Ești aici:

Home » Excursii Elevi » TABARĂ SCOLARA ELEVI MARAMUREȘ 7 ZILE

Se poate realiza cu plecare din orice oraș din România

TABARĂ SCOLARA ELEVI MARAMUREȘ 7 ZILE
Tabără scolară de 7 zile în Maramures cu multiple obiective în Transilvania

Itinerar: București – Sighișoara – Târgu Mures – Bistrita – Ocna Sugatag – Săpânța – Sighetu Marmației – Vișeu de Sus – Breb – Bârsana – Dragomirești – Liviu Rebreanu – București

de la 1100 Lei
/ persoană

Excursie Sighisoara


Tip Transport: Autocar

Tip Masă: Pensiune Completă

Număr zile: 7

Grup minim: 40

Descriere Program Tabara Scolară Maramures

ZIUA 1

407 km 1 km 2

Ocna Sugatag

Plecare spre Ocna Sugatag. Pe drum se va vizita Sighișoara.
Cina seara la cazare.


ZIUA 2

14.5 km 2.5 km 2

Activități

Ora 08:30 – Mic dejun.
Relaxare la cazare, piscină, diverse activități.
Cină.


ZIUA 3

38.1 km 1.5 km 2

Cimitirul Vesel

Mic dejun.
Prânz la pachet. Vizită la Cimitirul Vesel, Memorialul Durerii și Muzeul Satului Maramureșean.
Cina.


ZIUA 4

86.1 km 2 km 1

Mănăstirea Bârsana

Mic dejun.
Vizită la Breb, Biserica Sfântul Nicolae din Budești și Mănăstirea Bârsana. Prânz la cazare.
Cina.


ZIUA 5

558 km 0.5 km 2

Cascada Cailor

Mic dejun.
Prânz la pachet. Vizită la Muzeul Țărăncii din Dragomirești. Mocănița. Cascada Cailor.
Cina.


ZIUA 6

558 km 0.5 km 2

Activități

Mic dejun.
Activități tematice.
Cina.


ZIUA 7

558 km 0.5 km 1

Întoarcere București

Mic dejun.
Plecare spre București cu oprire pentru vizită la Muzeul Liviu Rebreanu.


Obiective Program

Turnul cu Ceas Sighisoara

Sighisoara

Turnul cu Ceas din Sighișoara

Emblematic pentru Cetatea Sighisoarei, Turnul cu ceas trebuie neaparat vizitat. Chiar daca in plin sezon cozile pentru bilete sunt mai lungi si este aglomerat, privelistea din turn merita asteptarea.
Turnul cu Ceas, inalt de 64 de metri, este asezat in partea sud-estica a fortificatiei, si este unul dintre cele doua turnuri de poarta ale Cetatii, dominand pietele Orasului de Sus si Orasului de Jos. Spre deosebire de celelalte turnuri ale Cetății, acesta nu a apartinut niciunei bresle, ci a fost al autoritatii publice, fiind sediul Sfatului Orășenesc. Partea inferioară a turnului datează din secolul al XIV-lea, iar nivelurile superioare sunt ulterioare.

Turnul Fierarilor din Sighișoara

A fost construit in anul 1631, in locul vechiului Turn al barbierilor. A ars in anul 1676, apoi a fost reparat.

Primaria Sighișoarei

A fost construita in 1885 in stil neorenascentist, pe locul fostei manastiri dominicane.

Biserica Mănăstirii Dominicane din Sighișoara

Prima data mentionata documentar in 1298, Biserica Manastirii a apartinut calugarilor dominicani pana la alungarea acestora si trecerea sasilor la lutheranism. Forma actuala a capatat-o dupa marele incendiu din 1676. In patrimoniul bisericii se afla printre altele o cristenita de bronz turnata in 1440 si 39 de covoare orientale confectionate in secolele XVI-XVII.

Turnul Cizmarilor din Sighișoara

Avea rol de aparare, si cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi, fiind mentonat inca din 1521, si-a capatat forma de azi in anul 1681.

