Ești aici:

Home » Excursii Elevi » EXCURSIE ELEVI ÎN SIBIU ȘI SIGHISOARA: PE URMELE SAȘILOR

Se poate realiza cu plecare din orice oraș din România

EXCURSIE ELEVI ÎN SIBIU ȘI SIGHISOARA: PE URMELE SAȘILOR
Excursie scolară Sighisoara de 3 zile în cu multiple obiective pentru elevi

Itinerar: București, Cozia, Muzeul Astra din Sibiu, Sibiu, Sighișoara, Sibiu, Făgăraș, Brașov, București

de la 365 Lei
/ persoană


Tip Transport: Autocar

Tip Masă: Demipensiune

Număr zile: 3

Grup minim: 40

Descriere Program Excursie Sighisoara și Sibiu de 3 zile

ZIUA 1

359 km 1 km 3

Mănăstirea Cozia, Muzeul Astra Sibiu, Sibiu

Plecare spre Sibiu. Pe drum se viziteaza Mănăstirea Cozia, Muzeul Astra din Sibiu și centrul Sibiului.
Cină seara la cazare.


ZIUA 2

223 km 2.5 km 5

Sighișoara

Ora 08:00 – Mic dejun.
Plecare pentru vizită la Sighișoara.
Cina seara la cazare.


ZIUA 3

369 km 3.5 km 3

Cetatea Făgărașului, Brașov

Ora 08:00 – Mic dejun.
Plecare spre București. Pe drum se vizitează cetatea Făgărasului și centrul Brașovului.


Obiective Program

Mănăstirea Cozia

Situata la 3 km de statiunea balneo-climaterica Calimanesti Caciulata, pe malul drept al Oltului și la cca. 20 km nord de Ramnicu Valcea, ansamblul manastiresc de la Cozia, cu hramul „Sfanta Treime”, la inceput a fost cunoscut sub numele de „Mănăstirea Nucet”, abia mai tarziu primind numele de „Cozia”, după muntele din vecinatate.Biserica mare cu hramul „Sfanta Treime”, armonios proportionata, cu ornamentatie bogata, a fost construita de mesteri din Moravia, după modelul bisericii sarbesti din Crusevat, din piatra alba tare, intre 1387-1391, ctitor fiind domnitorul Mircea cel Batran. Conceputa după planul trilobat, ea surprinde prin precizia și perfectiunea realizarii artistice. A fost sfintita la 18 mai 1388. Partea superioara a chenarelor de la ferestre, rozetele de deasupra lor și pictura din pronaos dateaza din timpul lui Mircea cel Batran. Pictura a fost renovata în 1517, în vremea lui Neagoe Basarab, cand s-a facut și fantana care ii poarta numele, după cum se vede intr-un fragment de inscriptie; intre anii 1706-1707 i-a fost adaugat pridvorul, s-a refacut pictura din incinta și s-au adaugat cerdacurile, chiliile și s-a reconstruit havuzul cu apa (baptisteriul din fata bisericii). Toate acestea s-au facut de catre paharnicul Serban Cantacuzino. Pictura originara se pastreaza în naos, unde pe peretele de vest sunt pictati Mircea și fiul sau Mihail în costume de cavaleri, iar în stanga se afla portretul lui Serban Cantacuzino.

Muzeul Astra Sibiu

Situat în centrul României, la Sibiu, Complexul Național Muzeal ASTRA este cea mai importantă instituție etnomuzeală din România. Conceput sub egida Asociațiunii Transilvane pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român – instituție înființată în 1861 – Muzeul ASTRA – pe atunci Muzeul Asociațiunii – a vernisat prima expoziție în 19 august 1905.
Muzeul s-a născut din dorința românilor ardeleni de a-și defini propria identitate etnoculturală, în conglomeratul etnic al Imperiul Austro-Ungar și pe fondul emancipării culturale a tuturor popoarelor din centrul și sud-estul Europei.

