Ești aici:
Se poate realiza cu plecare din orice oraș din România
Itinerar: Bucureşti, Piteşti, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Sighișoara, Turda
de la 400 Lei
/ persoană
Plecare la ora 07:00 din Bucuresti pe traseul: Bucuresti – Brasov – Sighisoara. Vizita Sighisoara. Posibilitate prânz Brașov la Pizzeria Napoli.
Cazare și cină în Sighisoara la Hotel Rex 3*.
Mic dejun.
Plecare la ora 08:30 catre Salina de la Turda. Vizita Salinei. Dupa vizitarea salinei se va continua traseul spre Alba Iulia/Sebes. In drum spre cazare ne vom opri sa vizitam Blajul (Campia Libertatii si Crucea lui Avram Iancu). Posibilitate prânz în Blaj la Restaurant Montana.
Cazare și cină în Sighisoara la Hotel Rex 3*.
Mic dejun.
Posibilitate vizită Alba Iulia / Sibiu. După prânz plecare către București pe traseul: Alba Iulia – Sibiu – Pitești – București. Sosire estimativă ora 21:00 în funcție de trafic.
Construita de catre colonistii sasi in secolul XII-lea pe malul Tarnavei Mari, Sighisoara este printre putinele cetati medievale inca locuite, ea fiind inscrisa pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Cetatea este construita pe doua “etaje”, pe cel de sus aflandu-se Biserica din Deal si Scoala, iar la baza fiind cladirile cetatii. Zidul a fost construit in secolul al XIV-lea, avand o inaltime cuprinsa intre 4 si 14 metri, avand din loc in loc turnuri de aparare ce apartin diferitelor bresle mestesugaresti. Din cele 14 turnuri construite initial, azi se mai pastreaza doar 9, cel mai important, devenit si simbolul Sighisoarei, fiind Turnul cu ceas cu 7 figurine ce reprezinta zilele saptamanii.
Salina Turda (maghiară: Tordai sóbánya) este o mină de sare din zona Durgău-Valea Sărată din Turda, al doilea oraș ca mărime din județul Cluj, nord-vestul României. Deschisă pentru turiști în 1992, mina Salina Turda a fost vizitată în 2017 de aproximativ 618.000 de turiști români și străini.Sarea a fost extrasă pentru prima dată aici în antichitate, iar mina a produs continuu sare de masă din Evul Mediu, mina fiind menționată prima dată în 1075, până la începutul secolului XX (1932).
Primul document care vorbește explicit despre existența unei mine de sare în Turda datează de la 1 mai 1271, fiind emis de cancelaria maghiară. Documentele păstrate din secolele al XIII-lea și al XIV-lea care fac referire la minele de sare Turda menționează că salinele au fost aranjate în depresiunea Băile Sărate și pe versantul sud-estic al Văii Sărate.
Sectiile de operare au fost amplasate pe locurile lacurilor de sare curente din perimetrele mentionate mai sus. În secolul al XVII-lea au început primele lucrări de exploatare a sării pe versantul nord-vestic al Valei Valea Sărată, evidențiate de puțurile din cupola camerei Terezia. La scurt timp, s-a deschis mina Sfântul Anton, unde activitatea minieră a continuat până în prima jumătate a secolului XX.
Salina Turda, Blaj, Sibiu, Alba Iulia, Sighișoara
Întrebare: Programele afisate pe site/catalog pot fi modificate?
Răspuns: În functie de preferintele dumneavoastră orice program poate fi modificat.
Întrebare: Se poate organiza pe traseu masa de prânz în cadrul unui restaurant?
Răspuns: Bineînțeles, de comun acord se va stabili meniul în urma propunerii locației de către agenție.
Întrebare: Există și variante de transport cu o capacitate mai mica de 50 de locuri?
Răspuns: Bineînțeles, există și varianta unui MIDI – AUTOCAR de 35 de locuri și a unui microbuz de 21 de locuri.
Întrebare: Cu cât timp înainte se poate cere realizarea unei excursii de grup?
Răspuns: Cu minim 30 de zile calendaristice înainte de data dorită pentru realizarea acesteia.
Întrebare: Care este procedura de plată a excursiilor de grup?
Răspuns: Se achită 40% avans în momentul cererii ferme, iar restul sumei de plata cu 10 zile înainte de realizarea excursiei.