Turnul Croitorilor din Sighișoara

Turnul Croitorilor a fost construit in secolul al XV-lea, scopul acestuia fiind acela de depozitare, dar in caz de pericol cele doua ganguri se puteau inchide cu porti metalice. In anul 1676, in timpul incendiului, praful de pusca depozitat aici a explodat, distrugand partea superioara a turnului.

Turnul Cojocarilor din Sighișoara

A fost distrus de incendiul din anul 1676 si a fost reconstruit ulterior.

Turnul Măcelarilor din Sighișoara

A fost distrus de incendiul din anul 1676 si a fost reconstruit ulterior.

Scara acoperită a Școlarilor

Scara a fost construita pentru usurarea accesului elevilor spre Scoala din deal. Pe fatada s-au imitat elemente din epoca Renasterii.

Alte Obiective

Memorialul Durerii de la Sighet

Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței este format dintr-un muzeu situat în fosta închisoare politică din Sighetu Marmației și un Centru internațional de studii asupra comunismului cu sediul în București. Memorialul are ca scop reconstituirea și păstrarea memoriei unor popoare, în particular a celui român, cărora timp de jumătate de secol li s-a indus în conștiință o istorie falsă. Închisoarea Sighet a fost construită în 1897, ca închisoare de drept comun, de către adminstrația austro-ungară. În august 1948 a devenit loc de detenție pentru un grup de studenți, elevi și țărani maramureșeni. În mai 1950 au fost aduși la penitenciarul Sighet peste o sută de demnitari din întreaga țară (foști miniștri, academicieni, economiști, militari, istorici, ziariști, politicieni), unii dintre ei condamnați la pedepse grele, alții nici măcar judecați. Deținuții erau ținuți în condiții insalubre, hrăniți mizerabil, opriți de a se întinde ziua pe paturile din celulele, fără încălzire. Nu aveau voie sa privească pe fereastră (cei ce nu se supuneau erau pedepsiți să stea la „neagra” și „șura”, celule de tip carceră, fară lumină). Într-un târziu, la geamuri au fost puse obloane, încât se putea vedea numai cerul. Umilința și batjocora faceau parte din programul de exterminare.
În 1955, ca urmare a Convenției de la Geneva și a admiterii României comuniste( Republica Populară Română ) în ONU, a avut loc o grațiere. O parte din deținuții politici din închisorile românești au fost eliberați, o parte transferați în alte locuri, inclusiv în domiciliu obligatoriu. La Sighet, din cei circa 200 de deținuți, 54 muriseră deja. Închisoarea de la Sighet a redevenit de drept comun. Totuși, deținuți politici mai apăreau și în anii următori, mai ales „în trecere” spre spitalul psihiatric din localitate. În 1977 închisoarea a fost dezafectată și a intrat într-un proces de degradare.

