Ești aici:

Home » Excursii Elevi » EXCURSIE SCOLARĂ ELEVI LA HOREZU 3 ZILE

Se poate realiza cu plecare din orice oraș din România

EXCURSIE SCOLARĂ ELEVI LA HOREZU 3 ZILE
Excursie școlară de trei zile în zona Horezu cu multiple obiective pentru elevi

Itinerar: Bucureşti, Piteşti, Râmnicu-Vâlcea, Horezu

de la 340 Lei
/ persoană


Tip Transport: Autocar

Tip Masă: Demipensiune

Număr zile: 3

Grup minim: 40

Descriere Program Excursie Elevi Horezu

ZIUA 1

308 km 1 km 3

Horezu

Plecare la ora 08:00 din fata liceului pe traseul: Bucuresti – Pitesti – Râmnicu Vâlcea – Horezu.
Cină și cazare la Hanul Horezu.


ZIUA 2

60 km 2.5 km 4

Mănăstirea Arnota, Mănăstirea Hurezi, Peștera Muierilor și Pestera Polovragi

Mic dejun.
Vizite la Mănăstirea Arnota, Mănăstirea Hurezi, Peștera Muierilor si Pestera Polovragi.
Cină și cazare la Hanul Horezu.


ZIUA 3

318 km 3.5 km 3

Curtea de Arges

Mic dejun.
Plecare la ora 10:00 catre Curtea de Arges. Vizităm complexul dupa care mergem catre Târgoviste pentru a vizita complexul de la Târgoviste. Retur Bucuresti.


Obiective Program

Mănăstirea Arnota

Situată la 37 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, în localitatea Costeşti, Mănăstirea Arnota este unul dintre cele mai frumoase lăcaşuri de cult din ţară. Actuala mănăstire, cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, a fost ctitorită de Matei Basarab între anii 1633-1634 pe temelia unei biserici mai vechi din lemn. Această frumoasă mănăstire, prin pictura, arhitectura și sculptura sa, poate fi considerată unul dintre cele mai reprezentative monumente istorice și de artă religioasă din țară. Conform unei legende, Matei Basarab a zidit mănăstirea aici deoarece, înainte de a fi domn, găsise scăpare în aceste locuri, ascunzându-se într-un stufăriș, fiind urmărit de turci.

Mănăstirea Hurezi

Mănăstirea Horezu sau Mănăstirea Hurezi a fost fondată în 1690 de prințul Constantin Brâncoveanu în orașul Horezu, Țara Românească, România. Este considerată o capodoperă a „stilului brâncovenesc”, cunoscută pentru puritatea și echilibrul său arhitectural, bogăția detaliilor sale sculptate, tratarea compozițiilor religioase, portretele sale votive și lucrările sale decorative pictate.
Stilul brâncovenesc, care poate fi găsit la alte câteva biserici și mănăstiri din Țara Românească, este singurul stil românesc adevărat și original și este denumit „arta Brâncoveanu” cu numele domnitorului care, într-o perioadă de bătălii constante între puterile mondiale din acea vreme, a pus dezvoltarea culturală a țării mai presus de orice și a făcut-o obiectivul vieții sale.

