Ești aici:

Home » Blog » Destinatii Inedite de Vacanta » Turcia – o destinație fabuloasă de vacanță!

Turcia – o destinație fabuloasă de vacanță!

21 iunie, 2019


Turcia are câte ceva pentru fiecare! Una dintre cele mai fabuloase destinații de vacanță, Turcia este asemenea unui teren de joacă pentru oricine ajunge aici. Copil sau adult, călător începător sau cu un bagaj impresionant de vacanțe, Turcia va avea cu ce să vă surprindă, să va farmece și să vă seducă.

Turcia rămâne a fi o destinație unică de vacanță, oferind o gamă nelimitată de atracții, servicii și experiente așa cum puține țări reușesc să facă. Este pentru prima dată când vă gândiți la o vacanță în Turcia? Perfect! Avem o mie de motive pentru a vă convinge să descoperiți această fascinantă țară!

Litoral Turcia

Mare cât vezi cu ochii. De la Marea Neagră, prin Marea Marmară și Marea Egee, până la Marea Mediteraneană, Turcia nu duce lipsă de stațiuni de litoral. Apele azurii, plajele infinite, peisajele spectaculoase și nisipul fin sunt nelipsite în stațiunile din Turcia, creând din orașele sale fermecătoare, destinații perfecte pentru luna de miere, pentru relaxare cu familia sau distracție alături de prieteni.

De la o extremitate la alta, să urcăm pe cele mai înalte vârfuri ale Turciei – Muntele Ararat și Muntele Erciyes. Pe lângă legendele și poveștile care învăluiesc aceste zone într-o ambianță mistică și sacră, munții din Turcia se bucură și bucură fiecare călător cu o biodiversitate bogată, fermecând prin flora colorată și fauna sălbatică. Infrastructura dezvoltată vă permite să explorați munții, să ajungeți pe vârfurile înalte scăldate în nori și ninsori, să simțiți energia purificatoare a pământului traversându-vă trupul, mintea și sufletul, Turcia este o destinație perfectă pentru cei inspirați de noi provocări, înălțimi și peisaje care să le taie respirația, la propriu și la figurat.

Activitati de vacanta in Turcia

Vorbind de provocări, portofoliul enorm de activități și experiențe de care vă puteți bucura în Turcia este într-adevăr copleșitor. De la scufundări în adâncurile subacvatice, până la altitudini care emoționează, de la zbor și adrenalină pe apă și în aer, până la momente în care picioarele nu vă mai țin de la atâtea excursii și plimbări, Turcia nu are limite în ce privește activitățile pe care le propune fiecărui turist curajos. Înaripat de curiozitate, adrenalină și ardoare, vă recomandăm să explorați tot ce vă oferă această destinație și să vă întreceți toate limitele.

Cultura din Turcia

Când vine vorba despre cultură, Turcia este un mix incontestabil de bijuterii arhitecturale, dansuri, muzică și folclor, meșteșuguri și tradiții seculare, religii și ritualuri, festivități și artă. Este imposibil de enumerat în câteva cuvinte ce înseamnă cultura turcească, acest element trebuie trăit, explorat și înțeles. Muzeele, siturile arheologice, orașele impresionante, oamenii și evenimentele culturale transmit prin esența sa principalele idei și valori care au stat la baza creării acestui amalgam impresionant de opere de artă. Pentru că fiecare element al culturii turcești poate fi considerat o operă de artă – de la stilul arhitectural care poate fi descoperit în diverse construcții care au rezistat războaielor și fenomenelor naturale, până la bucatele tradiționale servite în prezent la masă, Turcia respiră prin opere de artă.

Mancare traditoionala turceasca

Gastronomia turcească este un subiect aparte. Bucatele tradiționale turcești și metodele de preparare au stat la baza mai multor bucătării din diverse țări, din orient, până în occident. Despre gastronomia turcească nu se poate vorbi, aceasta trebuie gustată, savurată și înțeleasă. Nu ratați această parte importantă a culturii turcești când vă organizați o vacanță în Turcia.

Orase din Turcia

Și nu în ultimul rând, ținem să menționăm orașele turcești care fac din această țară o unică destinație de vacanță. Istanbul, Ankara, Izmir, Edirne, Bursa, Canakkale, Antalya sunt doar câteva dintre mărețele orașe turcești, care ascund în fiecare piatră cu care au fost construite, o adevărată enciclopedie istorică, culturală și umană. Dacă ar fi să începeți să descoperiți această destinație, începeți cu o vacanță în Turcia în unele dintre cele mai frumoase orașe ale sale.

Imposibil de a transmite măreția și farmecul acestei țări, vă îndemnăm să descoperiți de ce Turcia rămâne o destinație de vacanță de poveste. Indiferent de ce căutați într-o călătorie, vă asigurăm că Turcia vă poate oferi la superlativ acea atracție, acea emoție sau experiență râvnită. Descoperiți Turcia cu Andrei Travel, solicitându-ne o vacanță personalizată sau alăturați-vă grupului de exploratori care pornește într-un circuit unic prin Turcia și lăsați-vă sedus de această destinație!

 SUS