Muzeul satului maramuresean

Muzeul Maramureşului din Sighetul Marmatiei este un muzeu zonal având ca arie de reprezentare provincia istorică Maramureşul. Structura actuală a muzeului îl încadrează ca tip în rândul complexelor muzeale care sunt reprezentative la nivel naţional pentru fiecare provincie istorică a ţării: Muzeul Moldovei la Iasi, Muzeul Bucovinei la Suceava, Muzeul Olteniei la Craiova, Muzeul Banatului la Timişoara, Muzeul Ţării Crişurilor la Oradea, Muzeul Transilvaniei la Cluj Napoca și altele.
Se deosebeşte de muzeele create pe structurile administrativ teritoriale, adica muzeele judetene, care în general sunt eterogen constituite Biserica este situată în Maramureșul istoric, pe valea Izei. Vechea biserică de lemn a fost construită în anul 1711 în locul numit „Părul Călugărului” de preotul nobil Ioan Ștefanca, împreună cu fii săi și alți săteni, pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru protecție în timpul ciumei mari din anul anterior. Biserica a fost mutată pe Valea Izei în jurul anului 1739 pe locul unui cimitir apărut după lupta cu tătarii de la 1717.
Biserica a fost mutată a doua oară când a fost adusă în sat în jurul anului 1795 în mijlocul unui cimitir de victime din timpul ciumeimici de la 1742 sau de mai târziu. Interiorul bisericii a fost repictat în 1806 de către Hodor Toader, fiind influențat de stilurile baroc și rococo. Picturile au fost executate pe lemn, parțial nivelat cu bucăți textile, fixate pe pereți și acoperite cu un strat de var preparat, cum era obiceiul vremii. Ulterior, a fost adăugat, pe vest, pridvorul cu două niveluri și au fost lărgite ferestrele. În anul 1929 au fost tăiate ferestrele care încadrează ușa dintre naos și pronaos.
Biserica este construită din bârne asamblate în sistem „blockbau” (tehnica construcțiilor din bârne orizontale) și are plan dreptunghiular, cu pridvor cu două niveluri pe vest și absidă a altarului poligonală, în retragere. La interior este de remarcat bolta de secțiune poligonală, pe console (în comparație cu bolțile semicilindrice întâlnite de obicei), iar la exterior sunt pridvoarele cu arcade pe stâlpi sculptați și parapete traforate.
Acoperișul, cu streașină dublă, are deasupra pronaosului un turn-clopotniță cu camera clopotelor în consolă, deschisă, cu arcade pe stâlpi și acoperiș înalt, piramidal. Pictura murală are un program iconografic dominat, în naos, de scene din Geneză, iar în pronaos de Judecata de Apoi, ca și de discursul moralizator pus în evidență de paralelismul dintre scenele din Vechiul Testament și Patimile lui Iisus. Zugravul Toader Hodor introduce în pictura murală maramureșeană motive decorative de inspirație barocă și rococo și un mod de reprezentare pictural și dinamic, străin tradiției post-bizantine. În cadrul creației sale pictura de la Bârsana reprezintă cel mai coerent ansamblu decorativ, ce include pictura murală, iconostasul și mobilierul, interiorul bisericii dând impresia unui spațiu plastic inedit prin raport cu tradiția post-bizantină, dominantă până spre sfârșitul secolului al XVIII-lea.

Muzeul Țărăncii Române

Muzeul este situat în Dragomirești și funcţionează într-o fostă gospodărie ţărănească şi s-a înfiinţat din dorinţa de a aduce un omagiu femeii pentru rolul important pe care l-a avut şi îl are în dezvoltarea vieţii umane. Aici sunt expuse elemente decorative și de îmbrăcăminte, obiecte specifice obţinerii ţesăturii din cânepă, în și lână precum şi alte obiecte casnice și unelte tradiţionale.

Mocănița

Una dintre cele mai importante valori culturale și tehnice ale țării, Mocănița de la Vişeu de Sus este ultima cale ferată forestieră cu abur din lume. Construită ca și soluție tehnică mai favorabilă pentru transportul materialului lemnos decât cel pe apă, calea ferată forestieră funcționează şi astăzi, atât pentru rolul inițial, cât şi pentru transportul turiştilor.
Lucrările la linia ferată au încep în anul 1932 și s-au realizat după modelul austro-ungar, cu ecartament îngust.
Din anul 1932 CFF Vişeu de Sus funcţionează aproape fără întrerupere. De luni până sâmbătă, trenurile de producţie transport buşteni de pe Valea Vaserului la fabricile de prelucrare a lemnului din Vişeu de Sus. CFF Vişeu de Sus este singura din Europa care încă mai este folosită pentru transportul lemnului. Astăzi circulă din mai până în octombrie, în mod regulat, trenuri cu aburpentru turişti şi iubitori de căi ferate.

Muzeul Țărăncii Române

Muzeul este situat în Dragomirești și funcţionează într-o fostă gospodărie ţărănească şi s-a înfiinţat din dorinţa de a aduce un omagiu femeii pentru rolul important pe care l-a avut şi îl are în dezvoltarea vieţii umane. Aici sunt expuse elemente decorative și de îmbrăcăminte, obiecte specifice obţinerii ţesăturii din cânepă, în și lână precum şi alte obiecte casnice și unelte tradiţionale.