Peștera Muierilor

Numele Peștera Muierii a fost dat acestei peșteri de oamenii din Baia de Fier. Pe vremuri, când bărbații se luptau în războaie frecvente, femeile (și copiii) se ascundeau în peșteră. Așa a devenit peștera muierilor. Peștera are patru niveluri. Nivelul superior, la 40 m deasupra solului defileului este deschis publicului. Un pasaj orizontal de 580 m a fost dezvoltat cu căi și lumină electrică. În peșteră să intră prin partea nordică. După numai 20 de metri, începe bogăția extremă în speleoteme. Se pot observa icicule ca stalactite, organe și formațiuni imense de stalagmite. Cel mai impresionant stalagmit se numește Domul Mic. Apoi, în Sala Altarului, Stânca Sângerie are o brumă roșie excepțională, care seamănă cu sângele. Este cauzată de fier oxidat sau de rugină. Culoarea roșie este similară cu cea de teracotă și este un rezultat al temperaturilor mai ridicate în timpul procesului de oxidare. Cupola este o cameră înaltă de 17 m, care găzduiește o colonie de lilieci. Liliecii din speciile Myotis, Miniopterus și Rhinolophus trăiesc aici. Sunetul tipic și mirosul de metan este copleșitor. În sfârșit se ajunge la intrarea estică, care se deschide în faleza defileului Galbenul. Peștera a fost formată de apa râului Galbenu. Fiecare nivel al peșterii reprezintă o etapă a râului care își taie valea în rocile calcaroase. Continuând în pasajul principal, ajungem într-o cameră cu scheletul restaurat al unui urs de peșteră (Ursus spelaeus). Ursii au fost descoperiti in Galeria Ursilor la nivelul de mai jos. Această parte nu este accesibilă vizitatorilor, deoarece este închisă pentru protecție. Accesul este strict limitat la cercetarea științifică. Acest cimitir cu animale preistorice conține încă numeroase scheleturi de urs rupestru, plus resturile de hiene, lei, vulpi, capre sălbatice, lupi și mistreți. Au fost descoperite chiar și câteva resturi umane din Mousterien. Ghidul folosește o formare de piatră de curgere pentru a produce muzică bătând coastele cu un băț mic. Pasajul devine acum mai umed, cu multe bazine umplute primăvara în timpul topirii zăpezii. Vara, unele dintre ele devin uscate. Acest pasaj este uneori foarte scăzut, cu cele mai joase părți mai puțin de un metru înălțime. Sala Turcului a fost numită după o stalagmită imensă, care arată ca o persoană cu o manta orientală și un fes pe cap. Acesta este turcul. Sala are numeroase alte formațiuni cu nume precum Odalisque, Moș Crăciun.

Peștera Polovragi

Peștera Polovragi se află în Munții Carpați, lângă Munții Paring, la mică distanță de Peștera Muierii. Are o lungime explorată de 27 km, dar se presupune că este mult mai lungă decât asta și că iese în Transilvania, spre nord. În apropierea peșterii se află râul Oltetu, Cheile Oltetului, unde cei doi munți sunt despărțiți de doar doi metri, cu râul între ei. A fost folosit odată de urșii de peșteră, iar oasele urșilor de peșteră au fost descoperite la aproximativ 50 de metri de la intrare. În stânga se află intrarea principală a peșterii, iar în dreapta se află o altă intrare în Peștera Liliecilor.

Informații Suplimentare Ofertă

  • Include: transport cu autocarul pe ruta mentionata, cazare cu demipensiune la Hanul Horezu
  • Nu include: intrările la obiectivele turistice, prânzul, alte cheltuieli personale
  • Tarif: 340 Lei / persoană
  • Itinerar: Bucureşti, Piteşti, Râmnicu-Vâlcea, Horezu
  • Obiective:

    Mănăstirea Arnota, Mănăstirea Hurezi, Peștera Muierilor și Pestera Polovragi, Curtea de Argeș, Târgoviște

  • Telefon Detalii: 0770 573 540

Întrebări Frecvente

Întrebare: Programele afisate pe site/catalog pot fi modificate?
Răspuns: În functie de preferintele dumneavoastră orice program poate fi modificat.


Întrebare: Se poate organiza pe traseu masa de prânz în cadrul unui restaurant?
Răspuns: Bineînțeles, de comun acord se va stabili meniul în urma propunerii locației de către agenție.


Întrebare: Există și variante de transport cu o capacitate mai mica de 50 de locuri?
Răspuns: Bineînțeles, există și varianta unui MIDI – AUTOCAR de 35 de locuri și a unui microbuz de 21 de locuri.


Întrebare: Cu cât timp înainte se poate cere realizarea unei excursii de grup?
Răspuns: Cu minim 30 de zile calendaristice înainte de data dorită pentru realizarea acesteia.


Întrebare: Care este procedura de plată a excursiilor de grup?
Răspuns: Se achită 40% avans în momentul cererii ferme, iar restul sumei de plata cu 10 zile înainte de realizarea excursiei.


Descarcă PDF Program

Descarcă întregul Catalog PDF

Cere o ofertă pentru acest program

Completează formularul de mai jos și vei primi în cel mai scurt timp o ofertă de nerefuzat, pe care grupul vostru o va transforma într-o amintire pentru o viață! Alege Andrei Travel pentru experințe de neuitat!

ex. Ion Popescu
Necesar pentru primirea ofertei cerute
Pentru confirmare trimitere ofertă prin SMS
Localitatea din care se pleacă în excursie
Minim 40
Profesori și însoțitori (maxim. 8)
Scrieți data exactă sau aproximativă la care doriți să efectuați excursia


Vezi și toate programele din aceeasi CATEGORIE

S-ar putea să îți placă și următoarele excursii:

TESTIMONIALESUS