Ești aici:

Home » Excursii Elevi » EXCURSIE SCOLARA TURCIA: 9 ZILE DE POVESTE

Se poate realiza cu plecare din orice oraș din România

EXCURSIE SCOLARA TURCIA: 9 ZILE DE POVESTE
Excursie elevi în Istanbul timp de 9 zile, cu cazare cu demipenisune și multiple obiective

Itinerar: Canakkale, Troia, Efes, Casa Fecioarei Maria, Pamukkale, Konya, Kapadokya, Lacul Tuz, Istanbul

de la 400 €
/ persoană

Kapadokkya


Tip Transport: Autocar

Tip Masă: Demipensiune

Număr zile: 9

Grup minim: 45

Descriere Program Excursie Elevi Turcia

ZIUA 1

655 km 1 km 1

Plecare spre Canakkale

Deplasare spre Canakkale cu vizita la Edirne.<br/ > Cazare cu cină.


ZIUA 2

3.5 km 3

Troia, Efes, Casa Fecioarei Maria

Troia, Efes, Casa Fecioarei Maria Vizita la Troia, Efes și Casa Fecioarei Maria.


ZIUA 3

3.5 km 2

Pamukkale

Mic dejun. Vizita la Pamukkale. Seara cazare cu cină în Konya.


ZIUA 4

3.5 km 4

Barajul Sille, Mevlana, Parcul Japonez, Grădina Tropicală

Barajul Sille, Mevlana, Parcul Japonez, Grădina Tropicală Vizita la Barajul Sille, Mevlana, Parcul Japonez și Grădina Tropicală a Konyei. Seara cazare cu cină în Konya.


ZIUA 5

3.5 km 2

Muzeul în Aer Liber din Goreme

Mic dejun. Vizita la Guzelyurt și Muzeul în aer liber din Goreme. Cină.


ZIUA 6

3.5 km 4

Kaymakli, Râul Roșu, Cavusin, Uchisar

Mic dejun. Vizita la Kaymakli, Raul Rosu, Cavusin și cetatea Uchisar. Cină.


ZIUA 7

3.5 km 2

Tuz Golu

Mic dejun. Plecare spre Istanbul cu vizită Lacului Tuz (Lacul de Sare).


ZIUA 8

3.5 km 2

Istanbul

Mic dejun. Vizită obiective din Istanbul


ZIUA 9

655 km 3.5 km 1

Retur București

Mic dejun. Întoarcere în București.


Obiective Program

Canakkale

Orașul Canakkale este un oraș din vestul Turciei, situat pe coasta sudică de pe Strâmtoarea Dardanele, fiind unul dintre porturile Turciei care face legătura dintre Marea Mediterană și Marea Marmara. Teritoriul acestui oraș se află atât în Europa, cât și în Asia. Cu o suprafață de aproximativ 1000 de kilometri pătrați, orașul Canakkale are o populație urbană nu mai mare de 110.000 de locuitori. In vremuri antice orasul Çanakkale se numea Hellespontos sau Dardanelles si, datorita locatiei pe pasajul care uneste cele doua mari, orasul o istorie și o cultura deosebit de bogate.

Cetatea Troia

Troia (în greaca veche Τροία Troia sau Ίλιον Ilion, în latină Troia sau Ilium, în hitită Wilusha sau Truwisha) este un oraș legendar, locul unde s-a desfășurat Războiul Troian, așa cum este descris în Ciclul războaielor troiene, în special în Iliada, unul dintre cele două poeme epice atribuite lui Homer. Astăzi, este numele unui sit arheologic, localizarea tradițională a Troiei homerice, în turcă Truva, la Hisarlık în Anatolia, aproape de coastă, în Provincia Çanakkale de astăzi, în nord-vestul Turciei, la sud-vest de strâmtoarea Dardanele, sub Muntele Ida.

