Ești aici:

Home » Excursii Elevi » EXCURSIE TIP CIRCUIT ELEVI TURCIA: ANATOLIA DE EST

Se poate realiza cu plecare din orice oraș din România

EXCURSIE TIP CIRCUIT ELEVI TURCIA: ANATOLIA DE EST
Excursie unica in Turcia pentru elevi timp de 11 zile in Anatolia de Est

Itinerar: Bucuresti, Adana, Diyabakir, Mardin, Midyat, Erzurum, Trabzon

de la 900 €
/ persoană

Excursie Mardin Turcia


Tip Transport: Avion

Tip Masă: Demipensiune

Număr zile: 11

Grup minim: 40

Descriere Program Circuit Elevi Turcia Anatolia

ZIUA 1

4h 25min 1

Adana

Aterizare pe aeroportul din Adana ( escala Istanbul ). Vizite la Podul de Piatra (taş köprü), Moscheea Ulu si Külliye.
+ Cazare cu cina. Mavi Sürmeli Hotel 4*sau similar


ZIUA 2

3.5 km 3

Adana

Mic dejun.
Vizite la Muzeul Zeugma (Zeugma Mosaik Museum), Castelul din Gaziantep si Bazarul Han Gumruk (Gümrük Han Bazaar ).
+ Cazare cu cina la Best Western Ravanda Hotel 4* sau similar.


ZIUA 3

3.5 km 2

Gobekli Tepe

Mic dejun.
Vizite la Gobekli Tepe si Muntele Nemrut.
+ Cazare cu cina la Hilton Garden Inn Hotel Diyarbakır 4* sau similar.


ZIUA 4

3.5 km 2

Diyabakir

Mic dejun.
Vizite la Zidurile Diabakir-ului, Moscheea Ulucami si bazarul din Diyabakir.
+ Cazare cu cina la Hilton Garden Inn Hotel Mardin 4* sau similar.


ZIUA 5

3.5 km 2

Mardin

Mic dejun.
Turul orasului Mardin si timp liber dupa amiaza.
+ Seara cazare cu cina la Hilton Garden Inn Hotel Mardin 4* sau similar.


ZIUA 6

3.5 km 2

Midyat

Mic dejun.
Vizite la Midyat, Biserica Adakmar si Insula Adakmar.
+ Seara cazare cu cina la Büyük Urartu Hotel 4* sau similar.


ZIUA 7

3.5 km 2

Midyat

Mic dejun.
Vizite la Palatul Ishak Pasa si Ani.
+ Seara cazare cu cina la Sim Er Hotel 4* sau similar.


ZIUA 8

3.5 km 2

Erzurum

Mic dejun.
Tur de oras in Erzurum si vizite la Medresele Yakutiye si Minaretul Cifte.
+ Seara cazare cu cina la Dedeman Ski Lodge Hotel 4* sau similar.


ZIUA 9

3.5 km 2

Trabzon

Mic dejun.
Tur de oras in Trabzon si vizita la Muzeul lui Ataturk, Biserica Sfanta Sofia si Moscheea Gulbahar Hatun.
+ Seara cazare cu cina la Usta Park Hotel 4* sau similar.


ZIUA 10

3.5 km 2

Trabzon

Mic dejun.
Excursie la Manastirea Sumela.
+ Seara cazare cu cina la Usta Park Hotel 4* sau similar.


ZIUA 11

4h 25min 1

Retur București

Mic dejun.
Zbor spre Bucuresti cu escala in Istanbul.


Obiective Program

Adana

Adana este un oraș în partea central – sudică a Turciei, pe râul Seyhan, Câmpia Ciliciei, la 30 km distanță de coasta Mării Mediterane. Este un important centru agricol și industrial, fiind unul dintre cele mai mari orașe ale Turciei. Orașul Adana se află pe ruinele unei așezări hitite datând din aproximativ anul 1400 î.Hr. Cucerit de Alexandru cel Mare în 335-334 î.Hr., a devenit mai târziu un post militar roman. La sfârșitul secolului al VII-lea a intrat sub dominația dinastiei Abbasizilor și până în secolul al XIV-lea a tot trecut sub puterea unora și altora. La sfârșitul secolului al XIV-lea a căzut în mâinile dinastiei Ramazanilor, o grupare turkmenă care și-a păstrat influența și după ce orașul a fost cucerit de Imperiul Otoman, în 1516.

Gaziantep

Gaziantep (arabă: عنتاب ,ʿAīntāb, kurdă: Entep sau Dîlok), cunoscut și scurt Antep, este un oraș din Turcia, în regiunea Anatolia de Sud-Est și este capitala Provincia Gaziantep cu același nume. Este aflat în apropierea graniței cu Siria. Cu o populație de aproximativ 730.000 locuitori, este al șaselea mare oraș al Turciei. Pe lângă turci și kurzi, trăiesc de asemenea și arabi în Gaziantep. Gaziantep este un important centru industrial (industria textilă) și comercial (comerț cu fistic). Vechiul nume al orașului este Aintab.