Sibiu

Turnul Sfatului

Începem cu centrul orașului, un loc care în perioada sărbătorilor de iarnă se transformă într-o feerie. Situat între cele două piețe ale orașului, Piața Mică și Piața Mare, Turnul Sfatului veghează asupra Sibiului încă din anul 1324, când a avut loc prima menționare documentară a primăriei Sibiului. Având inițial funcția de apărare a porții de intrare în a două incintă de fortificație a orașului, Turnul Sfatului s-a prăbușit parțial în anul 1585, din pricina unui cutremur puternic. Edificiul este recondiționat trei ani mai târziu, cu ajutorul cetățenilor, care pun mână de la mână și reușesc să refacă turnul într-un timp record.

Muzeul Brukenthal

Baronul Samuel von Brukenthal, fostul Guvernator al Marelui Principat al Transilvaniei între anii 1777 și 1787 și-a ridicat la Sibiu un palat care îi poartă numele și care adăpostește peste 800 de tablouri și alte obiecte de artă, dispuse în cele 13 săli ale muzeului. Etajele 1 și 2 ale Palatului Brukenthal găzduiesc cele mai importante galerii de artă europeană din România.
În afară de picturi, muzeul mai deține și o colecție de artă decorativă, care conține piese unice precum altare, sculpturi, argintărie laică sau de cult, sticlărie, covoare orientale și mobilier. Tot acolo vei putea admira o bibliotecă impresionantă, cu peste 16.000 de volume, la care s-au adăugat, de-a lungul anilor, colecții precum biblioteca capelei. Astăzi, colecția de carte cuprinde peste 280.000 de volume.

Excursie 2 zile Sibiu

Biserica Evanghelică

Pe una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Transilvania o vei găsi tot în Sibiu. Biserica Evanghelică este dominată de un turn cu șapte nivele, în care se poate urca folosind cele 192 de trepte, care duc la patru turnuri mai mici, semn că orașul avea drept de condamnare la moarte odinioară.
Clădirea impresionantă are al doilea cel mai vechi ceas din România, care datează din 1881. Legenda spune că sașii sibieni au mers la cei bistrițeni înainte să construiască această biserică, pentru a se inspira de la ei. Au măsurat cu o frânghie înălțimea turnului celei din Bistrița, iar apoi s-au dus să se ospetească. Sașii sibieni s-au îmbătat, iar meșterii din Bistrița le-au tăiat pe ascuns o parte din frânghie. Așa a ajuns biserica din Bistrița cea mai înaltă din toată Transilvania, măsurând 75 de metri.

Podul Minciunilor

Tot în centrul Sibiului, înconjurat de clădiri superbe, vei întâlni un alt simbol al orașului, cunoscut în întreaga țară. Este vorba despre Podul Minciunilor, construit în anul 1859 în locul unui pod din lemn. Podul Minciunilor este primul pod de fontă suspendat, din România, care a avut inițial numele de Podul Culcat, din cauză că la construcția lui nu au fost folosiți piloni. Numele actual l-a primit de la faptul că, în limba germană, cuvântul „culcat” era omonimul cuvântului „minciună” (lugenmarchen).
Desigur, localnicii au și o legendă pentru unul dintre punctele de atracție ale orașului și anume că dacă cineva spune o minciună cât timp este pe acest pod, riscă să cadă în gol cu tot cu el.
Podul Minciunilor este încărcat cu ornamente cu motive vegetale sau geometrice neogotice și este locul de promenadă preferat de cei mai mulți turiști care calcă pe meleagurile sibiene.

Cetatea Făgăraș

Cetatea Făgărașului este cel mai important monument al Făgărașului, unul dintre cele mai mari din tara și chiar din Europa. Complexul feudal de la Făgăraș, a carui constructie a inceput la sfarsitul secolului al XIV-lea și se continua, prin adaugari succesive, pana la mijlocul secolului al XVII-lea, a fost precedat de-o fortificatie din lemn, inconjurata cu un sant și val de pamant, atestata arheologic pentru secolul al XII-lea. Aceasta fortificatie, dovada unei organizari politico- feudale autohtone voivodale, a fost distrusa la mijlocul secolului al XIII-lea, în urma unui puternic incendiu, după cum atesta vestigiile scoase la iveala prin sapaturile arheologice care au insotit lucrarile de restaurare.

