Ești aici:

Home » Excursii Elevi » EXCURSIE SCOLARA ITALIA: SICILIA FERMECĂTOARE

Se poate realiza cu plecare din orice oraș din România

EXCURSIE SCOLARA ITALIA: SICILIA FERMECĂTOARE
Excursie elevi în Sicilia timp de 7 zile, cu cazare cu demipenisune și multiple obiective din Italia

Itinerar: Palermo, Segesta, Agrigento, Piazza Armerina, Siracusa, Catania, Etna, Taormina, Insulele Eoliene, Stromboli, Lipari, Monreale

de la 675 €
/ persoană

Excursie elevi Sicilia


Tip Transport: Avion

Tip Masă: Demipensiune

Număr zile: 7

Grup minim: 25

Descriere Program Excursie Elevi Sicilia

ZIUA 1

2h 15min Palermo Transfer hotel

Zbor București – Palermo

Sosire în Palermo.
Cina.


ZIUA 2

226 km 5 km 4

Segesta și Agrigento

Mic dejun.
Vizita la Segesta și Agrigento.
Cină.


ZIUA 3

210 km 4.5 km 1

Piazza Armerina, Siracusa și Catania

Mic dejun.
Vizita la Piazza Armerina, Siracusa și Catania.
Cină.


ZIUA 4

32 km 4.5 km 4

Etna și Taormina

Mic dejun.
Vizita la Etna și Taormina.
Cină.


ZIUA 5

49 km 4.5 km 4

Insulele Eoliene, Stromboli, Lipari

Mic dejun.
Vizita la Insulele Eoliene, Stromboli și Lipari. Seara cazare pe Insula Lipari.
Cină.


ZIUA 6

49 km 4.5 km 4

Lipari și Palermo

Mic dejun.
Vizita la Monreale și Palermo.
Cină.


ZIUA 7

2h 15min București

Transfer aeroport

Mic dejun.
Transfer aeroport și zbor spre București.


Obiective Program

Palermo

Palermo, capitala atât a regiunii autonome Sicilia, cât și a orașului metropolitan Palermo. Orașul se remarcă pentru istoria, cultura, arhitectura și gastronomia, jucând un rol important de-a lungul unei mari părți a existenței sale; are peste 2.700 de ani. Palermo este situat în nord-vestul insulei Sicilia, chiar lângă Golful Palermo, în Marea Tirenă.

Segesta

Segesta a fost unul dintre marile orașe ale olimilor, unul dintre cele trei popoare indigene din Sicilia. Celelalte orașe majore ale olimilor erau Eryx și Entella. Este situat în partea de nord-vest a Siciliei, în Italia, în apropierea comunei moderne Calatafimi-Segesta, în provincia Trapani. Helenizarea Segestei s-a întâmplat foarte devreme și a avut un efect profund asupra oamenilor săi.

Agrigento

Agrigento a fost unul dintre principalele orașe din Magna Graecia în epoca de aur a Greciei Antice, cu estimări ale populației cuprinse între 200.000 și 800.000 înainte de 406 î.Hr.

Catania

Catania este al doilea oraș ca mărime din Sicilia, Italia, fiind situat pe coasta de est. Este capitala provinciei cu același nume. Catania are în jur de 340.000 locuitori. Catania este situată la sud de Etna, un vulcan activ. Fondat în secolul VIII î.Hr., orașul a fost distrus în mare parte în cutremurele din 1169 și 1693. Prima universitate siciliană a fost fondată în Catania în 1434.

Siracusa

Siracuza este un oraș în Italia, în estul insulei Sicilia, centrul administrativ al provinciei cu același nume. Orașul vechi Siracuza și necropola de la Pantalica au fost înscrise în anul 2005 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Siracuza este unul dintre cele mai vechi orașe din lume. Înființat în anul 733 î.C. de coloniști greci din Corint, a fost unul dintre cele mai bogate și mai puternice orașe ale Greciei Mari. În 212 î.C. a fost cucerit de romani. Este orașul lui Arhimede (287-212 î.C.) care și-a găsit moartea în timpul luptei romanilor pentru cucerirea orașului.

Etna

Muntele Etna sau Etna este un stratovolcano activ pe coasta de est a Siciliei, Italia, în orașul metropolitan al orașului Catania, între orașele Messina și Catania. Acesta se află deasupra marjei plăcii convergente între Placa Africană și Placa Eurasiatică. Este cel mai înalt vulcan activ din Europa în afara Caucazului. În prezent, este de 3,326 m înălțime, deși aceasta variază odată cu erupțiile din vârf. Este cel mai înalt vârf din Italia la sud de Alpi.

Excursie Taormina

Taormina

Taormina este o comună (municipalitate) din orașul metropolitan Messina, pe coasta de est a insulei Sicilia, Italia. Taormina este o destinație turistică încă din secolul al XIX-lea. Plajele sale de pe marea Ionică, inclusiv cea din Isola Bella, sunt accesibile printr-o tramvaie aeriană construită în 1992 și prin autostrăzi de la Messina în nord și Catania în sud. În perioada 26-27 mai 2017, Taormina a găzduit cel de-al 43-lea summit G7.