Diyabakir

Diyarbakır, după Gaziantep, al doilea oraș al Anatoliei de sud după numărul populației. Capitală a districtului Diyarbakır, el este așezat pe un platou de bazalt pe malul de vest (drept) al Tigrului, în nordul Mesopotamiei. În antichitate a fost cunoscut mai ales ca Amida sau Ameda, a fost inclusă în Armenia Major, iar în epoca otomană sub numele de Amed sau Diyarbekir. Până la Primul război mondial a avut o însemnată populație creștină, mai ales armeană. În a doua jumătate a secolului al XX-lea, orașul a devenit principalul centru al kurzilor din Turcia.

Muntele Nemrut

În sud-estul Turciei departe de agitația marilor orașe se află un loc unic și anume Muntele Nemrut, ce impresionează prin înălțimea sa de 2134 de metri, dar mult mai mult prin intermediul imenselor statui ce au făcut înconjurul lumii. La momentul actual, masivul este un adevărat parc arhitectonic, locul unde se regăsesc statui uriașe cu înălțimi de 8-9 metri lei, vulturi și diverși zei greci, armeni și persani. Toate aceste personaje au rolul de a flanca vârful muntelui, un mormânt-sanctuar construit în anul 62 înainte de Hristos, la comanda regelui Antioh I.

Dara

Orașul vechi Dara, situat pe Șoseaua Mătăsii și cunoscut ca Efesul Mesopotamiei în surse antice, este o regiune foarte specială care reflectă istoria miilor de ani de Mardin. Una dintre cele mai importante așezări din Mesopotamia Superioară din istorie, Dara Orașul Antic a fost înființat ca oraș militar de garnizoană în secolul 6 pentru a proteja granița de est a Imperiului Roman de Est împotriva Sasanului. Săpăturile arheologice arheologice dezvăluie rămășițele primului baraj de apă din lume, răspândit pe o suprafață foarte largă.

Manastirea Deir Al Zafaran

Dayro d-Mor Hananyo este situat pe locul unui templu dedicat zeului soarelui asirian Shamash, care a fost apoi transformat într-o cetate de către romani. După ce romanii s-au retras din cetate, Mor Shlemon a transformat-o în mănăstire în 493 d.Hr. În 793, mănăstirea a fost renovată după o perioadă de declin de către episcopul de Mardin și Kfartuta, Mor Hananyo, care au dat mănăstirii numele său actual. Ulterior, mănăstirea a fost abandonată și refăcută de episcopul lui Mardin, Ioan, care a efectuat renovări importante și a mutat aici biserica ortodoxă siriană înainte de moartea sa, la 12 iulie 1165. Prin urmare, Din 1160 până în 1932 a fost sediul oficial al patriarhului Bisericii Ortodoxe Siriene, după care a fost mutat mai întâi la Homs și în 1959 la Damasc. Cu toate acestea, tronul Patriarhal și multe moaște sunt încă amplasate în Mănăstire, precum și în Mormintele diferiților patriarhi .

Mardin

Prima atestare documentară a fortăreței Mardin apare în opera Res Gestae a Fine Corneli Taciti – XIX, 9, 4 a istoricului bizantin Ammianus Marcellinus (330-395 d.H.). În 131 î.H., Mardin a fost integrat în regatul Urfa (condus de dinastia Agbar, convertită la creștinism în 206). În 249 d.H., Mardin intră sub administrație bizantină unde rămâne până în anul 640 când este cucerit de către ‘Iyād bin Gānim, un comandant militar al califului Omar. Mardin va fi guvernat de către dinastia omaiadă (capitala la Damasc), apoi de către dinastia Abbasizi (capitala la Bagdad). În 1105, Mardinul este cucerit de către Il Ghazi Bey care stabilește aici capitala statului Artuklu Beyliği. În cei 304 cît a durat regatul Artuklu Beyliği, Mardinul a cunoscut o dezvoltare fără precedent. Timur Lenk (Tamerlan) a încercat în 1393 și în 1395 să cucerească Mardinul, însă fără succes. În 1380, orașul este cucerit de către Kara Yusuf, comandantul confederației tribale oghuze Karakoyunlu (cei cu oile negre). În 1462, Uzun Hasan, comandantul confederației tribale Akkoyunlu (cei cu oile albe) preia orașul Mardin. În 1517, Mardinul intră în componența Imperiului Otoman, apoi după destrămarea acestuia, rămâne parte integrantă a Turciei (1923).