SIGHISOARA

Construita de catre colonistii sasi in secolul XII-lea pe malul Tarnavei Mari, Sighisoara este printre putinele cetati medievale inca locuite, ea fiind inscrisa pe lista patrimoniului mondial UNESCO.
Cetatea este construita pe doua “etaje”, pe cel de sus aflandu-se Biserica din Deal si Scoala, iar la baza fiind cladirile cetatii. Zidul a fost construit in secolul al XIV-lea, avand o inaltime cuprinsa intre 4 si 14 metri, avand din loc in loc turnuri de aparare ce apartin diferitelor bresle mestesugaresti. Din cele 14 turnuri construite initial, azi se mai pastreaza doar 9, cel mai important, devenit si simbolul Sighisoarei, fiind Turnul cu ceas cu 7 figurine ce reprezinta zilele saptamanii.

Turnul cu Ceas Sighisoara

Turnul cu Ceas din Sighișoara

Emblematic pentru Cetatea Sighisoarei, Turnul cu ceas trebuie neaparat vizitat. Chiar daca in plin sezon cozile pentru bilete sunt mai lungi si este aglomerat, privelistea din turn merita asteptarea.
Turnul cu Ceas, inalt de 64 de metri, este asezat in partea sud-estica a fortificatiei, si este unul dintre cele doua turnuri de poarta ale Cetatii, dominand pietele Orasului de Sus si Orasului de Jos. Spre deosebire de celelalte turnuri ale Cetății, acesta nu a apartinut niciunei bresle, ci a fost al autoritatii publice, fiind sediul Sfatului Orășenesc. Partea inferioară a turnului datează din secolul al XIV-lea, iar nivelurile superioare sunt ulterioare.

Turnul Fierarilor din Sighișoara

A fost construit in anul 1631, in locul vechiului Turn al barbierilor. A ars in anul 1676, apoi a fost reparat.

Primaria Sighișoarei

A fost construita in 1885 in stil neorenascentist, pe locul fostei manastiri dominicane.

Biserica Mănăstirii Dominicane din Sighișoara

Prima data mentionata documentar in 1298, Biserica Manastirii a apartinut calugarilor dominicani pana la alungarea acestora si trecerea sasilor la lutheranism. Forma actuala a capatat-o dupa marele incendiu din 1676. In patrimoniul bisericii se afla printre altele o cristenita de bronz turnata in 1440 si 39 de covoare orientale confectionate in secolele XVI-XVII.

Turnul Cizmarilor din Sighișoara

Avea rol de aparare, si cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi, fiind mentonat inca din 1521, si-a capatat forma de azi in anul 1681.

Turnul Croitorilor din Sighișoara

Turnul Croitorilor a fost construit in secolul al XV-lea, scopul acestuia fiind acela de depozitare, dar in caz de pericol cele doua ganguri se puteau inchide cu porti metalice. In anul 1676, in timpul incendiului, praful de pusca depozitat aici a explodat, distrugand partea superioara a turnului.

Turnul Cojocarilor din Sighișoara

A fost distrus de incendiul din anul 1676 si a fost reconstruit ulterior.

Turnul Măcelarilor din Sighișoara

A fost distrus de incendiul din anul 1676 si a fost reconstruit ulterior.

Scara acoperită a Școlarilor

Scara a fost construita pentru usurarea accesului elevilor spre Scoala din deal. Pe fatada s-au imitat elemente din epoca Renasterii.

BRAȘOV

Strada Sforii din Brasov

Biserica Neagră

Biserica Neagră este chiar lângă Piața Sfatului și sigur știi de ce se numește așa, nu? Denumirea o poartă datorită unui incediu care a avut loc și a distrus atunci parțial monumentul. Dar de notat este și că este cea mai mare biserică în stil gotic din România. Ai să vezi că interiorul ei este bine prezervat, găzduieste una din cele mai mari orgi din Europa de Est și a fost construită de către comunitatea germană de aici.

