Ești aici:
Se poate realiza cu plecare din orice oraș din România
Itinerar: Bucuresti, Giurgiu, Ruse, Veliko Trnovo, Gurkovo, Slive, Yambol, Hamzabeyli, Edirne, Istanbul
de la 175 €
/ persoană
Plecare la ora 20:00 din Piata Constituției.
Cazare Vizita la catedrala Sfanta Sofia impreuna cu Basilica Cisterna, croaziera Bosfor.
Mic dejun. Palatul Topkapı, Turnul Galata, Istıkal Caddesi.
Mic dejun. Büyük Ada (insula situata în proximitatea Istanbulului). Bazarul Egiptean
Mic dejun. Cumpărături în Bazar până la ora 13:00. Întoarcere în București.
Istanbul, numit în antichitatea greacă Byzantion, apoi, după anul 330 d.Hr., Constantinopol, a fost capitală a Imperiului Roman, pentru două scurte perioade dintre anii 324-395, a Imperiului Roman de Răsărit, denumit și Imperiul Bizantin de istoriografia umanistă, între 395-1204, a Imperiului latin din Orient, între 1204-1261, apoi din nou a Imperiul Bizantin refăcut, între 1261-1453 și a Imperiului Otoman până la proclamarea Republicii Turcia, la 13 octombrie 1923. Imperiul Roman de Răsărit a început a fi numit Imperiul Bizantin începând din sec. al 16-lea prin inițiativa istoricului umanist Hieronymus Wolf. Intemeietorul legendar a fost un anume Byzas din orașul Megara, iar atunci când Constantin I-ul cel Mare a trasat limitele viitoarei sale capitale a cuprins o arie tot șapte coline ca și în cazul Romei. Turcii au construit pe fiecare colină câte o moschee.Istanbul este cea mai mare concentrare urbană a Turciei și singurul megalopolis din lume întins pe două continente. În vechile texte românești, orașul era numit Țarigrad, Stanbul, Stambul, Înalta Poartă sau Poarta. Oficial fosta capitală a primit denumirea turcă de Istanbul la 28 martie 1930, până atunci păstrându-și pe plan internaținal numele antic și tradițional de Constantinopol.
Cu o populație de peste 18,8 miloane Istanbulul este un megalopolis, precum și principalul centru financiar, comercial și cultural al Turciei. Se întinde peste 27 de districte din cele 39 ale provinciei cu același nume, fiind una dintre cele mai mari metropole din lume. Este capitala economică a Turciei și prefectura provinciei cu același nume. Partea europeană se află situată în regiunea istorică Tracia iar cea asiatică în Anatolia. Poartă numele oficial de Istanbul din 28 martie 1928. Alături de Atena și Roma, Constantinopol-ul, adică Istanbul-ul se clasează printre cele mai venerabile capitale ale Europei. El a fost înscris pe lista patrimoniului mondial al UNESCO începând cu anul 1985. Asemănător cu Constantinopol-ul în evul mediu, astăzi Istanbul este cea mai mare aglomerare umană a Europei.
În anul 2010 metropola este declarată una din cele trei Capitale Europeene ale Culturii, celelalte două capitale culturale din 2010 fiind Pécs, Ungaria, și Essen, Germania.O excursie scolara în Istanbul va fi, cu siguranță, o experiență de neuitat pentru orice grup de elevi. Multitudinea de obiective, cazarea în condiții de excepție, mâncarea excelentă și ghizii noștri experimentați vor contribui la crearea de amintiri perfecte pentru orice grup!
Bucuresti, Giurgiu, Ruse, Veliko Trnovo, Gurkovo, Slive, Yambol, Hamzabeyli, Edirne, Istanbul
Întrebare: Programele afisate pe site/catalog pot fi modificate ?
Răspuns: În functie de preferintele dumneavoastră, orice program poate fi modificat.
Întrebare: Se poate organiza pe traseu masa de prânz în cadrul unui restaurant ?
Răspuns: Bineînțeles, de comun acord se va stabili meniul în urma propunerii locației de către agenție.
Întrebare: Există și variante de transport alternativ deplasării cu autocarul?
Răspuns: Bineînțeles, există și varianta unui zbor direct sau cu escală din București către Istanbul.
Întrebare: Cu cât timp înainte se poate cere realizarea unei excursii de grup?
Răspuns: Cu minim 30 de zile calendaristice înainte de data dorită pentru realizarea acesteia.
Întrebare: Care este procedura de plată a excursiilor de grup?
Răspuns: Se achită 40% avans în momentul cererii ferme, iar restul sumei de plata cu 10 zile înainte de realizarea excursiei.