Excursie Efes Turcia elevi

Efes

Efes este un oraș antic (azi în ruină) pe coasta de vest a Asiei Mici, la sud de Izmir. A fost întemeiat în secolul XI î.Hr. de coloniști ionieni (greci), devenind în cursul timpului unul din cele mai dezvoltate centre religioase și comerciale. S-a aflat, rând pe rând, sub diferite ocupații străine. Templul zeiței Artemis din Efes, construit în secolul VI î.Hr., una din cele 7 minuni ale lumii antice, a fost incendiat în anul 356 î.Hr., de un cetățean din Efes cu numele de Herostrat, din dorința de a deveni celebru. Orașul a fost ocupat de romani în anul 133 d.Hr., devenind capitala provinciei romane Asia. A suferit pierderi însemnate la cutremurele de pământ din anii 358 și 365 d.Hr. În secolul VII d.Hr., Efesul a decăzut.

Casa Fecioarei Maria de langa Efes

Locul a fost cinstit de crestini înca din vechime (în special de crestinii dinsatul Sirince, aflat în apropiere, crestini care stiau din strabuni ca acolo a adormit Maica Domnului), însa el nu a fost cunoscut decât foarte tarziu, datorita re-descoperirii cauzata de viziunile maicutei Katharina dar și de un preot francez curajos care s-a avântat pâna acolo.

Pamukkale

Pamukkale este cu siguranță unul dintre locurile cele mai frumoase din lume, deși foarte puțini știu despre ce este vorba. Situat în Turcia, în regiunea Denizli, Pamukkale este locul de pot fi admirate mai multe bazine naturale de apă termală. Dar lucrurile nu sunt atât de simple. Ceea ce avem de fapt este o uriașă stâncă de calcar în care apele termale au format bazine, cascade și chiar stalactite. Toate sunt atât de albe încât pare să fie gheață. Totul este, de fapt, un fenomen natural. Apa termală de la Pamukkale este foarte bogată în carbonat de calciu. Odată ce apa termală iese la suprafață, carbonatul de calciu devine tot mai solid și formează astfel celebrele terase albe. Apa își face croiește drumul prin calcar și se desparte în mai multe brațe. În cele din urmă se formează câteva bazine principale. Odată ce aceste bazine sunt pline, apa începe să se reverse în afara lor, formând alte bazine adiacente mai mici. Atunci când izvorăște apa este extrem de fierbinte. Atât de fierbinte încât nu poate fi atinsă. Pe măsură ce apele termale își croiesc drum către bazinele inferioare, temperatura lor scade până la temperatura de 33 grade Celsius. Din acest motiv, turiștii se pot bălăcii în aceste bazine naturale aproximativ 6 luni pe an, indiferent de temperatura de afară.

Excursie elevi Konya Turcia

Konya

Konya (denumit în perioada bizantină: în greacă Ἰκόνιον, Ikonion, în latină Ikonium) este un oraș din Turcia, aflat la sud de Ankara, fiind în același timp și reședința județului cu același nume. Este una dintre cele mai vechi așezări întrucât sunt dovezi că zona ar fi fost locuită încă din preistoric. Orașul antic Ikonium a fost cucerit de turcii selgiucizi în secolul XI și de mongoli în secolul XIII. A intrat în componența Imperiului Otoman începând cu secolul al XV-lea.

Kapadokya

Cappadocia (turcă: Kapadokya, neogreacă: Καππαδοκία, română și Capadochia) este o regiune istorică din Turcia, în Anatolia Centrală. Zona Cappadocia cuprindea părți din actualele provincii Kayseri, Kırșehir, Aksaray, Niğde și Nevșehir. Cele mai importante orașe din această regiune sunt Kayseri, Avanos, Aksaray, Nevșehir și Ürgüp.

Lacul Tuz

Desfăşurat pe o suprafaţă de 1.665 km², la aproximativ 150 kilometri sud de capitala Ankara, lacul Tuz Gölü (Tuz = sare, Gölü = lac) se află pe o rută intens circulată, ce duce către al treilea oraş ca mărime al Turciei, Konya, trecând prin Aksaray. Cu toate că este alimentat atât de ploi cât şi de apele subterane sau de suprafaţă, o bună parte din an este secat, mai ales în lunile toride de vară, fapt ce-i dă o tentă alb strălucitoare.

