Ești aici:

Home » Excursii Elevi » EXCURSIE ELEVI VULCANII NOROIOSI: O INCURSIUNE ÎN ISTORIE

Se poate realiza cu plecare din orice oraș din România

EXCURSIE ELEVI VULCANII NOROIOSI: O INCURSIUNE ÎN ISTORIE
Excursie scolara de o zi la Vulcanii Noroiosi și Mausoleul de la Mărășești

Itinerar: București, Buzău, Vulcanii Noroioși, Mărășești

de la 85 Lei
/ persoană

Excursie la Mausoleul de la Marasesti


Tip Transport: Autocar

Tip Masă: Fără Masă

Număr zile: 1

Grup minim: 40

Andrei Travel vă propune o excursie scolară Vulcanii Noroiosi de o zi, cu un program denumit O incursiune în Istorie, prin care vom descoperi frumusețea acestui loc inedit, emblematic pentru turismul românesc. Mai jos prezentăm câteva dintre obiectivele pe care le vom vizita în timpul acestei excursii scolare.


Obiective Turistice Excursie Scolară Vulcanii Noroiosi

Excursie scolara Vulcanii Noroiosi

Vulcanii Noroși

Situat la 3 km de statiunea balneo-climaterica Calimanesti Caciulata, pe malul drept al Oltului și la cca. 20 km nord de Râmnicu-Vâlcea, ansamblul mănăstiresc de la Cozia, cu hramul „Sfânta Treime”, la început a fost cunoscut sub numele de „Mănăstirea Nucet”, abia mai târziu primind numele de „Cozia”, dupa muntele din vecinatate.Biserica mare cu hramul „Sfanta Treime”, armonios proportionata, cu ornamentatie bogata, a fost construita de mesteri din Moravia, dupa modelul bisericii sarbesti din Crusevat, din piatra alba tare, între 1387-1391, ctitor fiind domnitorul Mircea cel Batran. Conceputa dupa planul trilobat, ea surprinde prin precizia și perfectiunea realizarii artistice. A fost sfintita la 18 mai 1388. Partea superioara a chenarelor de la ferestre, rozetele de deasupra lor și pictura din pronaos dateaza din timpul lui Mircea cel Batran. Pictura a fost renovata în 1517, în vremea lui Neagoe Basarab, cand s-a facut și fantana care ii poarta numele, dupa cum se vede intr-un fragment de inscriptie; între anii 1706-1707 i-a fost adaugat pridvorul, s-a refacut pictura din incinta și s-au adaugat cerdacurile, chiliile și s-a reconstruit havuzul cu apa (baptisteriul din fata bisericii). Toate acestea s-au facut de către paharnicul Serban Cantacuzino. Pictura originara se pastreaza în naos, unde pe peretele de vest sunt pictati Mircea și fiul sau Mihail în costume de cavaleri, iar în stanga se afla portretul lui Serban Cantacuzino.

Mausoleul de la Mărășești

Mausoleul a fost ridicat pe locul în care, în vara anului 1917, s-au desfășurat luptele de la Mărășești, soldate cu victoria trupelor române. În confruntările de la Mărășești au pierit 480 de ofițeri și 21.000 de soldați români. Actualmente mausoleul adăpostește 5073 de soldați și ofițeri în 154 de cripte individuale și 9 cripte comune de pe 18 culoare. Monumentul, printre cele mai importante din Europa, a fost realizat după planurile arhitecților George Cristinel și Constantin Pomponiu (câștigători ai concursului de proiecte și premiați cu 40.000 de lei aur) între anii 1923-1938 și a fost inaugurat în mod oficial oficial pe 18 septembrie 1938. În prezent, mausoleul este monument istoric, cu codul VN-IV-m-A-06631. Lucrările au fost demarate la 28 septembrie 1924, în prezența Reginei Maria și a altor personalități ale vremii, și s-au reluat după 12 ani, în 1936. Basoreliefurile „Cupolei Gloriei” au fost realizate de către Cornel Medrea și Ion Jalea și ilustrează diverse momente ale luptelor de la Mărășești. Eduard Săulescu a executat pictura interioară. În anul 1938, cu prilejul inaugurării, a fost emisă o medalie jubiliară, cu diametrul de 60 mm, în trei variante: aur, argint și bronz. Pe aversul medaliei se aflau efigiile regilor Ferdinand I (în dreapta) și Carol al II-lea (în stânga), față în față, iar în mijloc, dedesubt, se afla stema Regatului României. Pe revers, în mijloc, este înfățișat Mausoleul Eroilor de la Mărășești.

Informații Suplimentare Ofertă

  • Include: transport cu autocarul, însoțitor din partea agenției
  • Nu include: intrarile la obiectivele turistice, prânz și alte cheltuieli personale
  • Tarif: 85 Lei / persoană
  • Itinerar: București, Buzău, Vulcanii Noroioși, Mărășești
  • Obiective:

    Vulcanii Noroioși, Mausoleul de la Mărășești

  • Telefon Detalii: 0770 573 540

Întrebări Frecvente

Întrebare: Programele afisate pe site/catalog pot fi modificate ?
Răspuns: În functie de preferintele clientului orice program poate fi modificat.


Întrebare: Se poate organiza pe traseu masa de prânz în cadrul unui restaurant ?
Răspuns: Bineinteles, de comun acord se va stabili meniul in urma propunerii locatiei de catre agentie.


Întrebare: Există și variante de transport cu o capacitate mai mica de 50 de locuri ?
Răspuns: Bineînțeles, există și varianta unui MIDI – AUTOCAR de 35 de locuri și a unui microbuz de 21 de locuri.


Întrebare: Cu cât timp înainte se poate cere realizarea unei excursii de grup?
Răspuns: Cu minim 30 de zile calendaristice înainte de data dorită pentru realizarea acesteia.


Întrebare: Care este procedura de plată a excursiilor de grup?
Răspuns: Se achită 40% avans în momentul cererii ferme, iar restul sumei de plata cu 10 zile înainte de realizarea excursiei.


Descarcă PDF Program

Descarcă întregul Catalog PDF

Cere o ofertă pentru acest program

Completează formularul de mai jos și vei primi în cel mai scurt timp o ofertă de nerefuzat, pe care grupul vostru o va transforma într-o amintire pentru o viață! Alege Andrei Travel pentru experințe de neuitat!

ex. Ion Popescu
Necesar pentru primirea ofertei cerute
Pentru confirmare trimitere ofertă prin SMS
Localitatea din care se pleacă în excursie
Minim 40
Profesori și însoțitori (maxim. 8)
Scrieți data exactă sau aproximativă la care doriți să efectuați excursia


Vezi și toate programele din aceeasi CATEGORIE

S-ar putea să îți placă și următoarele excursii:

TESTIMONIALESUS