul din cele mai bine păstrate centre din lumea germanică, fiind înscris ca Loc din patrimoniul mondial pe Lista UNESCO din 1997.
Ungaria, Austria, Franta, Germania, Elvetia, Luxembourg, Disneyland Paris
Întrebare: Programele afisate pe site/catalog pot fi modificate ?
Răspuns: În functie de preferintele dumneavoastră, orice program poate fi modificat.
Întrebare: Se poate organiza pe traseu masa de prânz în cadrul unui restaurant ?
Răspuns: Bineînțeles, de comun acord se va stabili meniul în urma propunerii locației de către agenție.
Întrebare: Există și variante de transport alternativ deplasării cu autocarul?
Răspuns: Bineînțeles, există și varianta unui zbor direct sau cu escală din București către Istanbul.
Întrebare: Cu cât timp înainte se poate cere realizarea unei excursii de grup?
Răspuns: Cu minim 30 de zile calendaristice înainte de data dorită pentru realizarea acesteia.
Întrebare: Care este procedura de plată a excursiilor de grup?
Răspuns: Se achită 40% avans în momentul cererii ferme, iar restul sumei de plata cu 10 zile înainte de realizarea excursiei.