Istanbul

Istanbul, numit în antichitatea greacă Byzantion, apoi, după anul 330 d.Hr., Constantinopol — în greacă Κωνσταντινούπολις, a fost capitală a Imperiului Roman, pentru două scurte perioade dintre anii 324-395, a Imperiului Roman de Răsărit, denumit și Imperiul Bizantin de istoriografia umanistă, între 395-1204, a Imperiului latin din Orient, între 1204-1261, apoi din nou a Imperiul Bizantin refăcut, între 1261-1453 și a Imperiului Otoman până la proclamarea Republicii Turcia, la 13 octombrie 1923. Imperiul Roman de Răsărit a început a fi numit Imperiul Bizantin începând din sec. al 16-lea prin inițiativa istoricului umanist Hieronymus Wolf. Intemeietorul legendar a fost un anume Byzas din orașul Megara, iar atunci când Constantin I-ul cel Mare a trasat limitele viitoarei sale capitale a cuprins o arie tot șapte coline ca și în cazul Romei. Turcii au construit pe fiecare colină câte o moschee.Istanbul este cea mai mare concentrare urbană a Turciei și singurul megalopolis din lume întins pe două continente. În vechile texte românești, orașul era numit Țarigrad, Stanbul, Stambul, Înalta Poartă sau Poarta. Oficial fosta capitală a primit denumirea turcă de Istanbul la 28 martie 1930, până atunci păstrându-și pe plan internaținal numele antic și tradițional de Constantinopol.

Informații Suplimentare Ofertă

  • Include: transport cu autocarul, cazare la 4 și 5* cu demipensiune (în afara de cele 2 seri din Istanbul, taxa feribot și oras, ghid roman)
  • Nu include: intrările la obiective, alte cheltuieli personale, ghizi locali
  • Tarif: 400 € / persoană
  • Itinerar: Canakkale, Troia, Efes, Casa Fecioarei Maria, Pamukkale, Konya, Kapadokya, Lacul Tuz, Istanbul
  • Obiective:

    Canakkale, Troia, Efes, Casa Fecioarei Maria, Pamukkale, Konya, Kapadokya, Lacul Tuz, Istanbul

  • Telefon Detalii: 0770 573 540

Întrebări Frecvente

Întrebare: Programele afisate pe site/catalog pot fi modificate ?
Răspuns: În functie de preferintele dumneavoastră, orice program poate fi modificat.


Întrebare: Se poate organiza pe traseu masa de prânz în cadrul unui restaurant ?
Răspuns: Bineînțeles, de comun acord se va stabili meniul în urma propunerii locației de către agenție.


Întrebare: Există și variante de transport alternativ deplasării cu autocarul?
Răspuns: Bineînțeles, există și varianta unui zbor direct sau cu escală din București către Istanbul.


Întrebare: Cu cât timp înainte se poate cere realizarea unei excursii de grup?
Răspuns: Cu minim 30 de zile calendaristice înainte de data dorită pentru realizarea acesteia.


Întrebare: Care este procedura de plată a excursiilor de grup?
Răspuns: Se achită 40% avans în momentul cererii ferme, iar restul sumei de plata cu 10 zile înainte de realizarea excursiei.


Descarcă PDF Program

Descarcă întregul Catalog PDF

Cere o ofertă pentru acest program

Completează formularul de mai jos și vei primi în cel mai scurt timp o ofertă de nerefuzat, pe care grupul vostru o va transforma într-o amintire pentru o viață! Alege Andrei Travel pentru experințe de neuitat!

ex. Ion Popescu
Necesar pentru primirea ofertei cerute
Pentru confirmare trimitere ofertă prin SMS
Localitatea din care se pleacă în excursie
Minim 40
Profesori și însoțitori (maxim. 8)
Scrieți data exactă sau aproximativă la care doriți să efectuați excursia


Vezi și toate programele din aceeasi CATEGORIE

S-ar putea să îți placă și următoarele excursii:

TESTIMONIALESUS