Midyat

Istoria Midyat-ului poate fi urmărită în urmă către urieni în timpul celui de-al treilea mileniu. Secolul al IX-lea î.Hr. Tabletele asiriene se referă la Midyat ca Matiate, sau orașul peșterilor din cauza peșterilor aflate la 3 km distanță de orașul în care locuiau cei mai vechi locuitori. Multe imperii diferite stăpâniseră Midyat, inclusiv mitannieni, asirieni, armeni, medii, persi, greci, romani, bizantini, abazi, selecți și otomani. Insula Akdamar si Biserica Akdamar Insula Akdamar (turcă: Akdamar Adası este a doua cea mai mare dintre cele patru insule din Lacul Van, în estul Turciei. În jur de 0,7 km², este situat la aproximativ 3 km de țărm. La capătul vestic al insulei, o stâncă de calcar tare, gri, se ridică la 80 m deasupra nivelului lacului (1.912 m deasupra nivelului mării). Insula se declină spre est spre un sit la nivel, unde un izvor oferă apă abundentă. Este găzduirea Catedralei Sfintei Cruci Armene din secolul al X-lea, care a fost sediul catolicului apostolic armean din Aghtamar din 1116 până în 1895.

Van

Van (armeneză: Վան; kurda: Wan; turcă otomană: فان ; greacă medievală: Εύα, Eua) este un oraș din provincia Van a estului Turciei, situat pe malul estic al lacului Van. Orașul are o lungă istorie ca zonă urbană importantă. A fost un oraș mare încă din primul mileniu î.Hr., inițial ca Tushpa, capitala regatului Urartu din secolul al IX-lea î.Hr. până în secolul VI î.Hr., și mai târziu ca centru al regatului armean Vaspurakan. Astăzi, Van are o majoritate kurdă și o minoritate turcă importantă.

Palatul Ishak Pasha

Palatul Ishak Pasha este un palat din perioada otomană a cărui construcție a fost începută în 1685 de Colak Abdi Pașa din Cildirogullari , bey din provincia Beyazit. Construcția a fost continuată de fiul său, İshak Pașa și finalizată de nepotul său Mehmet Pașa. Conform inscripției de pe ușa sa, secțiunea Harem a palatului a fost completată de nepotul său Ishak (Isaac) Pașa în 1784.

Ani

Orașul armean este acum situat în provincia Turciei Kars, lângă granița închisă cu Armenia. Între anii 961 și 1045, a fost capitala regatului armean Bagratid care a acoperit o mare parte din Armenia actuală și estul Turciei. Numit „Orașul a 1001 Biserici”, Ani a stat pe diverse rute comerciale, iar numeroasele sale clădiri religioase, palate și fortificații au fost printre cele mai avansate structuri tehnice și artistic din lume. La înălțimea sa, Ani a fost unul dintre cele mai mari orașe din lume , iar populația sa era probabil de ordinul a 100.000.

Kars

O scurtă perioadă de timp a servit ca capitală a regatului medieval Bagratid din Armenia. Sediul unui regat independent al Armenei Vanand în secolele IX și X. Semnificația sa a crescut în secolul al XIX-lea, când imperiile otomane și ruse au contestat posesia orașului.

Erzurum

Ca Teodosiopolis Antic în Armenia (sau „în Capadocia”), fosta episcopie rămâne un scaun titular catolic latin.Orașul utilizează vulturul Seljuk Anatolian cu cap dublu ca stema sa, un motiv care a fost un simbol comun în toată Anatolia și în Balcani în perioada medievală.

Trabzon

Este capitala provinciei Trabzon. În trecut era cunoscut sub numele de Trebizonda. De-a lungul istoriei, Trebizonda a constituit un important nod comercial și cultural datorită locației sale strategice, care leagă estul de vest (Asia-Europa) și nordul de sud (Rusia-Orientul Mijlociu). Trebizonda a fost capitală imperiului cu același nume (1204-1461). La recensământul din 2006, populația orașului era de 275.137 de locuitori. Denumirea Trebizonda se trage din greaca veche unde „Trapezus” avea sensul de „masă”, „câmpie” și a fost dată de comercianții greci din Milet care s-au stabilit aici în anul 756 î. d. H și au întemeiat o colonie.

Mănăstirea Sumela

Mănăstirea Sumela (greacă: Μονή Παναγίας Σουμελά, Moní Panagías Soumelá; turcă: Sümela Manastırı) este o mănăstire ortodoxă greacă dedicată Fecioarei Maria (Panagia, însemnând „cel atot sfânt” în limba greacă, titlu folosit adesea pentru Fecioara Maria ) la Muntele Melá (turc: Karadağ, care este o traducere directă a numelui grecesc Sou Melá, „Muntele Negru” ) în zona Munților Pontici (turcă: Kuzey Anadolu Dağları), în districtul Maçka din provincia Trabzon din Turcia modernă. Conform unei alte teorii etimologice referitoare la originea numelui mănăstirii, aceasta provine de la cuvântul Laz სუმელა [sumela], care înseamnă „Trinitate” în engleză. Conform unei alte teorii etimologice referitoare la originea numelui mănăstirii, aceasta provine de la cuvântul Laz სუმელა [sumela], care înseamnă „Trinitate” în engleză.

