Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » Top 5 atracții din Mexic pentru un circuit surprinzător

Top 5 atracții din Mexic pentru un circuit surprinzător

20 august, 2019


Mexic este plin de atracții uimitoare, de la locații în care Mama Natură și-a exprimat talentul și creativitatea, până la construcții spectaculoase care au rămas moștenire de la strămoși – această destinație are cu ce să impresioneze și să vă facă să vă doriți să o vizitați cât mai curând. Pentru a afla care sunt cele mai fantastice atracții din Mexic, continuați să citiți și să descoperiți locații noi pentru lista to visit!

Teotihuacan este un oraș antic mesoamerican situat în apropierea capitalei – Mexico City. Orașul a fost construit între secolele I și VII, iar în 1987 a intrat pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, oferind astăzi o incursiune istorică importantă în cultura regiunii care s-a dezvoltat cu milenii în urmă. Complexul Teotihuacan este un patrimoniu arhitectural și antropologic, care a integrat în cadrul natura din jur, mai multe construcții unice, care se află într-o armonie perfectă cu elementele vii înconjurătoare și cu universul: clădiri, monumente, temple, piramide, lăcașuri sfinte, fresce și picturi murale. Mai mult decât un testament arheologic și istoric, orașul oferă indicii în legătură cu cultura antică din regiune și anume – religia, astrologie, tradiții și obiceiuri, ritualuri, organizarea comunității și altele. Nu ratați construcțiile fantastice din interiorul acestui complex muzeal – Piramida Soarelui, Piramida Lunii și Palatul Quetzalpapálotl.

atractii mexic Teotihuacan

Tulum este un colțișor de paradis al Mexicului pe pământ. Aici veți găsi soare, mare, palmieri, recife de corali, relaxare deplină, distracție pe măsură și culturalizare pentru cei mai curioși. Mai mult decât o stațiune de litoral care oferă cele mai spectaculoase plaje din regiune, Tulum este o atracție din Mexic pe care nu vă puteți permite să o ratați. Pe lângă nisip fin, vile luxoase și ape transparente, în Tulum aveți ocazia să vizitați un oraș mayaș, ruinele cărora  pot fi explorate de către turiști. Din cadrul acestor ruine face parte și Templul Zeului Vântului, care este localizat pe vârful unei stânci înalte, care, în contrast cu cadrul natural din jur – marea azurie, vegetația bogată și cerul mereu albastru, creează o priveliște fabuloasă.

atractii mexic tulum

Centrul istoric din capitala țării – Mexico City, păstrează pe străzile sale, între clădirile vechi și în muzeele istorice, tainele trecutului și atracții pentru gusturilor tuturor aventurierilor. Clădiri coloniale, muzee și galerii de artă, biserici, palate, temple, piețe și multe altele veți putea vizita în Centrul istoric din Mexico City. Acesta este una dintre cele câteva atracții din Mexic care au fost incluse pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, datorită importanței deosebite pentru studierea influențelor culturale asupra comunității mexicane, datorită construcțiilor deosebite care păstrează dovada talentului ingineresc și elementele stilistice din cultura coloniștilor, datorită moștenirii religioase, care este concretizată în mai multe temple importante și catedrale deosebite.

atractii mexico city

Ruinele Chichen Itza sunt considerate a fi una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne, astfel, nu puteam să nu le includem în acest top de atracții din Mexico. Chiar dacă veți fi atras și de alte orașe antice, ruine ale unor așezări mayașe sau piramide vechi, Chichen Itza sunt un must see din această destinație din America Centrală. Acestea sunt unele dintre cele mai grandioase ruine din Mexico, construite de mayași în perioada secolului al 6-lea, care impresionează prin diverse construcții fascinante – temple, Piramida lui Kukulkan, coloane, stadion pentru diverse jocuri, structuri în diferite stiluri arhitecturale, sculpturi și picturi murale. Situate în centrul unei păduri tropicale, ruinele Chichen Itza constituie un obiectiv important al istoriei și culturii mexicane, pe care nu îl puteți rata.

atractii mexic Chichen Itza

Las Coloradas sunt câteva lacuri cu apă roz la culoare, care pot fi vizitate cu un ghid turistic care să vă povestească mai multe despre această nuanță deosebită a apei și compoziția acestor rezervoare care îi oferă această culoare. În lacuri nu este permis scăldatul, însă priveliștea din jur nu vă va dezamăgi, oferindu-vă un frumos spectacol al naturii și câteva cadre fabuloase pentru a surprinde în fotografii minunăția din jur și a le arăta celor dragi de acasă cum arată o parte a Mexicului. Vă recomandăm să vizitați lacurile într-o zi însorită, precum culoarea roz a acestora poate fi observată doar când cerul este senin, iar soarele strălucește din plin.

atractii mexic Las Coloradas

V-a marcat vreo locație? Ați rămas surprins de frumusețea unei atracții din Mexic pe care am recomandat-o? Nu lăsați pe mai târziu această vizită și alegeți acum un circuit în Mexic cu Andrei Travel!SUS