Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » Tot ce trebuie să știți despre o vacanță în Iordania

Tot ce trebuie să știți despre o vacanță în Iordania

12 iunie, 2019


Iordania este o țară situată în vestul continentului asiatic, cu o climă semi-arida, care se bucura de o stabilitate politică continuă, în comparație cu celelalte țări din această regiune agitată. Cu toate acestea, Iordania a atras pe parcursul anilor un număr mare de turiști curioși, interesați de istoria, cultura și patrimoniul bogat al acestei destinații. Putem să îi înțelegem perfect – mii de situri arheologice, orașe impresionante, zone naturale captivante, locații biblice care atrag un șir de pelerini, tradițiile și obiceiurile locale – sunt doar câteva dintre motivele importante pentru care călătorii din toată lumea aleg sa-și organizeze o vacanță în Iordania.

 

O combinație unică între modern și antichitate, Iordania nu va întârzia să farmece călătorii care-i vor păși frontiera. Astfel, fiecare va găsi ceva interesant în aceasta țară – pentru a descoperi, pentru a gusta, pentru a se împrieteni, pentru a se îndrăgosti – și de oameni, dar și de ținuturile de vis ale acestei țări. Se spune ca oamenii Iordaniei sunt unii dintre cei mai ospitalieri din întreaga lume – acest lucru îl veți putea observa în vacanță în Iordania în timp ce veți fi invitat la masă, de la care va fi imposibil să vă  ridicați până când gazda nu va obosi să vă hrănească cu mâncăruri delicioase din bucătăria locala 😊

Va invitam într-o vacanță de neuitat, să descoperiți destinația minunată numita Iordania!

Când sa va organizați vacanță în Iordania?

Cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Iordania sunt lunile de toamnă: septembrie-noiembrie, când temperaturile fierbinți ale verii încep sa părăsească această destinație, oferind cele mai bune condiții pentru explorări, excursii și activități în aer liber, mai ales în regiunea râului Iordan și orașului Aqaba. Toamna este perfectă și pentru o vacanță în Iordania dacă doriți sa înotați în Marea Moarta, precum în aceasta perioadă, temperatura apei este în jur de 26°C. Haideți cu Andrei Travel la Marea Moarta!

În mare parte, Iordania poate fi vizitată pe parcursul întregului an, dacă urmăriți prognoza meteo și sunteți pregătit pentru temperaturi de peste 40 °C sau ninsori scurte. Primăvara și toamna sunt cele mai recomandate sezoane pentru un sejur în Iordania, oferind temperaturi prietenoase și condiții confortabile pentru explorarea acestei țări. 

Condiții de călătorie pentru o vacanță în Iordania

Călătorii români care vor sa descopere această țară au nevoie de un pașaport valabil (pentru cel puțin încă 6 luni) și o viză turistică, care poate fi obținută reprezentanțele diplomatice ale Iordaniei din străinătate – Ambasada Regatului Haşemit al Iordaniei în România (București) sau la frontieră. Costul vizei este în jur de 56 dolari SUA.

Tradiții și obiceiuri de care trebuie să țineți cont

– Dacă vi se oferă cafea de către gazda sau prieteni din Iorania, nu evitați sa acceptați băutură, acest lucru este un semn al ospitalității și nu trebuie ignorat.

– Negocierea prețului cu vânzătorii locali este un obicei obligatoriu, de care puteți și trebuie sa va folosiți într-o vacanță în Iordania.

– Alegeți o ținută modestă și conservatoare pe care să o purtați în locuri publice.

– Nu întrerupeți sau treceți prin fața unui musulman în timp ce acesta se roagă.

– Lăsați tacâmurile deoparte și folosiți-va mâinile pentru a mânca. Acest gest înseamnă că vă place mult mâncarea servită, iar unele bucate chiar nu necesită ustensile speciale.

În rest, bucurați-va din plin de aceasta destinație, precum o vacanță în Iordania vă va oferi emoții deosebite, amintiri pentru toată viata și experiențe despre care veți dori să povestiți necontenit prietenilor. Iordania este o țară spectaculoasă, modernă, plină de locuri fascinante, o cultura fermecătoare și oameni superbi, care vă vor deveni prieteni pentru o viata întreagă. 

Nu ratați oferta Andrei Travel pentru un circuit în Iordania în această toamnă!SUS