Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » Top destinații din Europa de care să te îndrăgostești în 2019

Top destinații din Europa de care să te îndrăgostești în 2019

10 aprilie, 2019


Știm, la toți ne place să călătorim, să descoperim noi orașe, să surprindem priveliști spectaculoase și să gustăm din mâncăruri locale. Orice călătorie este o experiență de neuitat, o amintire cu care îți încălzești inima în zilele ploioase, un alin când nu-ți permiți să pleci pur și simplu în lume. Dacă așa simțiți și voi, atunci suntem siguri că ați vizitat deja cele mai tari capitale, ați cutreierat țări și v-ați pierdut pe străzile înguste ale orașelor medievale, iar în acest an v-ați dori să descoperiți ceva nou, colorat, deosebit.

Din acest motiv și tocmai pentru a vă trezi curiozitatea, v-am creat un top cu destinații din Europa, care să fie accesibile ca preț, care să se deosebească de călătoriile anterioare și care să vă ofere satisfacția unei noi descoperiri. Să purcedem la drum!

Italia – Trieste

Tireste este un oraș superb din nord-estul Italiei, de la graniță cu Slovenia. Deși este mai puțin cunoscut, acesta reprezintă o destinație fermecătoare pentru un city-break sau pentru un sejur mai îndelungat, în contextul în care Trieste este la doar la câteva ore depărtare de unele dintre cele mai frumoase atracții din țările din apropiere – Lacul Bled din Slovenia și orășelul Rovinj din Croația. În Trieste veți găsi totul pentru ce este apreciată Italia – mâncare delicioasă, litoral superb, arhitectură grozavă și un șir de atracții care să vă încânte – Castelul Miramare, Arcul lui Riccardo, Piața Ponterosso și Piața Unità d’Italia, portul orașului. Aici veți găsi și statuia lui James Joyce, faimosul scriitor irlandez care și-a început principala sa operă – Ulysse, anume în Trieste.

Croația – Rovinj

Dacă tot am menționat orașul Rovinj din Croația, nu ne permitem să-l pierdem din vedere și să nu vă povestim mai multe. Croația este una dintre cele mai frumoase țări din Europa și fiecare localitate sau regiune are o poveste aparte, o atmosferă deosebită și obiective impresionante, însă Rovinj este o destinație de vis. Aveți nevoie de mai multe zile pentru a vă bucura de acest oraș, de plajele sale, de străzile înguste și pline de flori. Dacă ar fi să vizitați o singură destinație în anul 2019, Rovinj ar fi în topul recomandărilor noastre. Relaxați-vă cu o limonadă la una din terasele cu priveliște la mare și admirați apusul, plimbați-vă pe plajele superbe, închiriați o barcă pentru a admira orașul de pe mare sau pur și simplu hoinăriți pe străzile colorate, printre casele vechi ale croaților.

Belgia – Bruges

Dacă sunteți îndrăgostiți de orașele medievale, de arhitectura gotică și atmosfera misterioasă a orașelor precum Praga sau Edinburgh, următorul oraș din topul nostru cu destinații din Europa pe care să le vizitați în 2019, sigur nu vă va lăsa indiferent. Este vorba despre Bruges, orașul considerat a fi Veneția din nordul Europei, care impresionează nu doar prin multitudinea de canale și poduri spectaculoase, dar și prin construcțiile sale bogate în elemente arhitecturale. Plimbați-vă pe canalele orașului, savurați o bere belgiană asemenea eroilor din filmul In Bruges sau descoperiți casele minunate din Piața Markt.

Suedia – Lund

Lund este un oraș studențesc, dar destul de fermecător pentru a-l onora cu o vizită. În apropiere de Malmo și Copenhaga, Lund pare a fi o alegere perfectă pentru o escapadă rapidă de la aglomerație și clădiri zgârie-nori. Orașul micuț și atractiv este plin de studenți, biciclete și obiective pe care să nu le ratați. Intrați în Catedrala din Lund pentru a admira Ceasul Astrologic din secolul al XIV-lea, așezați-vă pe iarba verde din fața Bibliotecii Universității din Lund, una dintre cele mai mari și vechi instituții de educație din Suedia sau închiriați o bicicletă pentru a explora partea veche a orașului, cu casele sale colorate, înconjurate de trandafiri și străzi pavate.

Bosnia și Herțegovina – Sarajevo

Un mix de culturi și stiluri arhitecturale, un trecut zbuciumat și o liniște sufletească vă așteaptă în Sarajevo, capitala Bosniei și Herțegovina. Veți rămâne impresionat de pacea care domnește în oraș, cu toate că populația este foarte divizată din punct de vedere etnic și religios, de priveliștile care se vor deschide de pe platforma de observație a Avaz Twist Tower sau de pe Dealul Cetății Galbene, de poveștile din Muzeul Tunelului, un loc cu o semnificație emoțională deosebită pentru localnici, datorită Războiului Bosniac început în 1992. Sarajevo este un oraș plin locuri cu povești, un oraș care vă va marca și pe care nu îl veți putea uita vreodată.

Dacă ați ajuns până la sfârșitul acestui articol, atunci sunteți cu adevărat interesat să descoperiți destinații din Europa care nu sunt incluse în foarte multe topuri, dar care au un magnetism aparte. Nu ezitați să vedeți toate ofertele de pe AndreiTravel.ro sau să ne contactați pentru o vacanță memorabilă.

 SUS