Ești aici:

Home » Excursii Elevi » EXCURSIE SCOLARA ELEVI: PE URMELE CORVINILOR

Se poate realiza cu plecare din orice oraș din România

EXCURSIE SCOLARA ELEVI: PE URMELE CORVINILOR
Excursie scolară de două zile la Castelul Corvinilor, Sighișoara, Brașov și Cetatea Rupea cu autocarul

Itinerar: București, Hurezi, Lainici, Hunedoara, Deva, Alba Iulia, Râmnicu-Vâlcea

de la 250 Lei
/ persoană

Castelul Corvinilor


Tip Transport: Autocar

Tip Masă: Demipensiune

Număr zile: 2

Grup minim: 40

Descriere Program

ZIUA 1

409 km 2 km 3

Mănăstirile Horezu și Lainici, Castelul Corvinilor

Plecare la ora 07:00 spre Hunedoara cu opriri pentru vizita la Manastirile Horezu si Lainici si la Castelul Corvinilor Cina seara la cazare.


ZIUA 2

86.8 km 3.5 km 6

Alba-Iulia și Cetatea Devei

Ora 08:00 – Mic dejun. Plecare spre Bucuresti cu vizite la Cetatea Devei si cetatea Alba-Iulia.


Obiective Program

Mănăstirea Horezu

Lucrările de construcție la Mănăstirea Horezu au început în anul 1690, ctitor fiind Voievodul Țării Românești, Constantin Brâncoveanu (1688-1714). Amplasamentul sfintei mănăstiri se află valea râului Romanii de Jos, într-un colț pitoresc de la poalele Munților Căpățânii, în apropierea orașului de astăzi Horezu (județul Vâlcea). Conform tradiției, numele „Hurezi” vine de la cuvântul „huhurezi”, păsări care existau în număr mare prin aceste locuri. Voievodul a încredințat supravegherea lucrărilor de construcție și decorare ale ansamblului lui Pârvu Cantacuzino, vărul său primar. După moartea acestuia, în anul 1691, este numit în locul lui, boierul Cernica Ştirbei. Sinteză a „artei brâncovenești”, mănăstirea a fost terminată în 1693, biserica mare a așezământului fiind târnosită la 8 septembrie 1693. Meșterii care au creat această impozantă dar echilibrată construcție au fost: Istrate lemnarul, Vucasin Caragea pietrarul și Manea vătaful zidarilor. Cei care au executat pictura, terminată complet abia la 30 septembrie 1694, au fost zugravii Constantin, Ioan, Andrei, Stan, Neagoe și Ichim.

Mănăstirea Lainici

Mănăstirea Lainici, situata in orasul Bumbesti-Jiu, este unul dintre cele mai importante obiective religioase si turistice din Gorj. Asezata la mijlocul mirificului defileu al Vaii Jiului, la 25 km de Petrosani si la 32 km de Targu-Jiu, mănăstirea apartine de Arhiepiscopia Craiovei, Mitropolia Olteniei. Loc de pelerinaj al romanilor din toata tara, Mănăstirea Lainici este supranumita „mireasa din Defileul Jiului” datorita fatadei sale de un alb puternic. De Paste, aici vin mii de credinciosi (plini de speranta ca Icoana Maicii Domnului „Grabnic Ascultatoare” isi va pogori harul asupra lor), fiind primiti cu toata ospitalitatea. La Mănăstirea Lainici se zice ca s-ar fi ascuns Tudor Vladimirescu in timpul rascoalei.

Castelul Corvinilor

Incursiune in cetatea Hunedoarei, devenit castelul celui mai strălucit rege al Ungariei medievale, Matia Corvin. Monumentul are un farmec aparte datorat stilurilor de construcţie diverse, a prezenţei unor inovaţii în plan militar şi civil, precum şi vieţii tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani. Castelul Corvinilor impresionează prin prezenţa sa, ce domină oraşul Hunedoara. Pentru cei atraşi de evul mediu, castelul reprezintă un monument singular în România şi printre cele mai atractive din spaţiul european.

Cetatea Devei

Monument istoric și de arhitectură laică, Cetatea medievală a Devei (maghiară: Déva vára, germană: Diemricher Burg) a fost construită la mijlocul secolului al XIII-lea pe Dealul Cetății, un con vulcanic cu altitudinea de 378 m. Prin poziția sa strategică deosebită, cetatea a păzit din înălțimea ce domina orașul Deva, secole de-a rândul, ieșirea și intrarea în Transilvania pe valea Mureșului. S-au descoperit aici urme de locuire din neolitic și din epoca bronzului iar prezența unor blocuri de piatră cioplită, cu caracteristicile tăieturi în formă de coadă de rândunică, îi face pe arheologi să intuiască rămășițele unei fortificații dacice.
Cetatea Alba-Iulia

Cetatea Alba Iulia

Cetatea Alba Carolina, cea mai mare si cea mai impresionanta fortificatie de tip vauban din Europa de Est a revenit la viata, repunand trecutul istoric in drepturi odata cu finalizarea proiectului principal al lucrarilor de restaurare care au durat cativa ani. In prezent, Cetatea, readusa la gloria de demult, se numara printre obiectivele turistice cu cea mai impresionanta crestere a numarului de vizitatori din ultima perioada. Cu filmulete de promovare realizate atat independent cat si de administratia locala si numeroase aparitii in presa si pe blogurile de turism, cetatea Alba Carolina se impune drept un obiectiv ce nu trebuie ratat la vizita in aceasta zona a tarii. Cetatea in sine reprezinta un obiectiv istoric, militar si arhitectural de exceptie pentru intreaga Europa, numarandu-se printre cele mai mari si mai impresionante fortarete de tip Vauban construite pe continent. Cetatea este dispusa in forma de stea, cu 7 bastioane si a fost construita in perioada 1715-1738 dupa influentele arhitecturale tipice vremii si structurilor de acest tip.

Statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul

Celebra statuie realizata in 1968 de catre sculptorul Oscar Han si basorelieful din spatele acesteia reprezentand domnitorul primind omagiile tarilor romane unite sunt printre cele mai importante simboluri istorice ale identitatii si unirii din intreaga tara.

Catedrala Ortodoxă a Reîntregirii – Catedrala Incoronării

Un alt simbol de imensa valoare pentru intregul popor roman, catedrala ortodoxa a Reintregirii sau Catedrala Incoronarii este locul in care au fost incoronati primii suverani ai Romaniei Mari, Regele Ferdinand si Regina Maria. Turnul catedralei are o inaltime de 58 de metri, iar stilul arhitectural este tipic edificiilor eclesiastice construite in acea perioada.

Catedrala Romano-Catolica Sfantul Mihail

Ridicata in secolul al XIII-a, catedrala in fata careia se afla statuia ecvestra a lui Mihai Viteazu este unul dintre cele mai valoroase monumente arhitecturale medievale din Transilvania. Catedrala este conceputa in forma de basilica cu trei nave si combina elemente arhitecturale romanice si gotice. In interiorul catedralei se pastreaza sarcofagele lui Iancu de Hunedoara, al reginei Isabella si a lui Ioan Sigismund.

Muzeul Unirii si Sala Unirii

Alba Iulia este simbolul Romaniei Unite, iar un tur prin Cetatea Alba Carolina este un tur prin bogata si zbuciumata istorie care a dus la realizarea acestui mare vis. Sala Unirii este o cladire-simbol ce poate fi vizitata gratuit de toti turistii care doresc sa stea martori in locul in care a fost decisa unirea Transilvaniei cu Romania la 1 Decembrie 1918. In sala se pastreaza documentele originale si steagurile folosite de delegati cu acesta ocazie.

Traseul Portilor cu Celula lui Horea

Toate portile au fost reconditionate integral in cadrul proiectului de restaurare a cetatii si sunt deschise pentru vizitare turistilor. In acest scop, se poate urma Traseul Portilor care duce turistii prin toate cele 5 porti deschise publicului. La Poarta a III se organizeaza zilnic ceremonia schimbului de garzi.

Traseul celor 3 fortificatii

Alternativ, turistii pot alege sa urmeze traseul celor 3 fortificatii, ce include vizite la castrul Roman datat din secolele II-III, Cetatea Medievala Balgrad datata din secolele XVI-XVIII si Cetatea Alba Carolina, secolul XIII.

Informații Suplimentare Ofertă

  • Include: cazare cu demipensiune la hotel / pensiune ( minim 3* )
  • Nu include: intrarile la obiectivele turistice, prânz și alte cheltuieli personale
  • Tarif: 250 Lei / persoană
  • Itinerar: București, Hurezi, Lainici, Hunedoara, Deva, Alba Iulia, Râmnicu-Vâlcea
  • Obiective:

    Mănăstirea Horezu, Mănăstirea Lainici, Castelul Corvinilor, Cetatea Devei, Cetatea Alba Iulia, Statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail, Catedrala Ortodoxa a Reîntregirii – Catedrala Încoronării, Muzeul Unirii si Sala Unirii, Traseul Portilor cu Celula lui Horea, Traseul celor 3 fortificatii

  • Telefon Detalii: 0770 573 540

Întrebări Frecvente

Întrebare: Programele afisate pe site/catalog pot fi modificate ?
Răspuns: În functie de preferintele clientului orice program poate fi modificat.


Întrebare: Se poate organiza pe traseu masa de prânz în cadrul unui restaurant ?
Răspuns: Bineînțeles, de comun acord se va stabili meniul in urma propunerii locatiei de catre agentie.


Întrebare: Există și variante de transport cu o capacitate mai mica de 50 de locuri ?
Răspuns: Bineînțeles, există și varianta unui MIDI – AUTOCAR de 35 de locuri și a unui microbuz de 21 de locuri.


Întrebare: Cu cât timp înainte se poate cere realizarea unei excursii de grup?
Răspuns: Cu minim 30 de zile calendaristice înainte de data dorită pentru realizarea acesteia.


Întrebare: Care este procedura de plată a excursiilor de grup?
Răspuns: Se achită 40% avans în momentul cererii ferme, iar restul sumei de plata cu 10 zile înainte de realizarea excursiei.


Descarcă PDF Program

Descarcă întregul Catalog PDF

Cere o ofertă pentru acest program

Completează formularul de mai jos și vei primi în cel mai scurt timp o ofertă de nerefuzat, pe care grupul vostru o va transforma într-o amintire pentru o viață! Alege Andrei Travel pentru experințe de neuitat!

ex. Ion Popescu
Necesar pentru primirea ofertei cerute
Pentru confirmare trimitere ofertă prin SMS
Localitatea din care se pleacă în excursie
Minim 40
Profesori și însoțitori (maxim. 8)
Scrieți data exactă sau aproximativă la care doriți să efectuați excursia


Vezi și toate programele din aceeasi CATEGORIE

S-ar putea să îți placă și următoarele excursii:

TESTIMONIALESUS