Prima școală românească

A fost odată ca niciodată prima școală românească. Da, la Brașov. Veche de prin secolul XI. A fost mai întâi biserică, și apoi a devenit școală. Oricum, scopul ei era acela de a te face om. Ce să mai, dacă ești prin preajmă, prin Șcheii Brașovului, intră la complexul muzeal și o să afli că mall-ul cel mai mare al acestui oraș nu se numește degeaba Coresi. Aici, toate se leagă și curiozitatea ta nu trebuie lăsată nesatifsacută.

Strada Sforii

Este printre subiectele favorite ale fotografilor, locul de întalnire al îndrăgostiților și una din cele mai înguste străduțe ale Europei. Nu poți să treci prin Brașov și să omiți Strada Sforii. Gândește-te că poți sa întinzi brațele și să atingi marginile acesteia sau poți să te fotografiezi pe micul culoar, fără să pierzi totuși din câmpul tău vizual muntele Tâmpa. Este foarte aproape și de piața Șchei, așa că în timp ce alegi să te pierzi pe străduțe, ca un turist adevărat, cere localnicilor sa te direcționeze către acest obiectiv de neratat al Brașovului.

Centrul Vechi

Centrul orașului Brașov nu este unul mare, dar cu siguranță este de neratat. Oferă diversitate, de la clădirea Modarom, pe care se pot vedea gloanțele de la revoluția din ’89 și cotinuând pe strada Republicii până spre Poarta Schei, este plin de clădiri care merită să arunci o privire. Aici se găsesc și cele mai importante monumente istorice, Piața Sfatului, cele mai drăguțe cafenele, restaurante, terase sau magazine pentru cazul în care pe lista ai trecut și shopping-ul.

Informații Suplimentare Ofertă

  • Include: cazare cu demipensiune la hotel / pensiune ( minim 3* ), transport cu autocar / microbuz
  • Nu include: intrarile la obiectivele turistice, prânz și alte cheltuieli personale
  • Tarif: 365 Lei / persoană
  • Itinerar: București, Cozia, Muzeul Astra din Sibiu, Sibiu, Sighișoara, Sibiu, Făgăraș, Brașov, București
  • Obiective:

    Mănăstirea Cozia, Muzeul Astra Sibiu, Sibiu, Sighișoara, Cetatea Făgăraș, Brașov

  • Telefon Detalii: 0770 573 540

Întrebări Frecvente

Întrebare: Programele afisate pe site/catalog pot fi modificate?
Răspuns: În functie de preferintele dumneavoastră orice program poate fi modificat.


Întrebare: Se poate organiza pe traseu masa de prânz în cadrul unui restaurant?
Răspuns: Bineînțeles, de comun acord se va stabili meniul în urma propunerii locației de către agenție.


Întrebare: Există și variante de transport cu o capacitate mai mica de 50 de locuri?
Răspuns: Bineînțeles, există și varianta unui MIDI – AUTOCAR de 35 de locuri și a unui microbuz de 21 de locuri.


Întrebare: Cu cât timp înainte se poate cere realizarea unei excursii de grup?
Răspuns: Cu minim 30 de zile calendaristice înainte de data dorită pentru realizarea acesteia.


Întrebare: Care este procedura de plată a excursiilor de grup?
Răspuns: Se achită 40% avans în momentul cererii ferme, iar restul sumei de plata cu 10 zile înainte de realizarea excursiei.


Descarcă PDF Program

Descarcă întregul Catalog PDF

Cere o ofertă pentru acest program

Completează formularul de mai jos și vei primi în cel mai scurt timp o ofertă de nerefuzat, pe care grupul vostru o va transforma într-o amintire pentru o viață! Alege Andrei Travel pentru experințe de neuitat!

ex. Ion Popescu
Necesar pentru primirea ofertei cerute
Pentru confirmare trimitere ofertă prin SMS
Localitatea din care se pleacă în excursie
Minim 40
Profesori și însoțitori (maxim. 8)
Scrieți data exactă sau aproximativă la care doriți să efectuați excursia


Vezi și toate programele din aceeasi CATEGORIE

S-ar putea să îți placă și următoarele excursii:

TESTIMONIALESUS