Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » Lista obiectivelor importante de vizitat în Roma

Lista obiectivelor importante de vizitat în Roma

27 martie, 2019


Roma este una din acele destinații cu care niciodată nu veți da greș – fie vizitați orașul într-un city-break scurt, dar plin de experiențe uimitoare, fie includeți Roma într-un circuit prin Italia sau îi dedicați câteva zile bune pentru a cunoaște frumusețea capitalei italiene, Roma nu vă va dezamăgi!

Un oraș bogat, cu cartiere pline de opere de artă, cu străzi scăldate de soare și grai dulce italienesc, cu terase gălăgioase și cu un patrimoniu cultural important, Roma trebuie să fie pe lista oricărui călător. Pentru o vacanță plină de dolce vita și dolce far niente, vă recomandăm să salvați lista de mai jos cu locuri de vizitat în Roma și să o folosiți în următoarea escapadă la Roma.

Colosseumul a devenit un simbol recunoscut la nivel internațional pentru acest oraș și pentru Italia, în general. Această moștenire lăsată de Imperiul Roman sutelor de generații este obiectivul numărul 1 pentru Roma și anume de la Colosseum trebuie să vă începeți orice traseu sau vacanță în Roma. 

Vizitați Vaticanul – pământul sfânt al catolicilor din întreaga lume, dar și locul unde sunt păstrare unele dintre cele mai importante lucrări de artă. Bazilica Sfântului Petru este un obiectiv excepțional care se remarcă prin arhitectura sa extraordinară, interiorul impresionant, dar și sculptura Pieta a lui Michelangelo, găzduită de cupola de peste 100 metri a bisericii. Tot aici, aveți ocazia să admirați Capela Sixtină în Muzeele Vaticanului, așa că nu ratați o vizită în Vatican când ajungeți la Roma.

Pășiți pe filele trecutului și descoperiți Forumul Roman, care adună la un loc un șir de ruine ale Imperiului Roman, datând cu câteva secole în.H. Cele mai proeminente obiective de vizitat în Forumul Roman sunt: Arcul lui Titus, Templul lui Saturn, Arcul lui Septimius Severus. Nu uitați să aruncați un bănuț în Fontana di Trevi pentru noroc și dragoste. Nu plecați de aici fără a admira sculpturile și elementele decorative care înfrumusețează una dintre cele mai faimoase fântâni din lume. 

Includeți Fontana di Trevi pe lista de vizitat în Roma dimineața devreme sau seara târziu, pentru a vă bucura de această priveliște cu cât mai puțini spectatori în jur. Urcați cele 135 de scări ale Treptelor Spaniole din Piața Spaniei pentru vă delecta cu o priveliște de zile mari – Fântâna Barcaccia, clădirile colorate și sute de localnici și turiști care admiră frumusețea din jur sau se relaxează pe trepte. Această locație a fost punctul de întâlnire a poeților, pictorilor și artiștilor locali și internaționali, astăzi devenind una dintre cele mai importante atracții de vizitat în Roma.

Cu toate că Roma mai are o mulțime de vestigii istorice, culturale și artistice – castele, muzee, ruine importante, biserici și catedrale, construcții arhitecturale care să vă lase fără cuvinte, o călătorie la Roma nu poate fi satisfăcătoare fără a gusta din bucătăria italiană. Așa că, nu ratați să includeți pe lista de vizitat în Roma câteva gelaterii, pizzerii și taverne locale. Organizați-vă o sărbătoare vizuală, dar nu uitați să vă răsfățați și papilele gustative, mai ales că Italia știe atât de bine ce înseamnă un răsfăț gastronomic.

Alegeți acum o ofertă de city-break în capitala italiană și bifați pe lista de vizitat în Roma – Colosseumul, Fontana di Trevi, Forumul Roman, Vaticanul, Treptele Spaniole și desigur… restaurantele italiene. A presto!SUS