Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » Primăvara eternă: insule unde căldura domnește tot anul!

Primăvara eternă: insule unde căldura domnește tot anul!

17 septembrie, 2019


Iarna are farmecul său – sărbătorile sunt mult așteptate, zăpada strălucește în razele soarelui, este anotimpul când purtăm fularul preferat, iar muntele te așteaptă cu cele mai bune condiții pentru o doză de adrenalină pe cinste – săniuș, patine, schiuri și snowboarding – sună intrigant! Cu toate acestea, când te saturi de frig și zăpadă și dorești să evadezi undeva unde este mai cald, începi să cauți o destinație exotică, unde nu neapărat să nu fie vară, dar măcar primăvara. Există astfel de orașe și țări în care primăvara se succede cu vara, temperaturile sunt plăcute chiar și în ianuarie, iar soarele nu are dinți.

Știți de pe acum că iarna va veni cu dorința de evadare la căldură? Vă prezentăm în cele ce urmează 5 destinații europene unde primăvara eternă domnește chiar și în perioada celor mai reci luni ale anului.

Vacanta in Valetta Malta

Valletta, Malta se bucură de mult soare chiar și pe parcursul iernii. În decembrie, orașul este extrem de dinamic și vibrant, precum o mulțime de turiști vin să celebreze sărbătorile de iarnă în această destinație, să se bucure de soare și să-și reîncarce bateriile. Chiar și în ianuarie sau februarie aveți parte de temperaturi plăcute, raze de soare și condiții superbe pentru diverse excursii și tururi ghidate în Malta.

Temperaturi medii în Valletta: 15-18 °C.

Ce puteți face iarna în Valletta: Târguri de Crăciun și celebrări de Revelion în decembrie, Carnavalul în februarie, Festivalul Barocului din Valletta în ianuarie, cățărări pe stâncile de pe Insula Gozo, drumeții și excursii în orașele legendare ale Maltei.

Insulele Azore

Insulele Azore, Portugalia sunt fenomenale în orice anotimp. Deși nu vă puteți bucura de plajă și înot în ocean în lunile de iarnă, primăvara eternă de pe insule vă permite să explorați aceasta destinație fantastică, unde natura vă va surprinde cu peisaje de vis. Chiar dacă timpul nu este fierbinte, nu vă veți simți limitat pe Insulele Azore, precum există o mulțime de activități și experiențe cu care să vă satisfaceți dorința de explorare, adrenalină și culturalizare!

Temperaturi medii pe Insulele Azore: 16-20 °C.

Ce puteți face iarna pe Insulele Azore: să vă scăldați în izvoarele și băile termale de pe insulă, să pescuiți în Oceanul Atlantic, drumeții și plimbări cu bicicleta pe traseele spectaculoase ale insulelor, observarea balenelor în habitatul lor natural, să vă plimbați cu caiacul pe lacurile vulcanice din Azore.

Insula Tenerife

Tenerife, Spania este o adevărată oază exotică a Europei. Accesibilă cu un zbor de doar câteva ore, Insula Tenerife pare a fi destinația perfectă pentru o escapadă primăvăratică în toiul iernii. Temperaturile atractive, soarele, palmierii și vegetația abundentă vă vor duce cu gândul la o țară tropicală, iar plajele superbe, Muntele Teide, stațiunile colorate, dar mai puțin aglomerate vă vor surprinde prin autenticitatea și frumusețea sa.

Temperaturi medii în Tenerife: 16-22 °C.

Ce puteți face iarna în Tenerife: observarea delfinilor și balenelor în habitatul lor natural, pescuit în ocean, excursie către satul Masca, zbor cu parapanta, vizitați vinăriile, descoperiți zăpada de pe Muntele Teide, Carnavalul din Tenerife în luna februarie.

Sicilia este insula ideală pentru a vizita Italia în lunile de iarnă. Alte orașe și regiuni din Italia nu sunt atât de blânde în această perioada, însă Sicilia rămâne a fi răsfățată în continuare de soare și vreme prietenoasă. Fiind o perioadă mai puțin aglomerată, aveți ocazia să vă plimbați pe insulă, descoperindu-i orașele și stațiunile minunate, vizitând parcuri și zone naturale superbe și bucurându-vă de atmosfera tipică italiană!

Temperaturi medii în Sicilia: 10-17 °C.

Ce puteți face iarna în Sicilia: vizitați orașele faimoase, fără ca acestea să fie invadate de turiști – Catania, Palermo, Taormina, Siracusa, Cefalu, Messina, shopping în luna ianuarie, să vă dați cu schiurile pe Muntele Etna, să luați câteva lecții de golf, să mâncați arici de mare, sezonul cărora este în februarie, Festivalul Florilor de Migdal din Agrigento din luna februarie.

Insula Creta Grecia

Creta, Grecia este o insulă fantastică pentru a o vizita în extrasezon. Chiar dacă uneori temperaturile întrec nivelul de 20 °C, mai ales în decembrie, această perioada este total ignorată de călători. Așteptați-vă ca multe hoteluri să fie închise, parcuri de distracție să nu funcționeze, iar restaurantele să aibă obloanele trase. Cu toate acestea, viața continuă în orașele mari de pe insulă – Heraklion, Chania și Rethymno, iar satele și orășelele mici etalează cea mai splendidă atmosferă a Greciei – tavernele autentice rămân deschise pentru localnici, grecii își văd de treabă pe străzile pietruite, iar soarele strălucește din plin.

Temperaturi medii în Creta: 12-20 °C.

Ce puteți face iarna în Creta: surfing și kitesurfing în Falassarna, vizită la Cretaquarium și admirarea unui Moș Crăciun care se scufundă în marele acvariu, să explorați cascadele și sa vă plimbați cu caiacul pe râurile de pe insulă, să vizitați atracțiile turistice fără aglomerație și gălăgie.

Vă invităm pe AndreiTravel pentru a vă organiza de acum escapada de iarnă într-o destinație în care primăvara stăpânește în majoritatea lunilor!SUS