Muzeul Liviu Rebreanu

Printre personalităţile de marcă ale judeţului Bistriţa-Năsăud se numără și Liviu Rebreanu (1885-1944), ctitorul romanului românesc modern. După cum se ştie, scriitorul a văzut lumina zilei în localitatea Târlişua, unde n-a petrecut însă decât câteva luni. Tatăl său, învăţătorul Vasile Rebreanu a fost nevoit să colinde mai multe sate din regiune până şi-a câştigat un post mai stabil, mai întâi în Maieru, și apoi în Prislop, aşezare situată la aproximativ 3 km depărtare de Năsăud. Astfel, la Maieru şi-a petrecut romancierul copilăria, iar la Prislop o parte din anii tinereţii. Era normal ca în vederea cinstirii memoriei sale să se creeze pe aceste meleaguri o instituţie muzeistică în care aspecte din viaţa și opera lui să poată fi cunoscute şi vizualizate. Ideea înfiinţării Muzeului memorial Liviu Rebreanu s-a născut în anul 1956 şi a aparţinut unui grup de iniţiativă de pe lângă Muzeul Grăniceresc Năsăudean: profesorul Sever Ursa, tânăr absolvent al Universităţii din Cluj, profesorii universitari Alexandru Husar și Gavril Scridon, profesorul Ioan Nichifor Someşan, director al muzeului din Năsăud, Septimiu Pop – profesor la Liceul „George Coşbuc”, diacul din Prislop – Vasile Tabără.

Informații Suplimentare Ofertă

  • Include: Cazare cu pensiune completa, transport cu autocarul, insotitor din partea agentiei, parcari
  • Nu include: intrarile la obiectivele turistice, alte cheltuieli personale
  • Tarif: 1100 Lei / persoană
  • Itinerar: București – Sighișoara – Târgu Mures – Bistrita – Ocna Sugatag – Săpânța – Sighetu Marmației – Vișeu de Sus – Breb – Bârsana – Dragomirești – Liviu Rebreanu – București
  • Obiective:

    Sighișoara, Săpânța, Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus, Cascada Cailor, Cimitirul Vesel

  • Telefon Detalii: 0770 573 540

Întrebări Frecvente

Întrebare: Programele afisate pe site/catalog pot fi modificate ?
Răspuns: În functie de preferintele clientului orice program poate fi modificat.


Întrebare: Se poate organiza pe traseu masa de prânz în cadrul unui restaurant ?
Răspuns: Bineinteles, de comun acord se va stabili meniul in urma propunerii locatiei de catre agentie.


Întrebare: Există și variante de transport cu o capacitate mai mica de 50 de locuri ?
Răspuns: Bineînțeles, există și varianta unui MIDI – AUTOCAR de 35 de locuri și a unui microbuz de 21 de locuri.


Întrebare: Cu cât timp înainte se poate cere realizarea unei excursii de grup?
Răspuns: Cu minim 30 de zile calendaristice înainte de data dorită pentru realizarea acesteia.


Întrebare: Care este procedura de plată a excursiilor de grup?
Răspuns: Se achită 40% avans în momentul cererii ferme, iar restul sumei de plata cu 10 zile înainte de realizarea excursiei.


Descarcă PDF Program

Descarcă întregul Catalog PDF

Cere o ofertă pentru acest program

Completează formularul de mai jos și vei primi în cel mai scurt timp o ofertă de nerefuzat, pe care grupul vostru o va transforma într-o amintire pentru o viață! Alege Andrei Travel pentru experințe de neuitat!

ex. Ion Popescu
Necesar pentru primirea ofertei cerute
Pentru confirmare trimitere ofertă prin SMS
Localitatea din care se pleacă în excursie
Minim 40
Profesori și însoțitori (maxim. 8)
Scrieți data exactă sau aproximativă la care doriți să efectuați excursia


Vezi și toate programele din aceeasi CATEGORIE

S-ar putea să îți placă și următoarele excursii:

TESTIMONIALESUS