Ești aici:
Se poate realiza cu plecare din orice oraș din România
Itinerar: București, Curtea de Argeș, Barajul Vidraru
de la 75 Lei
/ persoană
Andrei Travel vă propune o excursie scolară Barajul Vidraru de o zi, cu un program denumit O zi de Neuitat, prin care vom descoperi frumusețea unui obiectiv turistic inedit, Barajul Vidraru, un loc emblematic pentru turismul românesc. Mai jos prezentăm câteva dintre obiectivele pe care le vom vizita în timpul acestei excursii scolare.
Curtea Domnească din Argeș a fost construită inițial în secolul al XIII-lea de voievodul român Seneslau. La începutul secolului al XIV-lea pe timpul domnitorului Țării Românești, Basarab I (1310 – 1352), au fost ridicate biserica, palatul domnesc de pe latura de sud, turnul și zidul de incintă. În secolul al XVI-lea, domnitorul Țării Românești, Neagoe Basarab (1512 – 1521), a construit Casa Domnească de pe latura de nord.
Lăcașul a fost construit de Neagoe Basarab în perioada anilor 1515 – 1517 pe locul vechii mitropolii (1359). O legendă spune că meșterul Manole și-a zidit în zidurile acestei mănăstiri soția (Ana), deoarece în mod inexplicabil tot ceea ce era construit în timpul zilei se dărâma noaptea. Lângă Mănăstirea Curtea de Argeș se află Catedrala Arhiepiscopală, locul unde își dorm somnul de veci toți regii României.
Lacul Vidraru este un lac de acumulare creat în anul 1965 de Barajul Vidraru în județul Argeș, pe râul Argeș, pentru producția de energie electrică, irigații și prevenirea inundațiilor. De asemenea, lacul și instalațiile adiacente sunt folo și te pentru recreere, turism și sporturi. Situat între Munții Frunții și Ma și vul Ghițu, lacul adună apele râurilor Capra, Buda și ale câtorva afluenți direcți (Râul Doamnei, Cernatul și Vâlsanul, Topologul, râul Valea lui Stan și Limpedea), cu un debit total de cca 5,5 m3/s. Suprafața totală a lacului este de 893 ha, lungimea de 10,3 km, lațimea maximă de 2,2 km în zona Valea Lupului – Călugărița și o circumferință de 28 km. Adâncimea maximă a apei este de 155 m lânga barajul curbat înalt de 166 m, cu o lungime la coronament de 307 metri. Volumul apei este de 465 milioane mc. Nivelul normal de retenție este de 830,00 metri deasupra nivelului mării (mdM). Construirea barajului Vidraru a durat cinci ani și jumătate începând în anul 1960. Pentru această realizare au fost necesare 42 km de tunel subteran, au fost excavate 1.768.000 de m3 de rocă, din care aproximativ 1 milion în subteran, s-au turnat 930.000 m3 de beton din care 400.000 de m3 în subteran și, de asemenea, au fost instalate 6300 de tone de echipament electromecanic. La data de finalizare aceasta s-a situat, măsurat la înălțime, aproximativ pe locul 8 în Europa și pe locul al 20-lea în lume.
Curtea de Argeș, Mănăstirea Curtea de Argeș, Barajul Vidraru
Întrebare: Programele afisate pe site/catalog pot fi modificate ?
Răspuns: În functie de preferintele clientului orice program poate fi modificat.
Întrebare: Se poate organiza pe traseu masa de prânz în cadrul unui restaurant ?
Răspuns: Bineinteles, de comun acord se va stabili meniul in urma propunerii locatiei de catre agentie.
Întrebare: Există și variante de transport cu o capacitate mai mica de 50 de locuri ?
Răspuns: Bineînțeles, există și varianta unui MIDI – AUTOCAR de 35 de locuri și a unui microbuz de 21 de locuri.
Întrebare: Cu cât timp înainte se poate cere realizarea unei excursii de grup?
Răspuns: Cu minim 30 de zile calendaristice înainte de data dorită pentru realizarea acesteia.
Întrebare: Care este procedura de plată a excursiilor de grup?
Răspuns: Se achită 40% avans în momentul cererii ferme, iar restul sumei de plata cu 10 zile înainte de realizarea excursiei.