Insulele Eoliene

Insulele Eoliene (în italiană Isole Eolie, în siciliană Ìsuli Eoli) sunt un arhipelag vulcanic în sud-estul Mării Tireniene, la nord de Sicilia. Cea mai mare insulă a arhipelagului este Lipari, motiv pentru care Insulele Eoliene sunt uneori numite și Insulele Lipari. Din punct de vedere administrativ, Insulele Eoliene aparțin provinciei siciliene Messina. Insulele au o populație permanentă de 10.000 de locuitori. Arhipelagul eolian este o destinație turistică populară pe timpul verii și atrage până la 200.000 de vizitatori anual. În 2000, Insulele Eoliene au fost incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Stromboli

Stromboli este o insulă mică din Marea Tirrenilor, în largul coastei de nord din Sicilia, care conține unul dintre cei trei vulcani activi din Italia. Este una dintre cele opt insule Eoliene, un arc vulcanic la nord de Sicilia. Numele său este derivat din numele grecesc străvechi Strongýlē, care a fost derivat din στρογγύλος (strongýlos, „rotund”), după aspectul rotund, vulcanic al vulcanului, când este văzut de la distanță. Populația insulei este de aproximativ 500. Vulcanul a erupt de mai multe ori și este constant activ cu erupții minore, deseori vizibile din multe puncte ale insulei și din marea înconjurătoare, dând naștere la porecla insulei „Farul Mediteranei”.

Insula Lipari

Lipari este o comună de 11.386 de locuitori în provincia Messina, regiunea Sicilia, Italia. Teritoriul comunei este alcătuit de șase insule: Lipari, Vulcano, Panarea, Stromboli, Filicudi, Alicudi. Împreună cu insula Salina apărțin de grupa Insulelor Eoliene.

Monreale

Monreale (sicilian: Murriali ) este un oraș și o comună din Orașul metropolitan Palermo, în Sicilia, sudul Italiei. Este situat pe versantul Monte Caputo, cu vedere la valea foarte fertilă numită „La Conca d’oro” (coaja de aur), o zonă de producție de portocali, măslini și migdali, a căror producție este exportată în cantități mari. Orașul, care are o populație de aproximativ 39.000 de locuitori, se află la aproximativ 7 km (4 mile) în interiorul (sudul) Palermo, capitala regională.

Informații Suplimentare Ofertă

  • Include: 6 nopți cazare cu demipensiune la hoteluri de 3*, taxe locale, asigurari medicale, insotitor din partea agentiei, transferurile, ghid jumatate de zi în Segeste, Siracusa, Palermo, Monreale și ghid 1 zi la Etna și Taormina
  • Nu include: Bilete de avion ( aprox 100 euro/pers ), intrările la obiective, alte cheltuieli personale
  • Tarif: 675 € / persoană
  • Itinerar: Palermo, Segesta, Agrigento, Piazza Armerina, Siracusa, Catania, Etna, Taormina, Insulele Eoliene, Stromboli, Lipari, Monreale
  • Obiective:

    Palermo, Segesta, Agrigento, Piazza Armerina, Siracusa, Catania, Etna, Taormina, Insulele Eoliene, Stromboli, Lipari, Monreale

  • Telefon Detalii: 0770 573 540

Întrebări Frecvente

Întrebare: Programele afisate pe site/catalog pot fi modificate ?
Răspuns: În functie de preferintele dumneavoastră, orice program poate fi modificat.


Întrebare: Se poate organiza pe traseu masa de prânz în cadrul unui restaurant ?
Răspuns: Bineînțeles, de comun acord se va stabili meniul în urma propunerii locației de către agenție.


Întrebare: Există și variante de transport alternativ zborului cu avionul?
Răspuns: Bineînțeles, există și varianta unui autocar de minim 54 de locuri sau MIDI – AUTOCAR de 35 de locuri.


Întrebare: Cu cât timp înainte se poate cere realizarea unei excursii de grup?
Răspuns: Cu minim 30 de zile calendaristice înainte de data dorită pentru realizarea acesteia.


Întrebare: Care este procedura de plată a excursiilor de grup?
Răspuns: Se achită 40% avans în momentul cererii ferme, iar restul sumei de plata cu 10 zile înainte de realizarea excursiei.


Descarcă PDF Program

Descarcă întregul Catalog PDF

Cere o ofertă pentru acest program

Completează formularul de mai jos și vei primi în cel mai scurt timp o ofertă de nerefuzat, pe care grupul vostru o va transforma într-o amintire pentru o viață! Alege Andrei Travel pentru experințe de neuitat!

ex. Ion Popescu
Necesar pentru primirea ofertei cerute
Pentru confirmare trimitere ofertă prin SMS
Localitatea din care se pleacă în excursie
Minim 40
Profesori și însoțitori (maxim. 8)
Scrieți data exactă sau aproximativă la care doriți să efectuați excursia


Vezi și toate programele din aceeasi CATEGORIE

S-ar putea să îți placă și următoarele excursii:

TESTIMONIALESUS