Ești aici:

Home » Excursii Elevi » EXCURSIE ELEVI LEPSA 3 ZILE: LA PORȚILE MOLDOVEI

Se poate realiza cu plecare din orice oraș din România

EXCURSIE ELEVI LEPSA 3 ZILE: LA PORȚILE MOLDOVEI
Excursie școlară de trei zile în zona Lepșa pentru elevi cu autocarul

Itinerar: București, Lepșa, Mărășești, București

de la 335 Lei
/ persoană

Excursie Cascada Putnei


Tip Transport: Autocar

Tip Masă: Demipensiune

Număr zile: 3

Grup minim: 40

Descriere Program Excursie Lepsa 3 zile

ZIUA 1

265 km 2 km 1

Vulcanii Noroioși

Plecare spre Lepșa cu oprire pentru vizită la Vulcanii Noroioși.
Cină seara la cazare.


ZIUA 2

58 km 1.5 km 2

Casa Memorială Moș Ion Roată, Cascada Putnei

Ora 08:00 – Mic dejun.
Vizita la Casa Memoriala Mos Ion Roata și scurta drumetie la Cascada Putnei.
Cina seara la cazare.


ZIUA 3

238 km 0.5 km 1

Mausoleul de la Mărășești.

Ora 08:00 – Mic dejun.
Plecare spre București cu oprire la Mausoleul de la Mărășești.
Întoarcere la București.


Obiective Program

Excursie scolara Vulcanii Noroiosi

Vulcanii Noroiosi de la Pâclele Mari

Natura a înzestrat dealurile și munţii din Curbura Carpaţilor cu minuni unice, iar Vulcanii Noroioşi din judeţul Buzău sunt exemplul poate cel mai elocvent. Pe glob, sunt aproximativ o mie de astfel de fenomene, dar în Europa sunt foarte rare. România, prin rezervaţia naturală din Buzău, se poate lăuda cu singurii vulcani noroioşi miniaturali din Europa. În România, vulcani noroioşi pot fi întâlniţi şi în alte locuri, precum Ocna Sibiului, la Homorod, la Bazna, pe dealurile Transilvaniei, dar şi în anumite zone colinare din Moldova, unde micii vulcani sunt numiţi "gloduri" sau "ochiuri de glod". Însă, zona cea mai spectaculoasă în care se poate observa acest fenomen natural unic o reprezintă Vulcanii Noroioşi de la Pâclele Mari și Pâclele Mici din judeţul Buzău. Rezervaţia Vulcanii Noroioşi are patru locuri în care se manifestă acest fenomen: La Fierbători, Pâclele Mari, Pâclele Mici şi Beciu. Cei mai cunoscuţi sunt Pâclele Mari, care acoperă 15 hectare, declaraţi rezervaţie geologică în 1955, şi Pâclele Mici, întinşi pe 10 hectare, care au fost incluşi pe lista monumentelor naturii în 1924. Aceştia din urmă sunt cei mai vizitaţi pentru că accesul la ei este mai uşor.

Casa Memorială Moș Ion Roată

Este un muzeu județean din Câmpuri. Casa memorială a fost inaugurată la 24 ianuarie 1959, cu prilejul Centenarului Unirii Principatelor Române, în casa în care a locuit Ion Roată (1806 – 1882) din cătunul Gura Văii și strămutată la șoseaua ce leagă orașul Panciu de Soveja. Restaurată, casa cuprinde obiecte specifice ambientului familial și social în care a trăit Ion Roată și mărturii documentare privind activitatea sa în Divanul Ad-hoc al Moldovei (1857), ca deputat al țărănimii putnene. Casa este o locuință țărănească monocelulară, specifică Țării Românești, armonioasă și expresivă.