Informații Suplimentare Ofertă

 • Include:
  Toate impozitele și taxele guvernamentale aplicabile. 18% TVA. Orice creștere a TVA-ului și a altor taxe vor fi reflectate la prețurile pe persoană.
  10 nopți de cazare în hoteluri de 4 * cu demipensiune la hotelurile enumerate mai sus sau altele similare în funcție de disponibilitate la momentul rezervării.
  Toate impozitele și taxele guvernamentale aplicabile. 8% TVA. Orice modificare a impozitelor guvernamentale se va aplica la per tarifele persoanelor.
  Modern midibus cu aer condiționat sau autocar complet, conform itinerariului, în funcție de numărul participanți pentru fiecare dată de plecare. Inclusiv taxe de autostradă, treceri de feribot și taxe de parcare
  Ghid turistic local de limbă engleză în toată programul
  Bilete pe următoarele site-uri: Adana City Tour, Podul de piatră (Taș Köprü) din Adana, Ulu Cami în Adana, Zeugma Mosaik Museum, Gaziantep City Tour, Gaziantep Castle, Gümrük Han Bazaar, Göbekli Tepe, Nemrut Mountain, Diyarbakır City Tour, Diyarbakır Walls, Diyarbakır Ulu Cami, Dara sit antic, Mănăstirea Deir El Zafaran, Turul orașului Mardin, Hasan Keyf, Insula Akdamar și Biserica din Van, Palatul Ishak Pasha din Doğubeyazıt, Ruinele Ani din Kars, Turul orașului Erzurum, Yakutiye Medrese în Erzurum, Çifte Minaret în Erzurum, Turul orașului Trabzon, Muzeul Atatürk Köșk din Trabzon, Moscheea Hatun Gulbahar din Trabzon, Moscheea Hagia Sophia din Trabzon, Mănăstirea Sumela - Bilete avion Buc – Adana, Trabzon – Adana
 • Nu include:
  Băuturile alcoolice în timpul demipensiunii
  Prânzuri și băuturi
  Opțional tururi nespecificate in program
  Toate cheltuielile personale
  Bacsisuri pentru ghidul turistic autorizat și șofer de autobuz ( 20 euro/pax )
  Tot ceea ce nu este menționat în mod clar în „Tarifele includ”
 • Tarif: 900 € / persoană
 • Itinerar: Bucuresti, Adana, Diyabakir, Mardin, Midyat, Erzurum, Trabzon
 • Obiective:

  Bucuresti, Adana, Diyabakir, Gaziantep, Dara, Mardin, Midyat, Van, Erzurum, Ani, Trabzon, Erzurum, Manastirea Sumela

 • Telefon Detalii: 0770 573 540

Întrebări Frecvente

Întrebare: Programele afisate pe site/catalog pot fi modificate ?
Răspuns: În functie de preferintele dumneavoastră, orice program poate fi modificat.


Întrebare: Se poate organiza pe traseu masa de prânz în cadrul unui restaurant ?
Răspuns: Bineînțeles, de comun acord se va stabili meniul în urma propunerii locației de către agenție.


Întrebare: Cu cât timp înainte se poate cere realizarea unei excursii de grup?
Răspuns: Cu minim 30 de zile calendaristice înainte de data dorită pentru realizarea acesteia.


Întrebare: Care este procedura de plată a excursiilor de grup?
Răspuns: Se achită 40% avans în momentul cererii ferme, iar restul sumei de plata cu 10 zile înainte de realizarea excursiei.


Descarcă PDF Program

Descarcă întregul Catalog PDF

Cere o ofertă pentru acest program

Completează formularul de mai jos și vei primi în cel mai scurt timp o ofertă de nerefuzat, pe care grupul vostru o va transforma într-o amintire pentru o viață! Alege Andrei Travel pentru experințe de neuitat!

ex. Ion Popescu
Necesar pentru primirea ofertei cerute
Pentru confirmare trimitere ofertă prin SMS
Localitatea din care se pleacă în excursie
Minim 40
Profesori și însoțitori (maxim. 8)
Scrieți data exactă sau aproximativă la care doriți să efectuați excursia


Vezi și toate programele din aceeasi CATEGORIE

S-ar putea să îți placă și următoarele excursii:

TESTIMONIALESUS