Ești aici:
Se poate realiza cu plecare din orice oraș din România
Itinerar: București, Sâmbăta de Sus, Valea Zânelor, Sibiu, Muzeul Astra din Sibiu, Cozia, București
de la 225 Lei
/ persoană
Plecare spre Sibiu. Vizite la Sâmbăta de Sus și Valea Zânelor.
Cină seara la cazare.
Ora 08:00 – Mic dejun.
Mic dejun. Plecare spre București cu opriri pentru vizite la Muzeul Astra din Sibiu
și Mănăstirea Cozia.
Aflata pe valea raului Sambata, la poalele Muntilor Fagaras, este renumita ca loc de reculegere, mangaiere și intarire sufleteasca pentru credinciosii și vizitatorii ce se roaga ori poposesc în acest locas sfânt. Poporul roman, care „s-a născut crestin”, are prin aceasta mănăstire, ca și prin celelalte foarte multe mănăstiri ortodoxe din Romania, cea mai trainică punte de legatură a tuturor românilor, de-o parte și de alta a Carpatilor.
Castelul de lut ”Valea Zânelor” este proiect privat care-și are începuturile în martie 2014, care la bază conceptul ”casa naturală de poveste”. Proiectul învăluie unitatea de cazare , castelul de lut, în regim hotelier, restaurantul, souvenir-shop-ul, locurile de joacă pentru copii și multe alte activități făuritoare de povești.Valea Porumbacului, la poalele Munților Făgăraș, adăpostește un castel construit exclusiv din materiale naturale, încununat de înălțimile vârfului Negoiu – al doilea vârf ca înălțime din Romania (2.535 de metri). Fiecare cameră sau apartament are intrare individualăși beneficiază de magia priveliștilor către râul Porumbacu și Munții Făgăraș.
Situat în centrul României, la Sibiu, Complexul Național Muzeal ASTRA este cea mai important instituție etnomuzeală din România.
Conceput sub egida Asociaţiunii Transilvane pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român – instituție înființată în 1861 – Muzeul ASTRA – pe atunci Muzeul Asociațiunii – a vernisat prima expoziție în 19 august 1905.
Muzeul s-a născut din dorinta românilor ardeleni de a-și defini propria identitate etnoculturală, în conglomeratul etnic al Imperiul Austro-Ungar şi pe fondul emancipării culturale a tuturor popoarelor din centrul si sud-estul Europei.
Începem cu centrul orașului, un loc care în perioada sărbătorilor de iarnă se transformă într-o feerie. Situat între cele două piețe ale orașului, Piața Mică și Piața Mare, Turnul Sfatului veghează asupra Sibiului încă din anul 1324, când a avut loc prima menționare documentară a primăriei Sibiului. Având inițial funcția de apărare a porții de intrare în a doua incintă de fortificație a orașului, Turnul Sfatului s-a prăbușit parțial în anul 1585, din pricina unui cutremur puternic. Edificiul este recondiționat trei ani mai târziu, cu ajutorul cetățenilor, care pun mână de la mână și reușesc să refacă turnul într-un timp record.
Baronul Samuel von Brukenthal, fostul Guvernator al Marelui Principat al Transilvaniei între anii 1777 și 1787 și-a ridicat la Sibiu un palat care îi poartă numele și care adăpostește peste 800 de tablouri și alte obiecte de artă, dispuse în cele 13 săli ale muzeului. Etajele 1 și 2 ale Palatului Brukenthal găzduiesc cele mai importante galerii de artă europeană din România.
În afară de picturi, muzeul mai deține și o colecție de artă decorativă, care conține piese unice precum altare, sculpturi, argintărie laică sau de cult, sticlărie, covoare orientale și mobilier. Tot acolo vei putea admira o bibliotecă impresionantă, cu peste 16.000 de volume, la care s-au adăugat, de-a lungul anilor, colecții precum biblioteca capelei. Astăzi, colecția de carte cuprinde peste 280.000 de volume.
Pe una dîntre cele mai impresionante clădiri gotice din Transilvania o vei găsi tot în Sibiu. Biserica Evanghelică este dominată de un turn cu șapte nivele, în care se poate urca folosind cele 192 de trepte, care duc la patru turnuri mai mici, semn că orașul avea drept de condamnare la moarte odinioară.
Clădirea impresionantă are al doilea cel mai vechi ceas din România, care datează din 1881. Legenda spune că sașii sibieni au mers la cei bistrițeni înainte să construiască această biserică, pentru a se inspira de la ei. Au măsurat cu o frânghie înălțimea turnului celei din Bistrița, iar apoi s-au dus să se ospetească. Sașii sibieni s-au îmbătat, iar meșterii din Bistrița le-au tăiat pe ascuns o parte din frânghie. Așa a ajuns biserica din Bistrița cea mai înaltă din toată Transilvania, măsurând 75 de metri.
Tot în centrul Sibiului, înconjurat de clădiri superbe, vei întâlni un alt simbol al orașului, cunoscut în întreaga țară. Este vorba despre Podul Minciunilor, construit în anul 1859 în locul unui pod din lemn. Podul Minciunilor este primul pod de fontă suspendat, din România, care a avut inițial numele de Podul Culcat, din cauză că la construcția lui nu au fost folosiți piloni. Numele actual l-a primit de la faptul că, în limba germană, cuvântul „culcat” era omonimul cuvântului „minciună” (lugenmarchen).
Desigur, localnicii au și o legendă pentru unul dîntre punctele de atracție ale orașului și anume că dacă cineva spune o minciună cât timp este pe acest pod, riscă să cadă în gol cu tot cu el.
Podul Minciunilor este încărcat cu ornamente cu motive vegetale sau geometrice neogotice și este locul de promenadă preferat de cei mai mulți turiști care calcă pe meleagurile sibiene.
Mănăstirea Cozia, muzeul Astra din Sibiu și centrul Sibiului, Mănăstirea Brâncoveanu, Valea Zânelor
Întrebare: Programele afisate pe site/catalog pot fi modificate ?
Răspuns: În functie de preferintele dumneavoastră orice program poate fi modificat.
Întrebare: Se poate organiza pe traseu masa de prânz în cadrul unui restaurant ?
Răspuns: Bineînțeles, de comun acord se va stabili meniul in urma propunerii locatiei de catre agentie.
Întrebare: Există și variante de transport cu o capacitate mai mica de 50 de locuri ?
Răspuns: Bineînțeles, există și varianta unui MIDI – AUTOCAR de 35 de locuri și a unui microbuz de 21 de locuri.
Întrebare: Cu cât timp înainte se poate cere realizarea unei excursii de grup?
Răspuns: Cu minim 30 de zile calendaristice înainte de data dorită pentru realizarea acesteia.
Întrebare: Care este procedura de plată a excursiilor de grup?
Răspuns: Se achită 40% avans în momentul cererii ferme, iar restul sumei de plata cu 10 zile înainte de realizarea excursiei.