Mausoleul de la Mărășești

Mausoleul a fost ridicat pe locul în care, în vara anului 1917, s-au desfășurat luptele de la Mărășești, soldate cu victoria trupelor române. În confruntările de la Mărășești au pierit 480 de ofițeri și 21.000 de soldați români. Actualmente mausoleul adăpostește 5073 de soldați și ofițeri în 154 de cripte individuale și 9 cripte comune de pe 18 culoare. Monumentul, printre cele mai importante din Europa, a fost realizat după planurile arhitecților George Cristinel și Constantin Pomponiu (câștigători ai concursului de proiecte și premiați cu 40.000 de lei aur) între anii 1923-1938 și a fost inaugurat în mod oficial oficial pe 18 septembrie 1938. În prezent, mausoleul este monument istoric, cu codul VN-IV-m-A-06631. Lucrările au fost demarate la 28 septembrie 1924, în prezența Reginei Maria și a altor personalități ale vremii, și s-au reluat după 12 ani, în 1936. Basoreliefurile „Cupolei Gloriei” au fost realizate de către Cornel Medrea și Ion Jalea și ilustrează diverse momente ale luptelor de la Mărășești. Eduard Săulescu a executat pictura interioară. În anul 1938, cu prilejul inaugurării, a fost emisă o medalie jubiliară, cu diametrul de 60 mm, în trei variante: aur, argint și bronz. Pe aversul medaliei se aflau efigiile regilor Ferdinand I (în dreapta) și Carol al II-lea (în stânga), față în față, iar în mijloc, dedesubt, se afla stema Regatului României. Pe revers, în mijloc, este înfățișat Mausoleul Eroilor de la Mărășești.

Cascada Putnei

Cascada Putnei (Săritoarea Putnei) este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală, tip geologic și peisagistic), situată în județul Vrancea, pe teritoriul administrativ al comunei Tulnici, în apropierea satului Lepșa. Cascada Putnei a fost declarată Monument al Naturii în anul 1973; atunci au fost realizate și primele amenajări pentru vizitare. Are circa 80 de metri lungime, iar apa se strânge într-un lac cu adâncimea de aproximativ 12 metri. În prezent Cascada Putnei este inclusă în Parcul Natural Putna Vrancea, ca zonă de management durabil. Importanța Cascadei Putnei constă în caracterul peisagistic și hidromorfologic datorat nu numai cascadei actuale, ci și a cascadei părăsite, rămasă suspendată pe malul stâng, deasupra Putnei, la cca 250 m în aval de actuala cascadă, ca urmare a proceselor tectonice, când o porțiune din patul vechii albii s-a prăbușit, iar vechiul curs a fost deviat pe albia actuală. Ca urmare a antropizării excesive, în timp au fost distruse mare parte din speciile de plante de stâncărie, printre care și floarea de colț.

Informații Suplimentare Ofertă

  • Include: cazare cu demipensiune la hotel/pensiune ( minim 3* ), transport cu autocar/microbuz, însoțitor din partea agenției
  • Nu include: intrarile la obiectivele turistice, prânz și alte cheltuieli personale
  • Tarif: 335 Lei / persoană
  • Itinerar: București, Lepșa, Mărășești, București
  • Obiective:

    Vulcanii Noroioși, Casa Memorială Moș Ion Roată, Cascada Putnei, Mausoleul de la Mărășești

  • Telefon Detalii: 0770 573 540

Întrebări Frecvente

Întrebare: Programele afisate pe site/catalog pot fi modificate ?
Răspuns: În functie de preferintele clientului orice program poate fi modificat.


Întrebare: Se poate organiza pe traseu masa de prânz în cadrul unui restaurant ?
Răspuns: Bineinteles, de comun acord se va stabili meniul in urma propunerii locatiei de catre agentie.


Întrebare: Există și variante de transport cu o capacitate mai mica de 50 de locuri ?
Răspuns: Bineînțeles, există și varianta unui MIDI – AUTOCAR de 35 de locuri și a unui microbuz de 21 de locuri.


Întrebare: Cu cât timp înainte se poate cere realizarea unei excursii de grup?
Răspuns: Cu minim 30 de zile calendaristice înainte de data dorită pentru realizarea acesteia.


Întrebare: Care este procedura de plată a excursiilor de grup?
Răspuns: Se achită 40% avans în momentul cererii ferme, iar restul sumei de plata cu 10 zile înainte de realizarea excursiei.


Descarcă PDF Program

Descarcă întregul Catalog PDF

Cere o ofertă pentru acest program

Completează formularul de mai jos și vei primi în cel mai scurt timp o ofertă de nerefuzat, pe care grupul vostru o va transforma într-o amintire pentru o viață! Alege Andrei Travel pentru experințe de neuitat!

ex. Ion Popescu
Necesar pentru primirea ofertei cerute
Pentru confirmare trimitere ofertă prin SMS
Localitatea din care se pleacă în excursie
Minim 40
Profesori și însoțitori (maxim. 8)
Scrieți data exactă sau aproximativă la care doriți să efectuați excursia


Vezi și toate programele din aceeasi CATEGORIE

S-ar putea să îți placă și următoarele excursii:

TESTIMONIALESUS